Thermaltake Massive23 LX

Postolje za laptop računare koje je malo većih dimenzija, ali zato ima poveći 200mm ventilator koji pokreće solidnu količinu vazduha i nema problem da ohladi i malo zahtevnije laptopove od 17".

Iz kompanije Thermaltake stiže još jedno postolje-kuler za laptopove, ovoga puta model namenjen svim prenosnim računarima dijagonale od 10" pa do 17", što pokriva praktično sve dostupne kategorije. Radi se o nešto većem postolju koje koristi veliki 200mm ventilator da ohladi laptop sa donje strane, i tako pomogne da se produži radni vek ugrađenih komponenti. Dodatno, tu je i fiksni ugao nagiba koji će dosta značiti onima koji dosta vremena provode u radu i kucanju. Thermaltake ima dosta iskustva kada je hlađenje u pitanju, tako da imamo i visoka očekivanja za ovo laptop postolje.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna konstrukcija
  • Dobre performanse hlađenja
  • On/Off prekidač za ventilator i LED svetlo
  • Dodatni USB port

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije: 376 x 300 x 51.5 mm
  • Ventilator: 200x20 mm, 600± 10% R.P.M, 17 dBA, 54.6 CFM
  • Težina: 900g

Thermaltake Massive23 LX Notebook Cooler

Osnova ovog postolja je 376x300 mm dok je visina pozadi 51.5mm, i odmah vidimo da postoji fiksirani ugao nagiba (nema nožica koje se sklapaju). Zbog dimenzija, neće biti baš mnogo zgodan za nošenje, no tu su ipak ručke sa obe strane koje će u tome pomoći. Konstrukcija je vrlo kvalitetna, sa kombinacijom plastike i aluminijuma, gde je samo kućište od plastike, dok je najveći deo gornje ploče aluminijumska, sa perforiranim otvorima za protok vazduha. U pakovanju stiže i USB kabl za napajanje, za koji sa zadnje strane ima predviđen poseban prostor iza poklopca.

Iako sa prednje strane nemamo uzdignutu stranicu koja laptop drži u mestu, imamo četiri gumene stope koje imaju istu funkciju, što će raditi praktično za laptopove svih dijagonale. Sa donje strane vidimo i četiri gumene stope koje će sprečiti da celo postolje klizi po podlozi na kojoj stoji. Sa leve bočne strane, vidimo dva USB 2.0 porta (jedan služi za napajanje ventilatora). Tu su i On/Off taster koji uključuje ventilator kao i taster kojim se pali i gasi plavo LED osvetljenje ventilatora. Proizvođač se opredelio za veliki 200mm ventilator koji se okreće na fiksnom broju obrtaja od 600RPM-a, što je potpuno nečujno, a što opet pokreće veliku količinu vazduha.

Rezime

Ovo postolje spada u malo veće modele, koji nisu tako zgodni za nošenje, ali ima dobar ugao nagiba tako da poboljšava ergonomiju tokom korišćenja laptopa pošto je tastatura udobnija za rad. Unutra krije veliki 200mm ventilator sa plavim LED svetlom i konstantnim brojem obrtaja koji je veoma tih, ali pokreće dovoljno vazduha da ohladi i laptopove koji se dosta greju. Tu je On/Off taster, ali i prekidač za LED svetlo, uz dodatni USB port za priključivanje periferija. Sve što je potrebno je tu, a cena nije tako visoka, tako da definitivno zaslužuje preporuku.

Conclusion

This stand is one of the slightly larger models, which are not convenient to carry around, but it has a good angle of inclination so it improves the ergonomics when using the laptop as the keyboard is more comfortable to work with. Inside a large 200mm fan with blue LED light is hidden offering fixed revolution number and it is very quiet, however, provides enough air to cool down even the laptops that are quite warm. There is the On/Off button and a switch for LED light with an additional USB port for connecting peripherals. Everything you need is there; the price is not so high, so it deserves a recommendation.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2015.): 27€

KimTec ustupio: Thermaltake Massive23 LX Notebook Cooler
Prodaja kroz mrežu dilera: spisak na [ kimtec.com]( http://www.kimtec.rs/gdedakupim)