TV STAR Set-top Box T2 517 HD

Još jedan u nizu brojnih Set-Top Box uređaja koji su trenutno u fokusu zbog digitalizacije TV signala. Nudi ono što smo i navikli da vidimo, a to je prijem digitalnih kanala i to do Full HD rezolucije, odlične performanse i čak mogućnost reprodukcije multimedije sa priključenog USB medija.

Priča oko digizalizacije se zahuktava i ima sve više takozvanih Set-Top box uređaja, i već smo videli da su počeli da se gase pojedini analogni predajnici, tako da je kranje vreme da oni koji do sada to nisu učinili, ozbiljno razmisle o nabavci opreme pomoću koje će moći da prate TV u digitalnom formatu. Ukoliko nemate kablovsku niti satelitsku, kao ni neki od novijih TV uređaja koji ima ugrađeni digitalni tjuner (a takvih nema baš puno), onda je Set-Top box logičan izbor. Na tržištu ih ima dosta i generalno su veoma sličnih mogućnosti. Po ceni od oko 25€, može se naći TV STAR model T2 517 HD, koji iako ne spada među poznatije proizvođače i modele, svakako vredi isprobati.

Ključne karakteristike

  • Podrška za DVB-T2/T standard digitalne televizije
  • Podržava Full HD rezoluciju
  • Reprodukcija multimedije preko USB interfejsa

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kompatibilnost: SD/HD DVB-T2, MPEG-1/2/4 Video Decoder H.264 Decoder, MPEGI layer1/2, MPEGII Layer Il, AAC, HE AAC
  • Konekcije: RF ulaz, TV SCART, HDMI, USB (TS, AVI, MKV, JPEG)
  • Dimenzije: 126 x 110 x 37 mm

TV STAR Set-top Box T2 517 HD USB PVR

Kao što smo mogli da vidimo, Set-Top box uređaji su vrlo sličnog dizajna, i da nema oznake proizvođača sa prednje strane, jako teško bi se moglo odgonetnuti o kom modelu se radi. Ceo uređaj je spakovan u plastičnu kutiju dimenzija 126x110x37 mm, koja sa prednje strane ima samo IR senzor za daljinski upravljač, statusnu diodu i USB port za priključivanje flash ili eksternog hard diska, a ono što je bitno znati je da se program sa TV-a može direktno snimati na eksternu memoriju, ali da se i solidan broj multimedijalnih formata može reprodukovati, što će obradovati one koji vole da gledaju filmove, sa napomenom da su regularno podržani titlovi i to sa našim karakterima.

Sa zadnje strane uređaja vidimo fiksirani naponski kabl, RF antenski ulaz, HDMI i SCART video izlaze. Instalacija je prilično jednostavna i sve što je potrebno je da se na Set-Top box dovede signal sa antene (stim što mora da se koristi posebna antena za prijem digitalnog signala, ne klasična antena kakva se do sada koristila), a zatim i signal sa Boxa na televizor. Daljinski koji stiže u pakovanju je standardnih dimenzija, sa mekanim gumiranim tasterima, sa svim dostupnim funkcijama, stim što je vrlo moguće da će onima koji nisu baš mnogo vešti trebati malo vremena i navikavanja.

Rezime

Što se tiče kvaliteta slike, tu će zaista biti vrlo male razlike, pošto je dovoljno obezbediti da antena maltene bilo kako uhvati digitalni signal, pa da slika i ton budu perfektni. U ovom slučaju, podržana je slika do Full HD rezolucije, tako da će u kombinaciji sa nekim novijim TV-om veće rezolucije dati sjajne rezultate. Pored onog osnovnog, kao najbitnija stvar će se ovde istaći mogućnost reprodukcije multimedijalnih video formata, što znači da se praktično dobija multimedijalni plejer nešto osnovnijih mogućnosti. Konkurencija je prilično velika u kategoriji ovih Wireless uređaja, tako da zaista neće biti ni malo lako odabrati, posebno pošto su i podržane opcije veoma slične.

Conclusion

Obtained sound is louder than we expected, but little weaker because there was no possibility to provide serious bass. Connecting with phone or any other device that supports Bluetooth connection is easy, while regarding the handsfree, great results and clear and natural voice are provided. We would like to see a lower price, however, we are talking about Philips whose products are always more expensive than the products of unknown producers.

Preporučena cena (uključujući PDV, april 2015.): 25€

Gigatron ustupio: TV STAR Set-top Box T2 517 HD USB PVR
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com