Super Flower SF400P12P

Ovo je napajanje za manje zahtevne korisnike i manje potrošače, sa izlaznom snagom od 400W i 12V granom od 25A. Dobrog je kvaliteta izrade, sa 120mm ventilatorom zaduženim za hlađenje. Napajanje ima odlične performanse i radi prilično tiho, uz cenu koja će mnogima biti pristupačna.

Iako svi vole da čitaju o vrhunskim napanjima iz top kategorije, činjenica je da ima dosta onih koji se ipak odlučuju za standardne modelekoji su dosta pristupačnijih cena. Super Flower je kompanija koja je od nedavno prisutna na našem tržištu, a već smo mogli da se uverimo u kvalitet nekih od modela i da konstatujemo da se radi o vrhunskim napajanjima izuzetnog kvaliteta i performansi. U ovom slučaju, model SF400P12P spada u osnovnu kategoriju, a kako raspolaže snagom od 400W, biće dobar izbor za manje zahtevne konfiguracije i potrošače. U ovom slučaju, nemamo na raspolaganju brojne sertifikate kojima raspolažu skuplji modeli, no to svakako niko nije ni očekivao u ovoj kategoriji.

Ključne karakteristike

  • Izlazna snaga 400W
  • Tiho hlađenje za koje je zadužen 120mm ventilator
  • Odlične performanse

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Snaga: 400W
  • Standard: ATX 12V v2.2
  • Prekidač za napajanje: ima
  • Ventilator: 120mm
  • Dimenzije: 150 x 85 x 165 mm
  • Priključci: 20+4 pin ATX, 1x 4-pin CPU, 1x PEG 6pin, 4x Molex, 1x Floppy, 3x SATA
  • Dodatno: 80 Plus Bronze sertifikat, OPP, OVP, SCP zaštita

Super Flower SF400P12P

Napajanje je dimenzija standardnih za ATX modele, tako da sigurno neće biti problema oko montaže u bilo koje kućište. Za razliku od malo skupljih modela, ovo napajanje izgleda prilično "obično" u crnom mat finišu i bez mnogo detalja koji će privlačiti pažnju. Primećujemo da se proizvođač opredelio za 120mm ventilator, iako je definitivno bilo dovoljno prostora i za 140mm, međutim i ovaj ventilator se pokazao odlično: radi prilično tiho i u većini slučajeva se neće ni čuti od ostalih komponenti u sistemu, osim ukoliko napajanje bude radio na maksimalnom opterećenju, a čak ni tada neće biti previše bučan. Brzina rotacije ventilatora se automatski reguliše u odnosu na temperaturu koja je izmerena unutar napajanja, tako da sve do 50% opterećenja ventilator ostaje bukvalno nečujan.

Da bi protok vazduha bio što bolji, i zadnja strana napajanja je sa prorezima oblika saća, a tu se pored konektora za napajanje nalazi i prekidač za napajanje. Vidimo i nalepnicu koja nam govori da se radi o modelu koji će raditi na naponu do 230V, pa nema selektora ulaznog napona. Kablovi sa prednje strane su svi fiksirani, a oni sa 20+4 i 4-pinskim konektorima za matičnu ploču i procesor su presvučeni sleeve-om, dok su svi ostali kablovi "goli", što je i uobičajeno za modele ove cenovne kategorije. Na raspolaganju je jedan PEG 6-pinski konektor za grafičku karticu, četiri Molex, tri SATA i jedan Floppy konektor, što možda ne zvuči toliko impresivno, ali je više nego dovoljno za napajanje od 400W.

Rezime

Svakako da se ovakvo napajanje ne može porediti sa višestruko skupljim modelima i to mu i nije zadatak, već da pruži stabilan rad entry level konfiguracijama, tiho i efikasno hlađenje i na kraju krajeva i cenu koja će biti pristupačna mnogima. U ovoj osnovnoj kategoriji može da se pronađe stvarno dosta modela napajanja, međutim Super Flower se do sada veoma dobro pokazao, pa očejujemo i da se prilično dobro snađe sa brojnom konkurencijom. Ovaj model i pod većim opterećenjima održava sve napone u očekivanim granicama, tako da u kombinaciji sa vrlo dobrom cenom predstavlja odličan izbor.

Conclusion

Such power supply cannot be compared with the much more expensive models, however, that is not its goal anyway, but to provide a stable work of entry level configurations, quiet and efficient cooling at an affordable price. In this primary category, it is possible to find many power supply models, however, the Super Flower proved to be very good, so we expect it to cope with numerous competition. This model maintains the expected range at higher output voltage, so in combination with a very good price it represents an excellent choice.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2013.): 30€

Mid9 ustupio: Super Flower SF400P12P
zvanični sajt: super-flower.rs