Xwave Note Cool P11

Na tržištu ima baš dosta postolja za laptopove i model Note Cool P11 sigurno ne donosi ništa revolucionarno novo. Ipak, kvalitetna izrada, dobre performanse hlađenja i na kraju povoljna cena su sasvim dovoljni da dobije preporuku.

Iz kompanije Xwave nam stiže još jedno postolje za laptopove, namenjeno svima koji traže malo bolji položaj za rad ali i efikasnije hlađenje. Ovo postolje je sa aktivnim hlađenjem i to sa dva 80mm ventilatora, tako da možemo odmah da zaključimo da će tako nešto odlično odgovarati onima koji imaju malo problema sa rashlađivanjem laptopa. Iako do sada Xwave nije baš bio poznat po ovakvim periferijama, od nedavno i njih možemo naći u veoma bogatom programu proizvođača, a kako smo neke od modela već i mogli da vidimo, možemo samo da kažemo da izgledaju i rade odlično i da nema nikakvih razlika u odnosu na skuplje a poznatije marke.

Ključne karakteristike

  • dva 80 ventilatora
  • Dobro hlađenje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije: 320x295x44mm
  • Hlađenje: 2x 80mm ventilator, 2200 ± 10% RPM, 32CFM
  • Dodatno: 2x USB 2.0

Xwave Note Cool P11

Ovo postolje po dimenzijama od 320x295x44mm prilagođeno 15.6" laptopovima, ali kako nema nikakve bočne graničnike, lako staju i 17" modeli. Dizajn je veoma jednostavan i najveći deo je u stvari jedna aluminijumska ploča, zakrivljena sa zadnje strane i sa rupicama po većem delu površine kako bi se dobio što bolji protok vazduha. Ovaj model ima fiksirani ugao nagiba i ne može se podešavati, mada ne verujemo da će to stvarno nekome i predstavljati bilo kakav problem. Sa gornje strane vidimo jednostavne gumirane stope (dve manje u gornjem delu i jedna veća u donjem, koja ide skoro celom širinom postolja) koje će sprečiti da laptop klizi, a ostaje pitanje da se vidi koliko dugo će izdržati upotrebu a da se ne odlepe.

Sa donje strane vidimo četiri stope koje su našrafljene, sa takođe gumiranim površinama koje će onemogućiti da celo postolje kliza po stolu, a tu je i plastično kućište u kome su smešteni ventilatori. Instalirana su dva ventilatora prečnika od po 80mm, sa fiksnim brojem obrtaja od 2200RPM-ova. Ovo znači dve stvari prvo je da se na žalost ne može smanjiti broj obrtaja kako bi cela stvar bila malo tiša, a druga je da će se uvek dobiti maksimalno dobre performanse hlađenja. Srećom, postoji prekidač sa bočne strane, statusna dioda i dva dodatna USB 2.0 porta. Za napajanje će biti dovoljan samo jedan slobodan USB port sa laptopa.

Rezime

Što se tiče performansi hlađenja, neće biti problema, mada smo videli i neke modele sa većim ventilatorima koji imaju i dosta veći protok vazduha. Iz svega što smo videli, ovako nešto će odlično pasovati svima koji imaju laptopove srednje kategorije koji umeju solidno da se ugreju, te im treba kvalitetno postolje koje ima dobro hlađenje i koje ne košta mnogo.

Conclusion

As far as cooling performance, there will be no problems, although we have seen some models with larger fans that have much higher airflow. Something like this will be excellent for all users who have mid-range laptops heating too much while working, and those who need a high quality stand that has good cooling at affordable price.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2013.): 21€

NT Company ustupio: Xwave Note Cool P11
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.