Titan TTC-G22T postolje za laptop

Još jedno Titan postolje sa hladnjakom za laptop, ovoga puta sa jednim 80mm ventilatorom. Fiksirani ugao nagiba i standardni USB interfejs za napajanje ventilatora, kao i veoma dobra cena su ono što je karakteristično kod ovog modela.

Titan je prepoznatljivo ime kada je hlađenje u pitanju, pa iako možda nije baš u rangu najpoznatijih proizvođača, kombinacijom cena i performansi zauzima dosta dobru poziciju na domaćem tržištu. Testirali smo celu seriju postolja za laptopove sa aktivnim hlađenjem, pa je red došao i na TTC-G22T. Ovo je model namenjen laptopovima do dijagonale od 15.6", stim što je univerzalnog dizajna koji će omogućiti i onim većim modelima da stanu bez problema. Po ceni koja je dosta povoljna, dobija se tanko postolje koje će odgovarati prosečnim korisnicima, sa aktivnim hlađenjem i jednim 80mm ventilatorom.

Ključne karakteristike

  • Jedan 80mm ventilator sa fiksnim brojem obrtaja
  • Solidan kvalitet izrade

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije: 300 x 264 x 28 mm
  • Hlađenje: 80x80x10mm, 2000±15% RPM, sleeve bearing, 23.1 dBA

Titan TTC-G22T postolje za laptop

Ovaj model je dimenzija 300x264 i debljine od maksimalno 28mm u zadnjem delu, sa fiksiranim uglom nagiba. To znači da nema sklapanja da bi bolje stao u torbu recimo, već su to dimenzije na koje treba svakako računati unapred. Ugao nagiba nije veliki i to je ono što nekome može i zasmetati malo, no po našem mišljenju taman je dovoljno da se dobije malo udobniji položaj za rad. Kvalitet izrade je dobar, sa kućištem od crne mat plastike i metalnom mrežicom sa gornje strane koja je bitna da bi se dobio što bolji protok vazduha. Sa donje strane imamo i gumirane stope koje će pomoći da postolje ostane čvrsto na stolu bez pomeranja kada se laptop koristi.

Sa prednje strane postolja postoji ivica koja će držati laptop u mestu, tako da ne proklizava na dole, ali je dovoljno plitka da neće biti problema ukoliko imate neki konektor sa prednje strane laptopa. Kroz metalnu mrežicu se nazire ventilator, a ovaj model koristi samo jedan, prečnika 80mm. U pitanju je sleeve bearing model sa 2000RPM-a, stim što je broj obrtaja fiksan i ne može se menjati. Za napajanje se koristi običan USB kabl, koji sa donje strane ima kanale kroz koje se može sprovesti pozadi ili sa bočnih strana, gde god bude zgodnije. Konektor je klasičan USB, bez pass-through varijante koja omogućava da se na isti port na laptopu priključi još neka periferija.

Rezime

Performanse hlađenja su pristojne, ali jedan 80mm ventilator ne pravi neku ogromnu razliku i preporučujemo da ukoliko tražite što efikasnije hlađenje, potražite model sa većim ventilatorom ili više malih, koji imaju dosta veći protok vazduha. Dobra strana ovog 80mm ventilatora je to što je solidno tih, tako da neće smetati u radu. Kada se sve sabere, za oko 12€ se dobija više nego dobro postolje koje će poboljšati ergonomiju tokom rada i ohladiti laptop sa zadnje strane.

Conclusion

Cooling performance is decent, but just one 80mm fan does not make a huge difference and we recommend you to look for a more efficient cooling, a model with a larger fan or several small ones, those with a much higher airflow. The good side of this 80mm fan is the fact it is quiet so it will not disturb your while working. Overall, for 12 Euros, you will get a good base that will enhance the ergonomics during the work and cool down the laptop from the bottom.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2014.): 11€

Computer Dream ustupio: Titan TTC-G22T postolje za laptop
maloprodaja: Computer Dream prodajna mesta na ovom linku.