Xwave Black Book 132 Power bank

Ovo je još jedna eksterna baterija koja je malo većeg kapaciteta, od 13200 mAh, tako da će odlično poslužiti za one kojima je to potrebno za više uređaja. Ima na raspolaganju dva izlaza, od kojih je jedan na 2.1A, idealno za tablete.

Gotovo da i nema proizvođača periferija koji nije već u ponudu uvrstio neki model eksterne baterije, a Xwave je jedno od poznatijih imena na našem tržištu. Već smo testirali par modela, i na red je došla baterija kapaciteta 13200 mAh, što je očigledno namenjeno onima koji imaju malo veće potrošače kao što su recimo tableti. Nije teško uvideti zašto su prenosne, eksterne baterije tako popularne, posebno pošto sve više ljudi sa sobom nosi i tablete i smart telefone, a gotovo da nema onih kojima se nije desilo da mu se isprazni baterija baš onda kada je uređaj najpotrebniji. Po ovako popularnoj ceni, teško je naći bilo koju zamerku, posebno pošto na tržištu nema puno modela ovog kapaciteta, barem kod nas u prodavnicama.

Ključne karakteristike

  • Povoljna cena
  • Kapacitet 13200mAh
  • Pored porta od 1A, postoji i jedan od 2.1A

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kapacitet: 13200mAh
  • Konekcije: 2x USB, MicroUSB

Xwave Black Book 132 Power bank

Zbog kapaciteta baterije, i dimenzije su nešto veće, tako da iako staje u džep pantalona, neće baš biti kadidat za najportabilniji model. Dostupne su dve verzije, u crnoj i beloj boji, u oba slučaja je to plastika u glossy finišu, stim što naravno na beloj verziji neće ostajati otisci prstiju. Pakovanje je standardno oskudno i dobija se samo jedan USB kabl sa MicroUSB konektorom koji služi za punjenje baterije. Bilo bi dobro da je proizvođač u pakovanje ubacio i mekanu futrolu za nošenje, da bi se površina plastike zaštitila od grebanja i habanja. Naravno, nije problem ni da se naknadno nađe neka adekvatna futrola. Kvalitet izrade i plastike je solidan, ali nas nije nešto posebno oduševio, no ova baterija svakako ne spada u Premium segment, tako da to neće predstavljati problem.

Sa gornje strane vidimo samo Power taster, kojim se uređaj uključuje, kao i četiri statusne diode pomoću kojih će se približno znati preostali kapacitet baterije. Sa jedne strane se nalazi MicroUSB konektor, na koji se priključuje kabl za punjenje, a sa druge i dva standardna USB porta koja služe za priključivanje uređaja koje treba napuniti. Portovi na žalost nisu obeleženi, ali videli da je gornji sa izlazom od 2.1A, dok je donji od 1A. Ovo će biti od značaja za one koji imaju tablet koji koristi punjač sa većom amperažom. Kapacitet od 13200mAh se malo duže puni, tako da će za puni ciklus punjenja baterije morati da se malo i sačeka (oko 5-6h od prazne baterije), a kako je ulaz na 1A, neće pomoći ni da je povežete na strujni punjač od tableta ili nekog drugog uređaja.

Rezime

Kapacitet od 13200mAh je dovoljan da se telefon i tablet dopune više puta, tako da za razliku od baterija manjeg kapaciteta neće mora da se svaki čas dopunjava. Cena je i dalje vrlo povoljna, tako da ova baterija ima našu preporuku, posebno pošto na raspolaganju ima izlaz od 2.1A koji će odlično poslužiti za punjenje tableta.

Conclusion

13200mAh capacity is enough to charge the phone and the tablet several times, so in contrast to the smaller capacity battery, it will not be necessary to charge it every hour. The price is affordable, so this battery deserve our recommendation, especially since there is a 2.1A output, which works fine for charging the tablet.

Preporučena cena (uključujući PDV, januar 2014.): 32€

NT Company ustupio: Xwave Black Book 132 Power bank
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.