Symantec obezbeđuje više od milijardu Internet of things (IoT) uređaja

Symantec je proširio portfolio bezbednosnih proizvoda novim Embedded Critical Systems Protection softverom, osmišljenim da zaštiti IoT uređaje od zero day napada i imenovao je proizvođača bankomata Wincor Nixdorf kao ranog usvajača.

Zvanični press materijal

Symantec je objavio da obezbeđuje više od milijardu Internet of Things (IoT) uređaja, od televizora i automobila do pametnih brojila i najbitnije infrastrukture. Symantec predvodi napore u zaštiti potrošača od upada hakera u uređaje koji su uvek povezani na internet, jer se očekuje da će broj ovih uređaja do 2020. godine premašiti 25 milijardi[ ].

„Kako se nastavlja rast IoT inovacija i njihovo usvajanje, tako se povećavaju i mogućnosti za nove sajber bezbednosne rizike. To je nova oblast koju treba braniti. U automobilskoj industriji, hakeri mogu bukvalno upravljati automobilom ili 'pritisnuti kočnicu' sa svoje tastature", rekao je Šankar Somasundaram (Shankar), viši direktor za Internet of Things bezbednost u kompaniji Symantec. „Symantec sklapa partnerstva sa proizvođačima u automobilskoj industriji, industrijskoj kontroli i industriji poluprovodnika, kao dodatak radu na tržištima zdravstvene zaštite i maloprodaje.“

Kao deo šire strategije nazvane Objedinjena bezbednost (Unified Security Strategy), Symantec ulaže u i nudi najsveobuhvatnija IoT rešenja za bezbednost u industriji. Ovaj pristup uključuje proveru identiteta, bezbednost uređaja, analitiku i upravljanje kako bi sprečili da vozila, medicinski uređaji, industrijski kontrolni sistemi i brojni uređaji potrošačke elektronike budu hakovani, praćeni i elektronski oteti kao što smo mogli da vidimo u poslednjim vestima. Portfolio Symantec IoT tehnologije uključuje:

    • Bezbednost uređaja sa Symantec’s Embedded Critical Systems Protection: Najnoviji proizvod iz Symantec ponude štiti IoT uređaje zaključavajući softver ugrađen u uređaj štiteći od napada „nultog dana“ i sprečavajući izloženosti opasnostima. Symantec je imenovao Wincor, vodećeg svetskog pružaoca IT rešenja i usluga banakama i maloprodaji, kao i druge vodeće proizvođače u industrijskim i automobilskim ekosistemima.
    • IoT Roots of Trust i sertifikati uređaja: Symantec sarađuje sa najvećim svetskim proizvođačima čipova i partnerima kriptografskih biblioteka, uključujući Texas Instruments i wolfSSL, na ugrađivanju zaštite na hardverskom nivou. Ova partnerstva kombinuju vodeći Symantec Certificate Authority sa ugrađenim partnerskim mehanizmom radi stvaranja novih „Roots of Trust“ koji predstavlja kamen temeljac za bezbedno šifrovanje i proveru autentičnosti informacije u uređajima.
    • Sertifikati za potpisivanje koda i usluge SecureApp: obezbeđuju da programski kod na IoT uređajima radi sa ovlašćenjima. Symantec obezbeđuje sertifikate za potpisivanje koda i potpisivanje kao uslugu (signing-as-a-service) zasnovano na cloud tehnologiji za više formata koda relevantnih za IoT.
  • Budući planovi kompanije Symantec za pomoć kompanijama imaju veze sa IoT bezbednošću i uključuju uvođenje novih tehnologija, kao što su IoT portali za upravljanje celokupnom IoT bezbednošću iz jednog interfejsa i analitika sigurnosti za proaktivnu detekciju anomalija koji bi mogli ukazati na tajne napade na IoT mrežama.

    Za podršku inovacijama na polju IoT bezbednosti, Symantec je nedavno najavio partnerstvo sa Frost Data Capital kako bi pomogli razvoj startapa u ranim fazama finansiranjem, resursima i ekspertizom. Frost Data Capital podržava ovaj inkubator iskusnim preduzetnicima, dokazanom metodologijom i procesima inovacija, kao i velikom stručnošću u analitici velike količine podataka, IoT, industrijskoj proizvodnji i zdravstvenoj zaštiti. Ove startap kompanije će imati priliku da sarađuju sa kompanijom Symantec u rešavanju najsloženijih izazova koji će oblikovati pretnje u budućnosti.

    Partneri:

    • „Za Wincor Nixdorf je bilo važno da izaberemo Symantec za isporuku najbezbednijih sredstva za ljude koji obavljaju finansijske transakcije na bankomatima. Jezgro bezbednosne tehnologije kompanije Symantec u kombinaciji sa znanjem iz domena Wincor Nixdorf dovelo je do rešenja koje nudi najbolju bezbednost u klasi od softverskih napada na bankomatima“, rekao je Karan Oberoi, globalni Product Manager za bezbednost softvera u Wincor Nixdorf.
    • „Pružanje sigurne, jednostavne i savršene potvrde identiteta zahteva ugradnju sertifikata u IoT proizvode“, rekao je Džil Rajter (Gil Reiter), direktor strateškog marketinga za IoT u Texas Instruments (TI). „Kako bi pomogli korisnicima da obezbede komunikaciju u oblaku TI trenutno ugrađuje Symantec root sertifikate u više IoT uređaja kako bi digitalno potpisivali i potvrdili autentičnost internet komunikacije i ažuriranja softvera. U budućnosti TI će ponuditi nove funkcionalnosti koje mogu bezbedno uz proveru identiteta da podignu sistem sa digitalno potpisanim kodom programera i tako pomognu korisnicima u povećanju bezbednosti IoT uređaja .“
    • „IoT tržište žudi za sveobuhvatnim bezbednosnim rešenjem“, rekao je Leri Stefonik (Larri Stefonic), osnivač i direktor wolfSSL. „Kao lideri u industriji za pitanja poverenja u IoT infrastrukturu, wolfSSL Inc. i Symantec se obraćaju tržištu pomoću kombinovanog rešenja za pomoć programerima u osiguravanju tri najosnovnija bezbednosna izazova u IoT: Man in the Middle (MITM) napada pomoću posrednika, bezbednim ažuriranjem sigurnosnih upravljačkih softvera i šifrovanjem podataka na uređaju“.