Super Flower Leadex Gold 750W

Odlično Super Flower napajanje koje spada u red najkvalitetnijih 750W modela na tržištu. Sa 80 Plus Gold sertifikatom, hibridnim režimom rada i izuzetno stabilnim radom, nema nikakvih problema da se istakne u odnosu na brojnu konkurenciju.

Sada već i bez ikakve dileme možemo reći da je Super Flower jedan od najboljih proizvođača napajanja na tržištu, i u to smo mogli više puta da se uverimo. Iako je inicijalno ova kompanija bila OEM proizvođač napajanja koja su koristila neka dosta poznatija imena, ali je od nedavno tu i sa svojim imenom koje je možda u početku zvučalo pomalo neobično, ali sada su se već svi navikli na napajanja koja bez problema konkurišu najpoznatijim i najboljim modelima na tržištu. Ovom prilikom ćemo videti model iz Leadex serije, Gold 750W. Leadex serija je inicijalno bila primećena po napajanjima sa 80 Plus Platinum sertifikatom, međutim proizvođač je rešio da malo spusti kriterijume, pa Leadex Gold ima 80 Gold sertifikat, što će uticati i na cenu koja je prilično povoljna za napajanje ove klase.

Ključne karakteristike

  • Izlazna snaga 750W
  • Potpuno modularni dizajn
  • Tih 140mm ventilator
  • Vrhunske performanse
  • 80 Plus Gold sertifikat o efikasnosti
  • Eco hibridni režim rada

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Snaga: 750W
  • Standard: ATX 12V. V2.2, EPS 12V. V2.91 & SSI EPS 12V. V2.92
  • Prekidač za napajanje: ima
  • Ventilator: 14cm Silent
  • Dimenzije: 150 x 86 x 200 mm
  • Priključci: 20+4 pin ATX, 4+4-pin CPU, 8-pin EPS, 4x PEG 6+2pin, 5x Molex, 10x SATA, 1x Floppy
  • Zaštita: OPP, OVP, OCP, SCP, UVP, 80 Plus Gold sertifikat
  • Dodatno: Full Range Auto Voltage Detection Design 100V~250V (Active PFC)

Super Flower Leadex Gold 750W SF-750F14MG

Modeli iz Leadex Gold serije dolaze u crnoj (kao što je i primerak sa testa) i beloj boji koja izgleda fantastično, međutim, koja se i malo teže nalazi u prodavnicama. Dimenzije napajanja su 200x150x86 mm i spolja ono izgleda praktično identično modelu Leadex 650W koji smo nedavno mogli da isprobamo. Lim kućišta napajanja je matiranog finiša, sa karakterističnim logom proizvođača sa bočne strane, atrektivno prosečenim limom sa gornje strane tako da se dobije grill za ventilator, interesantno i efektno rešenje umesto standardne grill rešetke.

Proizvođač se opredelio za 140mm ventilator sa promenljivim brojem obrtaja, koji se može koristiti u dva režima: prvi je regularni i ventilator radi sve vreme, a broj obrtaja reguliše u odnosu na temperaturu. Drugi režim je takozvani hibridni, i ventilator će u većini slučajeva biti isključen, i uključivati se tek po potrebi. Ovo znači da će i raditi dosta tiše, stim što treba definitivno obezbediti dobar protok vazduha u kućištu. Režim rada se bira posebnim prekidačem sa zadnje strane, iznad konektora za napajanje, dok je ispod njega klasičan On/Off prekidač. Ovo napajanje je Full Range, tako da prihvata ulazni napon od 100-250V.

Pošto je kompletno modularno, napajanje sa zadnje strane ima samo 11 konektora, i to specifičnih i patentiranih crystal-cube, koji su od providne plastike i sa pozadinskim osvetljenjem, što izgleda vrlo atraktivno. Svi kablovi stižu odvojeni, i u pakovanju se dobija i posebna torbica za čuvanje i nošenje. Sem kablova sa SATA/Molex/Floppy konektorima, koji su flat tipa, ostali su vrlo pedantno obloženi zaštitnim omotačem. Svi konektori su takvi da je nemoguće pogrešiti prilikom povezivanja, a dodatno, oni za procesor su plave boje a PEG su crvene. Broj konektora je dobar i imamo pored onih standardnih za matičnu ploču (20+4 pinova) i procesor (dva konektora sa 4+4 i 8 pinova), imamo ukupno 10 SATA, 5 Molex i jedan Floppy priključak, ali i ukupno četiri 6+2 PEG konektora.

Rezime

Napajanje je dizajnirano sa jednom 12V granom od 62.4A, što znači da bez problema može isporučiti dovoljno snage za dve zahtevne grafičke kartice. Performanse su odlične i definitivno tu nema šta da se prigovori: napajanje je izdržalo veliko opterećenje a da se to nigde nije ni primetilo, kako na vrednostima napona, tako ni na zagrevanju. Kao i kod ostalih Leadex modela napajanja koje smo videli, i ovaj model je definitivno projektovan za malo zahtevnije korisnike. Pored 80 Plus Gold sertifikata, napajanje ima i ugrađene zaštite (Over Voltage, Over Current, Over Power, Short Circuit i Under Voltage Protection), što se i očekuje kod modela ove kategorije. Iako cena nije baš niska, dovoljno je reći da nema puno napajanja sličnih kakteristika koja bi mogla da se porede sa ovim Super Flower modelom.

Conclusion

This power supply is designed with one 62.4A 12V rail, which means it can deliver enough power for two demanding graphics cards. Performance is excellent, beyond reproach. Power supply can cope with a heavy load and you will not even notice that, neither according to the voltage values nor by warming up. As with other Leadex models we've seen, this model is designed for demanding users also. In addition to the 80 Plus Gold certification, the power supply has various built-in protections (Over Voltage, Over Current, Over Power and Short Circuit Under Voltage Protection), which is expected within models of this category. Although the price is not favorable, it is enough to say a few power supply models of similar characteristics can be compared with the Super Flower model.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2014.): 135€

MID9 ustupio: Super Flower Leadex Gold 750W SF-750F14MG
zvanični sajt: super-flower.rs