Za precizno i brzo fotografisanje – Sony α68 sa A-mount objektivom i 4D fokusom

Sony predstavio je novi fotoaparat α68 koji nudi još više kreativnih mogućnosti ljubiteljima fotografije. Fotoaparat idealan je za naprednije amatere fotografe, ali i one koji prvi put koriste fotoaparat sa izmenjivim objektivima.

Zvanično press saopštenje

Kompanija Sony predstavila je novi fotoaparat α68 (ILCA-68) koji nudi još više kreativnih mogućnosti ljubiteljima fotografije, a naročito kolekcionarima A-mount objektiva. Ovaj fotoaparat idealan je za naprednije amatere fotografe, ali i za one koji prvi put koriste fotoaparat sa izmenjivim objektivima.

Uz pomoć jedinstvenog sistema 4D FOCUS, performanse autofokusa su besprekorne čak i u uslovima slabijeg osvetljenja, kada drugi fotoaparati nailaze na teškoće. Autofokus sa detekcijom faze koristi čak 79 autofokusnih tačaka, uključujući 15 tačaka ukrštenog tipa, što je najveći broj AF tačaka sa faznom detekcijom na svetu. Ovaj autofokus odlikuje široka pokrivenost kadra i vrhunska preciznost praćenja subjekta, a u kombinaciji sa namenskim F2.8 AF senzorom za zatamnjene kadrove, postiže se velika brzina učinka.

Zahvaljujući tehnologiji prozirnog ogledala (Translucent Mirror), omogućeno je neprestano korišćenje preciznog AF sistema u režimu uzastopnog snimanja pri brzini od 8 kadrova u sekundi. Snimak će biti oštar i profesionalnog kvaliteta, u kom god formatu odlučite da snimate. Pri snimanju Full HD video zapisa, efikasni XAVC S format sa velikom brzinom do 50Mbps pruža izuzetne detalje i nizak nivo šuma.

Bilo da fotografišete ili snimate, APS-C Exmor CMOS senzor od 24MP pruža neprevaziđen kvalitet slike sa širokim ISO opsegom osetljivosti od 100- 25.600 pri fotografisanju, odnosno, ISO 100-12.800 pri beleženju video zapisa. Oštrinu detalja obezbeđuje brzi BIONZ X procesor slike koji koristi tehnologije za reprodukciju detalja, smanjivanje difrakcije i smanjenje šuma u određenim oblastima.

Svetlo OLED Tru-Finder tražilo pruža jasan prikaz pri kadriranju, a pokrivenost kadra od 100 odsto sa odličnim kontrastom i vernom reprodukcijom boje omogućava da jasno vidite ono što fotografišete i daje vam samopouzdanje pri ručnom fokusiranju.

Na raspolaganju je i LCD ekran tipa 2.7 koji može da se pomeri nagore do 135 stepeni ili nadole do 55 stepeni, što pruža dodatne uglove snimanja, kao što su snimanje iznad glave ili sa nivoa tla. Korisnici će naročito ceniti gornji displej sa pozadinskim osvetljenjem koje daje pregled podešavanja tokom fotografisanja iz ruke ili sa stativom.

Sa zadnje strane uređaja nalazi se kontrolni točkić koji omogućava brzo podešavanje funkcija fotoaparata, kao i deset prilagodljivih tastera kojima je moguće dodeliti često korišćene funkcije. Prednji kontrolni točkić takođe omogućava brzo podešavanje funkcija, dok čvrst rukohvat garantuje ravnotežu, čak i ako koristite težak fiksni ili telefoto objektiv.

Sistem za stabilizaciju slike SteadyShot INSIDE smanjuje efekte podrhtavanja fotoaparata tokom ručnog fotografisanja, za sve žižne daljine i sa svim kompatibilnim objektivima.

Priključak sa višestrukim interfejsom i multi terminal omogućavaju povezivanje širokog asortimana dodatne opreme, kao što su blicevi, mikrofoni i daljinski upravljači.

Očekuje se da će novi α68 A-mount fotoaparat sa izmenjivim objektivima biti dostupan za poručivanje od marta 2016. godine.