Vivax Imago UA-810 unutrašnja antena

Pomalo neobičnog, ali definitivno atraktivnog i modernog dizajna, Vivax UA-810 je sobna antena namenjena svima koji nemaju dostupnu kablovsku televiziju, a prelaze polako na digitalni DVB-T format.

Sve češće se čuju razgovori vezani za uvođenje digitalne televizije i raznih standarda, što možda nije toliko bitna stvar onima koji su prešli na neke od kablovskih operatera. Ipak, ima i onih koji nemaju uslova za tako nešto, koji će itekako biti zainteresovani za sobne antene pomoću kojih će moći da hvataju neki od još uvek malobrojnih digitalnih TV kanala koji se emituju u etar. Kompaniju Vivax znamo po brojnim periferijama, među kojima je očigledno i dodatna oprema za TV prijemnike. Model antene Imago UA-810 je moderna varijanta sobne antene, atraktivnog dizajna i prilagođena specifikaciji koja je potrebna za prijem digitalnih kanala.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Atraktivan dizajn
  • Jednostavno korišćenje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Tip: Flat panel, slim
  • Standard: DVB-T
  • Frekvencije: VHF (160-230MHz), UHF (470-860MHz)
  • Pojačanje: VHF 15dB, UHF 20dB

Vivax Imago UA-810 unutrašnja antena

Za razliku od starih sobnih antena koje su bile karakterističnih izgleda, Vivax UA-810 je karakterističnog dizajna i lepo će se uklopiti u neko modernije okruženje. Antena je smeštena u kućište od crne, glossy plastike sa oznakom proizvođača u donjem desnom ćošku, i vrlo verovatno neće baš svako odmah pogoditi o čemu se radi. U pakovanju, antena dolazi sa eksternim adapterom za napajanje i jednim antenskim kablom, kao i dve male šipke nosača, koje se postavljaju sa zadnje strane kako bi antena stajala u horizontalnoj ili vertikalnoj orijentaciji (kako bi se mogla odabrati horizontalna ili vertikalna polarizacija, u zavisnosti od potreba), a što je jasno naznačeno sa zadnje strane.

Instalacija antene je prilično jednostavna, i može se obaviti na dva načina: prvi je da se antena direktno poveže sa TV prijemnikom (priloženim ili nekim drugim kompatibilnim kablom), posle čega se priključuje i eksterno napajanje. Ukoliko se koristi neki eksterni TV tjuner, antena se povezuje direktno na njega, a on na TV, dok u tom slučaju posebno napajanje antene nije neophodno, što je vrlo korisno. Antena podržava, odnosno "hvata" VHF frekvencije od 160-230 MHz, odnosno UHF od 470 do 860MHz. Dodatno, ima i ugrađen pojačivač signala (15dB za VHF i 20dB za UHF signal), što je vrlo bitna stvar.

Rezime

Rezultati u prijemu slike naravno zavise od toga kakav je kvalitet samog signala, te ukoliko oblast nije dobro pokrivena ili postoje neke druge smetnje, neće biti jednostavno izvući kvalitetnu sliku. Ipak, tamo gde je signal dobar, ova antena postiže odlične rezultate, pogotovo pošto ima ugrađeni pojačivač signala. Realno, nema baš puno onih do kojih neka vrsta kablovske nije već došla, ali oni kojima treba sobna antena za novi digitalni format televizije i nemaju neki poseban izbor.

Conclusion

Results in receiving the image depend on the quality of the signal, and if the area is not well covered or there are other interferences, a good picture will not be provided. In areas with good signal coverage, this antenna achieves great results, especially since it has a built-in signal amplifier. A small number of users have no access to some kind of cable television; however, those who need an indoor antenna for a new digital television format have no special choice.

Preporučena cena (uključujući PDV, novembar 2014.): 11€

Gigatron ustupio: Vivax Imago UA-810 unutrašnja antena
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com