Na prvi pogled
Beograd • 15.12.2007.
Prestigio gadgeti
Tačno na vreme, pred novogodišnje praznike, Prestigio je ponudio par novih gadgeta. U pitanu su digitalni novčanik, spoj kvalitetnog kožnog novčanika i odličnog 1.8" prenosnog hard diska. Takođe, tu su i Leather Flash Drive Geo Edition flahs diskovi.

Ponekad je teško naći poklon "kompjuterašu" koji jednostavno ima sve što se može zamisliti. Možda će ovoga puta biti malo lakše pošto kompanija Prestigio baš pred Novu godinu predstavlja digitalni novčanik. Da ne bude zabune, nije u pitanju neki program već vrlo jednostavna kombinacija kvalitetnog kožnog novčanika i Pocket Drive II eksternog hard diska. Da ne bude da se ne misli i na one nešto drugačijeg ukusa, poznata Leather Flash Drive serija je obogaćena sa dva nova modela iz takozvane Geo edicije. Ukratko, flash diskovi u luksuznim kožnim futrolama sa novim dizajnom.

Prestigio digitalni novčanik i Leather Flash Drive Geo Edition

Ključne karakteristike

 • Odličan kvalitet izrade
 • Upotrebljena koža vrhunskog kvaliteta
 • Ponuđeni kapaciteti će zadovoljiti svačije zahteve
 • Digitalni novčanik je sjajan spoj tehnologije i funkcionalnosti
 • Leather Flash Drive Geo su izuzetno atraktivni

Utisak kvare

 • Ništa posebno

Specifikacija

Digitalni novčanik - Prestigio Pocket Drive II
 • Kapacitet: 60GB (postoje i modeli od 30GB i 80GB)
 • Format: 1.8", ATA
 • Interfejs: USB 2.0
 • Funkcije: One Touch Backup, zaštita sadržaja šifrom
 • Dimenzije: 62x101x12 mm
 • Težina: 110g
Prestigio Leather Flash Drive Geo Edition
 • Kapacitet: 1GB (postoje i modeli od 2GB i 4GB)
 • Boje: crna i bež (standardni modeli), pink i zlatna (Limited Edition modeli)
 • Interfejs: USB 2.0
 • Dodatno: Particija zaštićena šifrom

Prestigio digitalni novčanik

Digitalni novčanik je stvarno zgodna ideja koja spaja minijaturni Prestigio Pocket Drive II i kožnu futrolu u formi novčanika. Teško da postoji bolji način da se spoji prenosna memorija velikog kapaciteta i funkcionalnost novčanika. Vrlo zgodno je sam disk postavljen pošto se USB konektor nalazi na gornjoj strani i nije potrebno vaditi ga iz futrole da bi se povezivao. U posebnom odeljku je sakriven i USB kabl (doduše prilično kratak) pa je sve što je potrebno na dohvat ruke. Primetili smo da novčaniku "fali" odeljak za metalni novac, no nešto se moralo žrtvovati da bi hard disk stao bez problema. Tu su zato ostale pregrade kojih ima u svakom novčaniku, dve velike za papirni novac, jedna za dokumenta i četiri za kreditne kartice.

Prestigio digitalni novčanik

Hard disk nam je poznat od ranije i u pitanju je vrlo simpatični 1.8" model čije je kućište presvučeno kožom crne boje (iste kao i novčanik). Sa računarom se povezuje USB kablom a na njemu pored dve diode koje označavaju aktivnost i transfer postoji i jedan taster za automatsko bekapovanje podataka. Dalje, sadržaj diska se može zaštititi šifrom koju ukoliko zaboravite možete samo formatirati disk pošto ne postoji način da se otključa drugačije. Performanse diska su sasvim u skladu onoga što smo videli kada smo ga prvi put testirali, pa nema potrebe ponavljati brojke. Nema sumnje, digitalni novčanik će sasvim sigurno biti pravi hit pošto je zaista sjajna ideja za poklon.

Prestigio Leather Flash Drive Geo Edition

Već smo videli Leather Flash seriju diskova kompanije Prestigio, a sada je ponuda povećana za dva modela Geo edicije. I dalje su to flash diskovi sa futroilama od kvalitetne kože, ali sada u dizajnu koji, kako proizvođač navodi, podseća na geografske mape. Ostavićemo vama da procenite na šta vas šare podsećaju, a mi ćemo reći da postoje crna i bela verzija kapaciteta od 1GB (koji smo i konkretno i videli), 2GB i 4GB. Pakovanje nije toliko ekskluzivno kao kod modela koje smo već videli, ali to na kraju krajeva i nije presudno.

Prestigio Leather Flash Drive Geo Edition Black

Od vrlo kvalitetne, opšivene kože je napravljena futrola u kojoj je smešten mali fleš disk. On se ne može izvaditi, već se futrola otvara kako bi se mogao povezati sa USB konektorom. Na samom kraju se nalazi metalni nastavak koji se može koristiti kao privezak za ključeve. Na samoj sredini, "viri" i LED lampica koja će označiti da je transfer u toku.

Prestigio Leather Flash Drive Geo Edition White

Rezime

Zaista se nema šta drugo dodati osim da je Prestigio ponudio vrlo interesantne gadgete pred praznike, i sigurni smo da će se mnogi odlučiti da ih pogledaju i kupe. Spoj tehnologije i dizajna, pogotovo kada je u pitanju kvalitetno obrađena koža, teško može bilo koga ostaviti ravnodušnog. Sve preporuke!

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, decembar 2007.):
Prestigio digitalni novčanik 60GB - 161€
Prestigio Leather Flash Drive Geo Edition 1GB - 21€

Asbis
ustupio: Prestigio digitalni novčanik i Leather Flash Geo Edition
zvanični Prestigio sajt: yu.prestigio.com
zvanični Asbis sajt: www.asbis.co.yu
Najnoviji članci
 
28
Jul
 
28
Jul
 
27
Jul
 
27
Jul
 
27
Jul
 
26
Jul
 
26
Jul
 
26
Jul
 
25
Jul
 
25
Jul