5G cloud i AI kreiraju novu vrednost i razvijaju digitalnu ekonomiju

Liang Hua, predsednik Upravnog odbora kompanije Huawei, održao je uvodni govor drugog dana GTI samita, koji se ove godine realizovao online. Liang je govorio o tome kako industrija informaciono komunikacionih tehnologija (IKT) može da koristi 5G, cloud servise i veštačku inteligenciju kako bi doprinela digitalizaciji drugih idustrija, objedinjavaju standarda bežične tehnologije i promociji saradnje širom globalnog 5G lanca vrednosti.

Liang je objasnio konekciju između 5G, cloud computing-a i veštačke inteligencije, kao i način na koji se oni međusobno upotpunjuju, rekavši: „5G, cloud i veštačka inteligencija će uskoro postati deo gotovo svake industrije i uticaće na brži razvoj tehnologije i povećanje efikasnosti.

Zajedno kreiraće novu vrednost.“ Na kraju svog izlaganja, Liang je istakao posvećenost kompanije Huawei otvorenosti, saradnji i zajedničkom uspehu i naglasio da će Huawei nastaviti da radi sa svojim partnerima, uključujući i GTI, na pokretanju 5G inovacija i razvoju industrije, obezbeđujući svima 5G i kreirajući novu i veću društvenu vrednost.