Trust Jukebar Wireless

Odličan minijaturni Bluetooth zvučnik koji će po kvalitetu zvuka, autonomiji i ceni biti nezgodna konkurencija mnogim dosta skuplji i poznatijim modelima. Ukoliko vam treba jednostavan zvučnik za put, izlet ili bilo kakvu varijantu gde nema utičnica za struju, ovo može biti sjajan izbor.

Bluetooth prenosni zvučnici su postali veoma popularni iz dva razloga, prvo je to što su kompaktnih dimenzija i zgodni za nošenje a drugi to što su veoma jednostavni za korišćenje i povezivanje. Trust je jedan od mnogih proizvođača raznih periferija, gde se između ostalog nalaze i zvučnici, tako da nije neobično što ima i Bluetooth, bežičnih modela. Jukebar je simpatičan i kompaktan zvučnik koji će moći da se ponese u rancu ili torbi i koji će biti sjajan izbor onima koji vole da muziku puštaju sa telefona ili nekog drugog prenosnog uređaja.

Ključne karakteristike

  • Vrlo kompaktne dimenzije
  • Odličan zvuk
  • Integrisani handsfree (mikrofon)
  • Sjajna autonomija

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth 2.0, 3.5mm audio
  • Baterija: Li-ion, 17h autonomije

Trust Jukebar Wireless

Zvučnik je kockastog oblika, sa zaobljenim ćoškovima, i izgleda prilično moderno i interesantno zbog specifičnog diamond pattern-a zaštitne metalne mrežice koja pokriva prednju i bočne strane. Cao zvučnik staje u ruku i nije mnogo težak, a prava je šteta što u pratećoj opremi nije bilo prostora za zaštitnu futrolu koja bi bila vrlo praktična. Ipak, pošto se dobijaju USB kabl (za punjenje baterije), audio kabl sa 3.5mm konektorima i jedan USB adapter (Mini USB na Micro USB), ne može se reći da je proizvođač bio škrt na dodatnoj opremi. Jukebar je dostupan u crnoj (kao primerak koji je bio kod nas), ljubičastoj i crvenoj boji.

Kvalitet izrade kućišta zvučnika je dobar, sa plastikom u mat finišu, i deluje dosta robustno za spoljašnju upotrebu, stim što naravno nije u pitanju baš vodootporan zvučnik pa ne treba ni preterivati u testiranju izdržljivosti. Sa gornje strane su dostupna tri tastera: Volume Up/Down i multifunkcijski taster za pauziranje i puštanje muzike i odgovaranje na pozive. Mikrofon je ugrađen, tako da se zvučnik može bez problema koristiti kao handsfree. Sa zadnje strane nalazimo On/Off prekidač, analogni audio 3.5mm ulaz i izlaz za slušalice kao i Mini USB konektor za punjenje baterije. Pošto se dobija pomenuti adapter, za to može poslužiti bilo koji standardni punjač za telefon. Ugrađena baterija obebzeđuje autonomiju oko 17h, što je fantastično i dosta bolje od proseka.

Rezime

Ono što nas je prilično iznenadilo jeste jačina zvuka koju ovaj mali zvučnik isporučuje! Dovoljno glasan i za malo bučnije okruženje, Jukebar zvuči veoma dobro i sa sasvim solidnim basom. Zvuk je solidno izbalansiran, a nema nikakve deformacije čak ni na maksimalnom pojačanju. Ovaj zvučnik definitivno vredi poslušati pošto će mnoge iznenaditi i namučiti i neke dosta skuplje modele poznatijih imena, zbog čega zaslužuje i preporuku.

Conclusion

The sound volume this little speaker delivers, surprised us! It is loud even for noisier environments. Jukebar sounds good and offers a solid bass. The sound is well balanced, and there is no deviation even at maximum volume. This speaker definitely deserve your attention since it will surprise many and can cope with some of the much more expensive models of famous names, and that is why it deserves a recommendation.

Preporučena cena (uključujući PDV, januar 2015.): 50€

Gigatron ustupio: Trust Jukebar Wireless
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com