Veritas debitovao sa NetBackup Copilot-om za Oracle - na Oracle OpenWorld 2015

Najnoviji Veritas NetBackup alat udvostručava kapacitet i drastično poboljšava performanse, za maksimalnu bezbednost korisnika i njihovih podataka

Zvanično press saopštenje

Nedavno je Veritas debitovao sa NetBackup Copilot-om, novim revolucionarnim načinom zaštite Oracle baza podataka - u najnovijoj verziji Veritasovog NetBackup Appliance-a 2.7.1 nazvanoj Copilot. Ova serija obezbeđuje nenadmašnu preglednost pravljenja rezervnih kopija za oporavak i robustan programski dodatak za Veritasov portfolio poslovnih proizvoda. Ovim događajem nastavljeno je jačanje uloge kompanije Veritas sa ključnim partnerima - kao što je Oracle.

Novi način zaštite za Oracle

Sa NetBackup Copilot-om za Oracle, Veritas je značajno poboljšao proces pravljenja rezervnih kopija i oporavka za Oracle baze podataka. Po prvi put, administratori Oracle baza podataka mogu da očuvaju kontrolu nad osnovnim operacijama za pravljenje rezervnih kopija i oporavak koristeći originalne Oracle alate, dok sekundarnim operacijama i pravilima upravljaju NetBackup administratori. Sve ovo omogućava administratorima Oracle baza da upravljaju bazama pravljenjem rezervnih kopija i oporavkom, kroz alate kao što su RMAN, dok NetBackup administratori nadgledaju operacije kao što je deduplikacija, replikacija i katalogizacija. Pored toga, ova funkcija pruža potpuni uvid u aktivnosti drugih administratora.

„Kako veličina baza podataka nastavlja da raste, IT organizacije su pred izazovom da održe korak sa zahtevima koji se postavljaju pred zaposlene, prostorom za skladištenje i mrežnim resursima. NetBackup Copilot za Oracle nudi osvežen, novi pristup, pojednostavljujući pravljenje rezervnih kopija i oporavak Oracle baza podataka“, izjavio je viši potpredsednik za Appliance rešenja u Veritas-u Skot Anderson (Scott Anderson). „Standardizacija u NetBackup-u, jedinstvenoj i ujednačenoj platformi za zaštitu podataka, koja obezbeđuje kritične podatke korisnika, čini je sigurnom i uvek na raspolaganju.“

Copilot kombinuje mogućnosti NetBackup softvera i NetBackup alata radi omogućavanja revolucionarnih performansi u okviru samouslužnog operativnog modela. NetBackup Copilot omogućava administratorima baza podataka da samostalno upravljaju pravljenjem rezervnih kopija po svom rasporedu, održavaju uvid u sve nivoe skladištenja i omogućavaju oporavak sa bilo koje raspoložive kopije. Administratori za pravljenje rezervnih kopija mogu da sprovode politiku upravljanja skladišnim prostorom, zadržavanjem i prebacivanjem kopija baza podataka na disk, trake ili na Cloud Storage. Pored toga, Copilot dramatično smanjuje vreme pravljenja rezervnih kopija sa NetBackup Accelerator-om za Oracle i poboljšava performanse rezervne kopije baze podataka.

Dostizanje novih granica proširivosti

Pored Copilot funkcija, novi softver NetBackup Appliance 2.7.1 udvostručuje kapacitet za skladištenje u NetBackup 5330 Appliance seriji. Ova serija podržava dodatno proširenje skladišnog prostora zajedno sa diskovima većeg kapaciteta radi povećanja upotrebljivog kapaciteta i veličine dedupliciranog prostora do 458TB. Tako će prošireni kapacitet omogućiti korisnicima da dodatno smanje operativne troškove i kapitalne izdatke.

Korišćenjem ovih novih funkcionalnosti, kompanije mogu da smanje troškove i složenost okruženja za zaštitu podataka poboljšavajući kvalitet usluga proširenjem na tehnologiju u oblaku, usvajajući načine rada u kojima je sve tretirano kao usluga i imajući bolji uvid u njihovo funkcionisanje u zaštiti podataka.

„Dok se u velikom broju IT okruženja bore da postignu bolju zaštitu podataka, očuvanje, dostupnost i upravljanje skladištima podataka, Veritas sprovodi svoju viziju informacione dostupnosti i uvida u informacije sa novim zanimljivim funkcijama kao što je NetBackup Copilot. Uzbudljivo je gledati kako Veritas radi na izgradnji pedigrea u zaštiti podataka i upravljanju podacima sa novim saznanjima o skladišnom prostoru i obaveštajnim podacima sa kojima se otkrivaju zahtevi administratora koji se bave radnim opterećenjem (kao što su administratori Oracle baza podataka i administratori za pravljenje rezervnih kopija), obezbeđujući rešenja koja su u skladu sa budućim IT izazovima“, rekao je viši analitičar u zaštiti podataka u kompaniji Enterprise Strategy Group Džejson Bafington (Jason Buffington).

Veritas NetBackup 7.7.1 je sada dostupan, a NetBackup Appliance 2.7.1 će biti dostupan u decembru 2015. godine, preko partnera kompanije, kao i direktno preko kompanije Veritas.