Toshiba Bluetooth Portable Speaker

Interesantan i kompaktan Bluetooth zvučnik koji dolazi iz kompanije Toshiba i koji je namenjen svima koji vole za muziku ponesu sa sobom, gde god da idu. Ukupno 1.2W snage ne zvuči toliko impresivno, ali se pokazalo sasvim dovoljnim za slušanje muzike u pokretu ili prirodi.

Prenosni Bluetooth zvučnici su postali veoma popularni, što i nije toliko neobično, tako da se u prodavnicama može naći poveći broj raznih modela, od minijaturnih zvučnika koji staju u džep, pa do prilično ozbiljnih zvučnika koji nisu jeftini, ali daju vrhunski zvuk. Toshiba možda nije poznata po zvuku i zvučnicima, ali znamo da pored svega ostalog u ponudi ima solidan broj raznih periferija, pa nas TY-SP1 model i nije toliko iznenadio. Spada u grupu kompaktnijih modela, pa će biti koristan onima koji vole da imaju pri ruci muziku gde god da se nalaze.

Ključne karakteristike

  • Vrlo kompaktne dimenzije
  • Za ovu veličinu, dobar zvuk
  • Integrisani handsfree (mikrofon)

Utisak kvare

  • Analogni audio interfejs ide preko USB kabla

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth 3.0+ Enhanced Data Rate, 3.5mm audio (preko USB-a)
  • Baterija: Li-ion, 8h autonomije
  • Dimenzije: 80 x 80 x 41mm
  • Težina: 100g

Toshiba TY-SP1 Bluetooth Portable Speaker

Sa dimenzijama od 80x80x41mm, ovaj zvučnik nije baš toliko mali da može stati u džep, ali jeste kompaktan za bilo koju torbu ili ranac. Interesantnog je dizajna, okrugao sa zvučnikom koji gleda na gore. Kućište je napravljeno od bele plastike, sa srednjim, gornjim i donjim delom koji su crni. Zvučnik gore ima zaštitnu metalnu mrežicu, a dobra stvar je što deluje prilično izdržljivo, tako da ne verujemo da se može oštatiti čak i ako slučajno ispadne na pod. Sa donje strane, na postolju vidimo široku gumiranu podlošku koja će sprečiti da zvučnik kliza po podlozi. Prateće pakovanje je prilično jednostavno, i pored samog zvučnika dolazi kratko korisničko uputstvo, zaštitna, mekana futrola i USB kabl. Samo mala napomena po pitanju kabla, pošto pored USB konektora (Mini USB za povezivanje na zvučnik i klasičan USB za punjač) ima i 3.5mm konektor pomoću koga se do zvučnika dovodi zvuk sa analognog izvora. Pomalo neobično i šteta što se ne može koristiti običan audio kabl.

Pošto postoji i integrisani mikrofon, ne čudi nas što sa prednje strane pored Volume i Play/Pause tastera zatičemo i Call/End taster. Vrlo praktično, pošto se zvučnik efektivno može koristiti kao handsfree. Sa zadnje strane, imamo i Power prekidač kojim se takođe bira i da li će izvor zvuka biti Bluetooth ili analogni interfejs, kao i set statusnih dioda. Jedini konektor je Mini USB, koji služi za punjenje baterije i dovođenje analognog audio signala. Ugrađena baterija ima deklarisanu autonomiju od 8h (pri 75% pojačanja zvuka), što je sasvim solidan rezultat za zvučnik ovih dimenzija. Sa ukupno 1.2W, ne treba očekivati baš snažan zvuk, ali je dovoljno dobar da u njemu može uživati i više ljudi. Ovakav zvučnik će biti odličan izbor za izlete i putovanja, uz strimovanje direktno sa telefona.

Rezime

Najbitnija stvar kod ovakvih minijaturnih zvučnika jeste to da se lako mogu poneti, imaju dobru autonomiju, jednostavno se povezuju i koriste i na kraju, daju dobar zvuk. Iako 1.2W ne zvuči baš impresivno, za većinu će biti sasvim dovoljno. Dobija se zvučnik koji će lako naći mesto u rancu ili torbi, sa 8h autonomijom koja će pokriti jedan dan korišćenja. Dodajmo tome i ugrađeni handsfree, pa se dobija vrlo praktičan gadget koji ne košta mnogo.

Conclusion

The most important thing about these tiny speakers is that can be easily transferred, to have a good autonomy, to be easy to connect and to use, and finally, to provide a good sound. Although 1.2W does not sound impressive, for most users it will be quite enough. It will easily find its place in a backpack or a bag, providing 8hrs of autonomy, which is enough for a one day. There is also a built-in handsfree, so this is a practical gadget available at affordable price.

Testirani proizvod je uzorak.

Toshiba ustupio: Toshiba TY-SP1 Bluetooth Portable Speaker