CENOVNIK MALOPRODAJA SRBIJA
prikaži mapu
kompanija
kontakt telefon - adresa maloprodaje
cena iz cenovnika
MICROSYSTEMS
ažurirano: 16.04 @ 12:00h
POKAŽI TELEFONE I ADRESE MALOPRODAJA
011/3283007 - Budimska 3
Spisak maloprodajnih objekata.
2.268 din
19.55 €
Napomena: Tačnost cene, dobavljivosti, kao i same specifikacije nije moguće garantovati 100%. Proverite sve detaljno u prodavnici gde kupujete da bi potvrdili tačnost podataka.
SPECIFIKACIJA PROIZVODA
 Identifikacija Proizvođač Gembird
  Model KB-UMGL-01
 Tastatura Tip Gejmerska
  Priključak USB
  Prenos Žični
 

RECENZIJE, KOMENTARI, PITANJA I ODGOVORI
MORATE BITI REGISTROVANI DA BI POSTAVLJALI TEME!
napravite klasičan nalog ili se uloguj na postojeći
NAPOMENA: posle logovanja bićete automatski vraćeni na ovu stranicu
ili
 

100
Doktor nauka
ip adresa: 79.101.. - vreme: 04-Dec-2015 16:12:30 - #195342

Fantastična cena, 2150 din u microsistemu kod Botaničke bašte u Beogradu. Tastatura svetli u 3 boje, plava, crvena i ljubičasto. Ima 3 podešavanje, može da konstatno svetli, da se pali gasi postepeno, i da se ugasi svetlost. Ima 5 dodatnih tastera, ali ako više kucate nego što igrate, prave problem, pošto se ljudske ruke nakon 20 godina rada na tastaturi naviknu da su prvi dugmići kao na standardnim tastaturama, ovde imate dodatni prvi red, pa tek onda standardne tastare, što upočetku malo smeta. Loše je što Caps lock dugme nije dugačko, a pri kucanju konstatno treba da se menja veličina slova, pa polovično caps dugme pravi loš guođaj. Na tastaturi svetli logo, 2 crte ispid space dugmeta i naravno ispod dugmića. Realno ispalti se dati 2150 din realno nekih 1000 din više, kako bi imali svetleću tastaturu, i lepo izgleda, super je što ima 3 boje, realno plava i crvena su najbolje, ljubičasta je slaba. VELIKA PAŽNJA - dugmići ne svetle, dakle samo pozadina dugmića, a brojke i slova nisu prozirni, tako da ako ugasite svetlo u sobi nećete videti šta kucate.


100
redakcija itsvet.com
ip adresa: - vreme: 01-Dec-2015 06:12:16 - #195253

Još jedna od sve popularnijih Gaming tastatura, ovom prilikom pravo iz Gembirda. Radi se o USB tastaturi sa LED pozadinskim osvetljenjem i pet dodatnih gaming tastera. Pristojnog kvaliteta izrade i odlične cene.

Gembird KB-UMGL-01

Gembird se izgleda ne zadržava na klasičnim periferijama, pa smo imali priliku da vidimo i par gaming modela, kao što je i tastatura pod oznakom KB-UMGL-01. Radi se full size tastaturi sa 109 tastera koja dolazi sa LED pozadinskim osvetljenjem.

Gembird KB-UMGL-01

Naravno, ne koriste se mehanički prekidači (što može odmah da se vidi i iz cene), već je tu dobra stara membrana. Ipak, za one koji nemaju dovoljno sredstava da nabave neku skuplju mehaničku tastaturu, i ovo će biti dobar izbor, posebno za one koji preferiraju FPS i pucačine, te im ne treba mnogo dodatnih makro tastera.

Gembird KB-UMGL-01

Tastatura je dimenzija 515 x 200 x 27 mm što znači da je za nijansu veća od klasičnih desktop tastatura. Ovome najviše doprinosi plastični okvir oko tastature, koji napred ima funkciju naslona za ruke. Dizajn tastature je interesantan, ali ne i toliko originalan pošto smo već videli par veoma sličnih varijanti.

Gembird KB-UMGL-01

Ono što možda malo pravi razliku jesu mali hromirani krugovi, kao da su gornji i donji deo tastature tako spojeni. Kabl je dužine 1.5m i presvučen je zaštitnim omotačem, što je sada postalo već zaštitan znak većine gaming modela.

Gembird KB-UMGL-01

Tasteri su standardnog oblika i profila, sa modernijim fontom koji se možda nekome i neće toliko dopasti. Dubljeg su hoda i ne toliko tihi, a pored onih regularnih (koji su standardnog rasporeda), sa leve strane vidimo i red od pet posebnih G tastera čije se funkcije programiraju (na vrhu je i Rec taster za snimanje makroa).

Gembird KB-UMGL-01

F tasterima se može dodeliti funkcija multimedijalnih i sistemskih prečica, ali na žalost, funkcije nisu predefinisane niti odštampane na samim tasterima, pa će trebati malo vremena za navikavanje. Proizvođač navodi inače da je podržan ghost-keys bez ograničenja, što je svakako dobra stvar.

Specifikacije

  • Interfejs: USB 2.0
  • Dodatno: 5 zasebnih Macro tastera
  • Dimenzije: 515 x 200 x 27 mm
  • Težina: 870g

Zaključak

Ono što će ovu tastaturu sigurno izdvojiti iz konkurencije jeste pozadinsko osvetljenje (moguće birati tri boje i intenzitet osvetljenja), dok je tu naravno i Windows lock taster koji sprečava da se slučajno iz igre katapultira na desktop. Sve zajedno, zanimljiva tastatura dobre cene i vrlo pristojnog kvaliteta izrade, koja je dobar pokazatelj onoga što Gembird ima da ponudi.

Conclusion

Keyboard stands out from the competition thanks to backlight (it is possible to choose among three colors and to choose backlight intensity level), and there is also a Windows lock button that prevents accidental transfer from game to desktop. This is an interesting keyboard available at affordable price offering decent quality, which is a good indicator of what Genius has to offer.

Zahvaljujemo se:

Gembird d.o.o, Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284 gembird.rs

© 2024 CEDENS COMPANY d.o.o.
coded with by Kalinić Milan