Trust Cubo

Simpatični 2.1 zvučnici kompanije Trust namenjeni onima koji planiraju da malo unaprede svoj stari 2.0 sistem zvučnika. Ukupne snage od 15W, isporučuju sasvim pristojan kvalitet zvuka i prijatan bas. Sledi preporuka zbog odnosa cene i performansi.

Kompanija Trust nam je poznata po velikom broju interesantnih periferija, od kojih je dobar deo rezervisan za multimedijalne uređaje u koje spadaju i zvučnici. Model Cubo je 2.1 sistem zvučnika namenjen onima koji žele da unaprede zvuk i zamene stare 2.0 zvučnike. Ima dosta onih koji u potrazi za kvalitetnijim i konkretnijim zvukom reše da pređu na 2.1 sistem koji je najčešće osetno bolji od sličnih 2.0 modela. Ovde imamo poseban subwoofer zvučnik koji je zadužen za bas i koji to jednostavno daleko bolje radi od malih 2.0 zvučnika. Ipak, Cubo spada u kompaktnije 2.1 sisteme, no i dalje sa 15W snage isporučuje dovoljno muzike da i prostoriju srednje veličine ispuni zvukom.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Dobar kvalitet zvuka
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Sistem: 2.1
  • Interfejs: 3.5mm Stereo
  • Snaga: 15W

Trust Cubo SP-3150

Kao što je to i običaj, sistem se sastoji od dva satelita i subwoofera, i prvo što upada u oči jeste da su prilično kompaktnih dimenzija. Sateliti su napravljeni od plastike, sa zaštitnim mrežicama koje pokrivaju celu prednju stranu (gde je i oznaka proizvođača), dok je subwoofer u drvenom kućištu koje je spolja plastificirano. Sateliti su oblika kocke, odakle verovatno i ideja za ime. Nije loše znati i da sateliti imaju fiksirane kablove, koji su spojeni i na kraju imajui samo jedan konektor. Iako će najverovatnije stajati na stolu, pored monitora, sateliti imaju pozadi i rupe za kačenje na zid, ili postolje, što će dosta olakšati pozicioniranje, stim što dužina kablova nije baš mnogo velika, tako da i to treba uzeti u obzir.

Satelit sa prednje strane ima bass-reflex otvor, kao i potenciometar za regulisanje jačine zvuka sa statusnom diodom koja će signalizirati da li su zvučnici uključeni. Sa zadnje strane vidimo jednostavan On/Off prekidač (koji nije baš najsrećnije pozicioniran, pošto će morati da se svaki put napipava iza zvučnika), fiksirani kabl za napajanje i audio in (sa 3.5mm konektorom), kao i 3.5mm priključak za satelite. Sam subwoofer zvučnik je postavljen sa donje strane kutije, tako da se po potrebi subwoofer može nasloniti zadnjom stranom na zid, kako bi se uštedelo malo prostora. Ipak, ovi zvučnici su dovoljno mali da neće tražiti mnogo dodatnog prostora i odgovaraće za manje i prostorije srednje veličine.

Rezime

Ovi zvučnici su dosta dobrog kvaliteta zvuka, i 15W snage zvuči vrlo lepo i bogato. Dobra dinamika i dobro zastupljen bas su ono što se dobija, što će posebno obradovati ljubitelje malo snažnijeg zvuka. Dobro se se pokazali za muziku i filmove, i generalno se radi o zvučnicima koji će se lepo koristiti u svim prilikama. Cena im je dosta dobra, pa iako sada već ima dosta različitih modela 2.1 sistema, Trust Cubo zaslužuje preporuku za odnos cene i performansi.

Conclusion

These speakers offer very good sound and 15W power sounds very nice and rich. Good dynamics and well-represented bass are what you get and that will delight fans of a powerful sound. They are very good regarding music and movies, however, these speakers will be very useful in all situations. The price is quite good, and although now there are a lot of different 2.1 system models, Trust Cubo deserves recommendation thanks to its price/performance ratio.

Preporučena cena (uključujući PDV, septembar 2012.): 20€

Pin Computers ustupio: Trust Cubo SP-3150
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.