Vip pokriva 77 posto stanovništva Srbije 4G mrežom

Do kraja 2016. godine brzom Vip 4G mrežom biće pokriveno više od 70 gradova, uključujući i sva mesta sa preko 10.000 stanovnika.

Zvanično press saopštenje

Vip mobile je nedavno postavio svoju 600. baznu stanicu koja emituje signal mreže četvrte generacije, i to u Kraljevu. Operater ubrzano gradi svoju 4G mrežnu infrastrukturu kako bi do kraja godine omogućio veoma brzi mobilni internet za 77% stanovništva Srbije. Vip mrežom najnovije generacije u ovom trenutku već su skoro u celosti pokrivene teritorije Beograda, Novog Sada, Leskovca, Niša, Kragujevca, Kruševca, Subotice i Zrenjanina, kao i Pančeva, Čačka, Smedereva, Šapca i Valjeva.

„Našim 4G signalom pokrićemo više od 70 ne samo većih gradova već i manjih mesta u Srbiji“, istakla je Natali Delić, tehnički direktor kompanije Vip mobile i najavila da će se, do kraja 2016. godine, Vip 4G mreža emitovati sa još više stotina lokacija širom Srbije, što je čini najvećom mrežom u našoj zemlji. „Obezbeđivanjem najbržeg mobilnog interneta uz pristupačne 4G uređaje i odgovarajuće tarife želimo da omogućimo korisnicima da uživaju u još naprednijim servisima i uslugama, gde god da se nalaze“, zaključila je ona.

4G mreža omogućava veoma brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja preko mobilnih uređaja kao i gotovo trenutan odziv mreže i učitavanje on-line sadržaja. Prosečne brzine su između 40 i 60 Mbps, što je više nego trostruko brže od postojeće 3G mreže. Više informacija na www.vipmobile.rs, 060/1234 i u Vip centrima širom Srbije.