Ubisoft, Rebellion, Capcom, Samsung i AMD... i Quake 1

Iza nas je još jedan E3 – najveći game show na planeti. Pored mnogobrojnih konferencija i najava novih igara, kako za sledeću, tako i za ovu godinu, na ovogodišnjem E3, AMD je imao značajno prisustvo kroz saradnju sa našim mnogobrojnim partnerima iz industrije igara. Tri velike AMD najave sa ovogodišnjeg E3 tiču se tri velika „AAA“ hita iz tri velika developerska studija.

Izuzetno smo uzbuđeni povodom nastavka bliske saradnje sa Ubisoftom koja je rezultat fantastične kolaboracije na Far Cry 5 – najprodavanijem i najpopularnijem nastavku ove čuvene franšize od njenog nastanka!

Sledeći veliki hit na kom radimo sa Ubisoftovim developerima je nestrpljivo iščekivani Tom Clancy’s Division 2.

The Division 2 koristi najnapredniju verziju „Snowdrop“ grafičkog endžina renomiranog studija Massive Entertainment. Ono što igrači mogu očekivati jeste još dublja implementacija DirectX 12 grafičkog API-a, sa svim modernim tehnologijama, koje AMD „Vega“ grafička arhitektura omogućava.

Zanimljivost: „Snowdrop“ grafički endžin će koristiti i nadolazeća igra iz Avatar sveta Džejmsa Kameruna.

Dugogodišnju veoma uspešnu saradnju nastavljamo i sa legendarnim developerima Sniper Elite serijala, kompanijom Rebellion, na njihovom novom hitu – „Strange Brigade“. Ova nova Co-oP igra čuvenog britanskog development studija stiže na Steam za nešto malo više od dva meseca i donosi ispoliranu i optimizovanu verziju DirectX 12 pokretanog grafičkog endžina – „Asura“.

Treća velika najava se tiče saradnje sa legendarnim Capcomom na jednom od najvećih iznenađenja E3 – „Resident Evil 2“. Capcom je kreirao impresivni DirectX 12 grafički endžin koji je optimizovan za potpuni ugođaj koji omogućava AMD FreeSync 2 tehnologija.

Veliku pažnju svih zaljubljenika u gaming i posetilaca E3, je zaokupila vest da su svi Samsungovi QLED televizori, kao i modeli serije NU8000, za 2018. dobili podršku za AMD FreeSync tehnologiju! Bilo da priključujete XBOX S, odnosno X ili PC sa AMD Radeon grafičkom karticom, ovi Samsung TV-i će omogućiti izvanredan gaming ugođaj bez cepanja slike ili zastajkivanja animacije.

Na kraju, ne smemo zaboraviti i jednu pravu poslasticu za sve iskrene ljubitelje legendarnih retro igara i najmodernijih tehnologija.

Izašao je finalni 1.00.0 .EXE (32bit i 64bit) za Quake Vulkan renderer! vkQuake je ubedljivo najbolji Quake renderer koji prosto klizi na AMD Radeon grafičkim karticama i da, čuvena konzolna komanda TIMEDEMO DEMO1 radi i omogućava benchmarkovanje!