Veritas Technologies imenovan liderom u “Gartnerovom magičnom kvadrantu za 2019.”

Veritas Technologies, svetski lider u zaštiti podataka preduzeća i softverski definisanim skladištima podataka, danas je saopštio da je proglašen za vodećeg igrača u Gartnerovom magičnom kvadrantu u 2019. u oblasti korporacijskih rešenja za rezervne kopije i oporavak podataka data centara. Ovo je 14-ti uzastopni put da je Veritas prepoznat kao lider u Gartnerovom godišnjem izveštaju.

Gartner kriterijumi za procenu dobavljača uključuju kompletnost vizije i sposobnosti za izvršenje. S obzirom na to da tržište rešenja za rezervne kopije i oporavak podataka ima više stotina dobavljača, ovaj izveštaj “pruža analize izvršenja i vizije vodećih dobavljača rešenja za rezervne kopije i oporavak podataka”. “99% kompanija sa liste Fortune 100 poverava kompaniji Veritas svoje podatke na zaštitu, od nje traži načine za jednostavnije upravljanje podacima i osiguravanje kontinuiteta svog poslovanja kroz primenu Veritasovih rešenja za zaštitu i obezbeđenje raspoloživosti podataka”, rekao je Deepak Mohan, izvršni potpredsednik za Zaštitu podataka preduzeća i usaglašenost kompanije Veritas. “Gartner nas je prepoznao kao vođu u čarobnom kvadrantu za rešenja za izradu rezervnih kopija i spasavanje podataka, 14-ti put zaredom. S obzirom na to da Veritas štiti više podataka od bilo koje druge kompanije za zaštitu podataka, bilo da su oni smešteni u okviru prostorija firme, virtualizovanim ili okruženjima u “oblaku”, Veritas veruje da vodeće svetske kompanije u svetu mogu da budu sigurne da ćemo nastaviti da im pružamo rešenja za inovativnu raspoloživost, zaštitu i uvide u podatke, kako bi glatko prošli kroz tehnološke poremećaje u današnjim i sutrašnjim IT okruženjima. “

Ključne inovacije koje izdvajaju NetBackup™, obuhvataju:

  • Skalabilnu zaštitu podataka – dokazano skaliranje u najzahtevnijim okruženjima sa nekoliko klijenata koji raspoređuju više petabajta i više od hiljadu klijenata u jednom okruženju. Skalabilna zaštita podataka pruža organizacijama poverenje u pouzdanost oporavka velikih IT okruženja u svetlu rensomvera, gubitka podataka ili drugih pretnji modernim preduzećima.

  • Automatizovana integracija sa više oblaka – podržava širok spektar operativnih sistema, hipervizora i relacionih baza podataka, pružajući organizacijama jedinstvenu zaštitu podataka, bez obzira gde se nalaze na svom putovanju u oblaku.

  • Obimne opcije skladištenja – integrišu se sa širokom lepezom nizova za skladištenje, skladišnih objekata, odredišta u javnim oblacima i jedinicama trake različitih dobavljača, obezbeđujući nesmetanu integraciju u heterogene sredine.

Prema Gartneru, “Lideri imaju najveće kombinovane parametre sposobnosti da izvrše i kompletnost vizije. Oni imaju najsveobuhvatnije i najpodesivije proizvodne portfolije. Oni imaju dokazanu evidenciju o uspostavljenom tržišnom prisustvu i finansijskom učinku. Za viziju, oni se smatraju u industriji kao vodeći umovi i imaju dobro artikulisane planove za unapređivanje mogućnosti oporavka, dalje unapređenje lakoće instaliranja i administriranja, kao i za povećanje njihove skalabilnosti i proširenje asortimana. Osnovna promena se odvija na tržištu rešenja za izradu rezervnih kopija i spasavanja podataka. Dobavljači koji planiraju dugoročan uspeh,moraju da planiraju da se pozabave nasleđnim zahtevima tradicionalne izrade i oporavka podataka, a istovremeno da prošire integraciju sa i eksploataciju novih aplikacija, hipervizora, tehnologija za snimke i replikacije podataka, i javnih oblaka. Temelj lidera je mogućnost da artikulišu kako će se novi zahtevi rešavati u okviru svoje vizije za upravljanje oporavkom. Od lidera kao grupe se očekuje da budu nosioci većine ponuda za kupovinu i da imaju visoku stopu uspeha u osvajanju novih klijenata. To, međutim, ne znači da je samo veliki tržišni udeo sam po sebi glavni pokazatelj ko je vođa. Lideri su strateški dobavljači, dobro pozicionirani za budućnost sa uspostavljenim istorijatom uspeha u ispunjavanju potreba centara podataka iz višeg-srednjeg segmenta i segmenta velikih centara podataka.”

Besplatna kopija Gartnerovog magičnog kvadranta za rešenja za rezervne kopije i spasavanje podataka data centara je dostupna ovde.