Zabeležite svaki trenutak Canon-ovim novim kamerama

Canon pojačava svoju ponudu video kamera za potrošače i entuzijaste predstavljanjem četiri nova modela u serijama LEGRIA HF G i LEGRIA HF R.

Zvanično press saopštenje

Savršena za profesionalne korisnike, ali i studente novinarstva, nova kamera LEGRIA HF G40 opremljena je snažnim HD CMOS Pro senzorom tipa 1/2,84 visokim kvalitetom snimanja zvuka, mogućnošću potpune ručne kontrole i WiFi vezom. Sve to je smešteno u kompaktno kućište. Seriji LEGRIA HF R pridružuju se tri nova modela: LEGRIA HF R706, LEGRIA HF R76 i LEGRIA HF R78. Spajajući Full HD CMOS senzor sa naprednim 57x zumom, novi modeli olakšavaju korisnicima svih nivoa da zableže i podele posebne porodične trenutke – od prvih koraka deteta, pa do proslave diplome, u zadivljujućem HD kvalitetu.

Potpuna kreativna kontrola za entuzijaste – LEGRIA HF G40

Nudeći izuzetne performanse slike sa naprednim opcijama snimanja, nova LEGRIA HF G40 je savršena za studente novinarstva koji žele veći kvalitet ili za profesionalne snimatelje koji traže sekundarnu kameru za snimanje iz ruke. Opremljena HD CMOS Pro senzorom tipa 1/2,84 i procesorom DIGIC DV4, ova kamera omogućava pouzdano snimanje jasnih video zapisa živih boja, čak i u najizazovnijim svetlosnim uslovima. Sa prvorazrednom optikom koja uključuje širokougaoni objektiv sa zumom 20x i žarišnom daljinom 26,8 - 576 mm, LEGRIA HF G40 je svestrana kamera prikladna za niz situacija, od snimanja venčanja pa do fakultetskih projekata. Kružna blenda sa osam listića omogućava stvaranje poboljšanog efekta ‘bokeh’, osiguravajući prekrasno zamućene pozadine zabeležene na snimcima s plitkom dubinom polja.

Najveća kontrola kreativnosti

LEGRIA HF G40 nudi fleksibilno snimanje u različitim profesionalnim primenama. Možete da zabeležite izuzetno kvalitetan AVHCD 1080p video visokom brzinom s promenljivim brojem sličica u sekundi i istovremeno snimate u formatima AVCHD i MP4 uz pomoć dve SD karticei. Možete jednostavno da postignete dramatične efekte sa usporenim i ubrzanim snimanjem, kao i u intervalnom načinu snimanja ('time-lapse')ii. LCD ekran osetljiv na dodir omogućava potpuno ručno upravljanje prilagodljivom kontrolnim točkom, menjanje otvora blende, brzine zatvarača, pojačavanja i ekspozicije. Prsten za zum i fokus smešten s prednje strane objektiva, kao i kontrola otvora blende, omogućavaju da postignete najbolje rezultate u svim mogućim kreativnim scenarijima.

Kvalitet koji vaše uspomene zaslužuju – serija LEGRIA HF R

Savršene za beleženje nezaboravnih porodičnih trenutaka u Full HD kvalitetu, kamere LEGRIA HF R706, LEGRIA HF R76 i LEGRIA HF R78 omogućavaju svim članovima porodice da snime zabavne i kreativne video zapise. Spajajući Canon-ov procesor DIGIC DV4 sa Full HD CMOS senzorom za visokokvalitetnu obradu videa, novi modeli omogućavaju da zabeležite čak i najsitnije detalje. Optički stabilizator slike sa dinamičnim načinom rada osigurava da su snimci zabeleženi iz ruke mirni i kristalno čisti, automatski smanjujući vidljivo potresanje kamere, čak i kada snimate dok hodate.

Uz pomoć opcije Automatic Zoom Framing Assist nikada nećete izgubiti iz fokusa ono što snimate. Kamera brzo otkriva da li je predmet snimanja vidljiv u kadru – ako ga izgubite, kamera će automatski prilagoditi zum i ponovno ga pronaći, zumirajući automatski nazad za savršenu kompoziciju snimka. Bez obzira da li snimate pejzaže s odmora ili veliku grupu na porodičnom venčanju, sada možete smestiti više toga u kadar: LEGRIA HF R78 dolazi sa dodatnim širokougaonim objektivom koji se brzo montira na kameru i skraćuje žarišnu daljinu na 26,9 mmiii, proširujući tako vidno polje kamere.

Kreativnost za celu porodicu

Niz kreativnih načina za snimanje koji se lako koriste omogućava svim članovima porodice da uživaju u zajedničkom beleženju posebnih trenutaka. Filteri koji omogućavaju kinematografske efekte i uređivanje na dodir omogućavaju da prilagodite vaš snimak nakon što ste ga zabeležili, korišćenjem animacija, ugrađenih ramova ili filtera različite boje kao što su sepia ili filter s efektom starih filmova. Način namenjen snimanju beba omogućava roditeljima da jednostavno zabeleže i dokumentuju porodične trenutke za pamćenje i odrastanje svog deteta, automatski spremajući video zapise u lične albume.

Kamere LEGRIA omogućavaju da se povežete sa vašim uspomenama

LEGRIA HF G40, LEGRIA HF R76 i LEGRIA HF R78 opremljene su ugrađenom WiFi vezom, i daju vam slobodu udaljenog snimanja uz pomoć pametnog telefona ili tableta, kao i mogućnost deljenja trenutaka za pamćenje jednim dodirom tastera. LEGRIA HF R706 je kompatibilna je sa karticama FlashAir, što joj omogućava naknadno dodavanje WiFi veze.

LEGRIA HF G40 – najvažnije osobine:

  • Izrazite svoju kreativnost video zapisima profesionalnog kvaliteta
  • Izuzetna svestranost uz dizajn koji omogućava snimanje iz ruke
  • Osmišljena za napredno snimanje i povezivanje
  • Prilagodljive kontrole i brz pristup svim funkcijama
  • Brzo snimanje akcionih snimaka na kreativan način

LEGRIA HF R – najvažnije osobine:

  • Jednostavno zabeležite i podelite trenutke za pamćenje
  • Moćna tehnologija za video zapise vrhunskog kvaliteta
  • Jednostavno zabeležite kreativne snimke
  • Sjajan zvuk kao pratnja sjajnoj slici