Napomena: Tačnost cene, dobavljivosti, kao i same specifikacije nije moguće garantovati 100%. Proverite sve detaljno u prodavnici gde kupujete da bi potvrdili tačnost podataka.
SPECIFIKACIJA PROIZVODA
 Identifikacija Proizvođač LG
  Model 49UH610V
 Gabariti Dimenzije 1108x707x218
  Masa 12
 Ekran Tip IPS
  Dijagonala 49
  Rezolucija 3840x2160
 Ostalo Dekoder DVB-C
DVB-S2
DVB-T2
  Ulaz HDMI
Koaksijalni
Komponentni
LAN
RS-232
  Nosač 300x300
  Ostalo 3.5mm audio out
CI slot
DLNA
USB priključak
WiDi
WiFi
Zvučnici
 

RECENZIJE, KOMENTARI, PITANJA I ODGOVORI
MORATE BITI REGISTROVANI DA BI POSTAVLJALI TEME!
napravite klasičan nalog ili se uloguj na postojeći
NAPOMENA: posle logovanja bićete automatski vraćeni na ovu stranicu
ili
 

100
raktajino
ip adresa: 94.189.. - vreme: 11-Jul-2017 12:07:52 - #203302

@Gundark Odlično predstavljanje modela. Baš planiram da uzmem neki novi UHD model LG-a, pošto sam do sada bio baš zadovoljan njima, a imam 42LB671V. Malo sam bio skeptičan za SD rezoluciju na ZHD tv-u, ali ima mi logike da si poboljšalli uscaling pošto pravog 4K materijala i dalje ima vrlo malo... Svakako ću gledati neki jači model sa 100Hz panelom.

 

100
Gundark
ip adresa: 178.14.. - vreme: 04-Dec-2016 11:12:05 - #201194

Moj prvi 4k tv. Ne preporučujem nikome ko je zainteresovan za UHD rezoluciju da uzima tv ispod 48", nećete videti razliku osim ako ne sedite baš blizu ili ga koristite kao monitor. Slika je toliko oštra da je oštrija nego u prirodi, na upoređivanje sam utrošio bar pola sata. Upscaler radi odlično dok su u pitanju statične i spore scene tako da će SD sadržaj izgledati sasvim prihvatljivo, odnosno primetno bolje nego kod CRT i starijih LCD TV-a. Prilikom brzih scena vidi se interlace a ponekad se i zamuti slika. UHD sadržaj izgleda perverzno ali otkriva sve mane loše snimljenog materijala, na primer bioskopski hitovi s kraja 90-ih i početkom 2000-ih u većini scena izgledaju kao TV serije. Podržan HDR10 koji ne čini veliku razliku osim ako gledalac nije upućen na šta treba obrati pažnju, praktično samo uklanja banding - pikselizaciju prilikom nežnih prelaza boja. Što se tiče zvuka visoki i srednji tonovi su odlični, na nivou jeftinijih hi-fi uređaja, za bas ipak bi trebao neki vufer, ali za TV zvuk je fantastičan. Web OS je odličan, ionako sam pristalica manjeg broja ali kvalitetnijih opcija nego mnoštvo loših. Mane ovog TV-a su nedostatak local dimming-a ali to možete primetiti samo direktnim upoređivanjem sa nekim TV-om koji ga ima. Ovo je direct LED panel i nisam primetio probijanje pozadinskog osvetljenja, crna je bila sasvim prihvatljiva. Mana je i panel od 50Hz. Ko voli sport trebalo bi da razmisli o dodatnim 10 do 15 hiljada za 100Hz panel, mada, kada zaživi i prenos programa od 50fps videćemo da li će ovo još uvek biti problem. Uglovi gledanja su dosta dobri. Proizvođač je naveo 27 stepeni ali ja sam primetio promenu boja tek između 35-40. Po visini nisam primetio razliku što znači da je slika ista stojao ili sedeo. S obzirom na veličinu TV-a teško će te doći u situaciju da ga gledate sa ugla većeg od 35 stepeni. Uz trenutnu cenu kupovina FullHD-a veće dijagonale je čist promašaj. Bez obzira što će te teško naći 4K sadržaj novi paneli su bolji od HD panela. Realno je da u našoj zemlji ljudi kupuju TV u proseku na 10 godina tako da je ovo sigurna investicija u budućnost. Već sad imate Netflix i Amazon prime u 4k rezoluciji po ceni od 11 eura mesečno. Za godinu dana očekujem još opcija. O dizajnu neću da pričam, TV-i sada kao i mobilni telefoni izgledaju gotovo identično, bitno je samo dali imaju metalni ili plastični finiš i da li su crne ili sive, odnosno, srebrne boje.

© 2024 CEDENS COMPANY d.o.o.
coded with by Kalinić Milan