Super Flower Leadex Gold 1300W

Još jedno u nizu izuzetnih Super Flower napajanja koje pretenduje na titulu ako ne najboljeg u ponudi u ovom trenutku, onda u najgorem slučaju u top 5 modela. Iako nije Platinum sertifikovano, radi izuzetno stabilno u svim okolnostima i pravi je primer kako vrhunsko napajanje treba da radi.

Još jedno Super Flower napajanje koje se može pronaći u našim prodavnicama, model impresivne snage od 1300W. Mnogi se verovatno pitaju kome to treba napajanje od 1.3KW! Odgovor je jednostavan, onima koji imaju zahtevan podgrafički sistem sa više kartica, bez obzira da li se koriste za igranje ili recimo rudarenje, što je postalo veoma popularno. Super Flower je kompanija koja u poslednje vreme privlači dosta pažnje, posle niza godina kada su samo proizvodili napajanja za druge poznate marke, dok sada na tržištu nastupaju samostalno i za kratko vreme su postali ime za svaki respekt.

Ključne karakteristike

  • Vrhunske performanse, izuzetno tih rad (Normal/Eco režim rada ventilatora)
  • Ful Modularan dizajn
  • 80 Plus Gold sertifikat

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

SF-1000F-14MP - Kompatibilnost: ATX 12V. V2.2, EPS 12V. V2.91 & SSI EPS 12V. V2.92

  • Ulazni napon: Full Range Auto Voltage Detection Design 100V~240V
  • Snaga: 1300W
  • Prekidač za napajanje: Ima
  • Ventilator: 140mm Fluid Dynamic Bearing Fan
  • Dimenzije: 200mm(L) x 150mm(W) x 86mm(H)
  • Priključci: 20+4 pin ATX, 4+4-pin CPU, 8-pin CPU, 6x 6+2-pin PEG, 5x 4-pin Molex, 10x SATA, 1x floppy
  • Dodatno: Active PFC, OVP, OCP, OPP, SCP, UVP, 80 Plus Gold sertifikat

Super Flower Leadex Gold 1300W

Napajanje je impoznatnih dimenzija od 200x150x86mm, i prilično teško (oko 2.2Kg), što uvek uliva poverenje kada je elektronika u pitanju, odnosno znači da proizvođač nije štedeo na komponentama. Kompletno crne mat boje, sa zlatnom oznakom serije sa gornje strane i reljefnim profilom proizvođača sa bočne strane, ovaj Super Flower model po finalnoj obradi ni malo ne zaostaje za najpoznatijim (i najskupljim) modelima na tržištu. Cela zadnja strana napajanja je perforirana, a tu su konektor i prekidač za napajanje, kao i klizni taster kojim se bira režim rada ventilatora između automatskog i Eco moda koji je u stvari polu-pasivni. Dobra stvar je što kod novijih modela Super Flower počeo da obeležava ove modove rada ventilatora, pošto je to ranije bila samo nalepnica. Eco mod je namenjen onima koji neće baš ispitivati maksimalne mogućnosti napajanja, pa se za manja opterećenja ventilator neće ni uključivati. Za razliku od dosta drugih modela, ventilator nema klasičan zaštitni grill, već je gornja površina kućišta napajanja isečena tako da je omogućen nesmetani protok vazduha.

Sa prednje strane nas dočekuje veliki broj identičnih konektora (čak 11), kao i dva posebna konektora za kablove na čijim krajevima su konektori za napajanje matične ploče i procesora. Pošto je napajanje kompletno modularnog dizajna, nema ni jednog kabla koji je fiksiran, već svi kablovi (njih 12) dolaze odvojeno u torbici koja će poslužiti za skladištenje onih koji se ne koriste. Svi konektori su Crystal Clear Cube tipa, što znači da su od providne plastike, koja je osvetljena belim LED svetlom iznutra, što izgleda vrlo atraktivno i verujemo da će izgledati sjajno u nekom kućištu koje ima providnu bočnu stranicu. Dizajn napajanja je takav da imamo jednu 12V granu, ali od preko 108A! Ovo će biti dovoljno čak i onima koji imaju problem da nađu dovoljno snažno napajanje za svoje potrebe. Kablovi su 18AWG tipa, što je i očekivano, a iako smo viđali i modele sa debljim i kvalitetnijim 16AWG kablovima, oni su i dosta teži za savijanje i kabliranje, a ne verujemo da će iko imati bilo kakvih problema zbog debljine žica. Kablovi su dovoljno dugački i flat tipa, osim onog za matičnu ploču i procesor koji su klasični round kablovi sa kvalitetnim, debelim sleeve-om.

Rezime

Za one koje zanima efikasnost, u ovom slučaju je to 80 Plus Gold, stim što vredi reći da je u pitanju identična platforma koja se koristila kod modela iz Platinum Leadex serije, ali je zbog kapaciteta bilo jako teško ispoštovati Platinum standard. Gold standard je ipak i dalje sjajna stvar i to znači da imate napajanje koje ima visok stepen efikasnosti, što će posebno interesovati one koji se bave rudarenjem, kojima je itekako bitno da što manje energije ode u nepovrat. Hlađenje je povereno 140mm ventilatoru koji se u Eco modu ne uključuje do opterećenja od 600W, dok će preko 1000W već biti i za nijansu bučniji nego što bi bilo idealno. Sve zajedno, ovo napajanje bez problema pada u kategoriju najboljih modela koji se mogu kupiti kod nas i nema ni jedne ozbiljnije zamerke. Ukoliko pare nisu problem, Leadex Gold 1300W model kompanije Super Flower zaslužuje sve top ocene.

Conclusion

For those interested in efficiency, in this case, it is 80 Plus Gold, but it should be noted that this is identical platform that is used in models of Platinum Leadex series, but due to the capacity, it was difficult to comply with Platinum standard. Gold standard is still a great thing and it means you have a power supply that has a high degree of efficiency, which will particularly be interesting for those engaged in mining, to whom is essential to consume less energy. 140mm fan is responsible for cooling that do not activate in Eco mode up to 600W of load, while over 1000W, it will be a bit noisier than ideal. This power supply belongs to the category of the best models that can be bought on the local market and it is beyond reproach. If the high price is not a problem, the Leadex Gold 1300W model of the Super Flower Company deserves all the praise.

Testirani proizvod je uzorak.

Mid9 ustupio: Super Flower Leadex Gold 1300W
zvanični sajt: super-flower.rs