Super Flower Golden King 1000W

Odlično napajanje koje je namenjeno zahtevnim krisnicima za konfiguracije koje imaju više grafičkih kartica. Odlične je izrade i korišćene su komponente vrhunskih karakteristika, tako da performanse nisu izostale. Iako cena nije baš mala, jeste dobra u odnosu na druga napajanja iz ove kategorije i u svakom slučaju zaslužuje preporuku.

Već smo se upoznali sa par modela napajanja kompanije Super Flower i mogli da zaključimo da su poznati proizvođači napajanja dobili veoma jaku konkurenciju. Do nedavno, Super Flower je uglavnom izrađivao napajanja za drugeproizvođače koji su lepili svoje ime na njih, međutim, konačno se odlučuje da nastupi na tržištu pod svojim imenom. Ono što prvo upada u oči je da ovaj proizvođač ima impresivan broj napajanja sa 80 Plus Platinum sertifikatom, što je samo jedan od pokazatelja kvaliteta. Model Golden King 1000W (sa oznakom SF-1000P14PE) je upravo jedno od tih napajanja, i očigledno je da je namenjeno onima sa najvećim zahtevima, to jest za veoma snažne konfiguracije sa više grafičkih kartica i spada među najkvalitetnija napajanja koja se mogu kod nas kupiti, bez ikakve dileme.

Ključne karakteristike

  • Vrhunske performanse, izuzetno tih rad
  • Modularan dizajn
  • 80 Plus Platinum sertifikat

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kompatibilnost: ATX V2.2, V2.3, EPS 2.92
  • Snaga: 1000W
  • Prekidač za napajanje: Ima
  • Ventilator: 140mm Silent Blue LED
  • Dimenzije: 150 x 86 x 180 mm
  • Priključci: 20+4 pin ATX, 4+4-pin CPU, 8-pin CPU, 2x 6+2-pin PEG (fiksno), 4x PEG 6+2-pin, 6x 4-pin Molex, 12x SATA, 1x floppy
  • Dodatno: Active PFC, OPP, OVP, UVP, OCP, SCP, 80 Plus Platinum sertifikat

Super Flower Golden King 1000W SF-1000P14PE

Napajanje je dimenzija 180x150x86mm, što spada u ATX standard, pa će i stati bez problema u većinu kućišta, a teži preko 2.5Kg, što uliva poverenje, pošto se očigledno nije štedelo na komponentama. Napajanje je crne boje, sa velikim 140mm ventilatorom (koji je bele boje), modularnim dizajnom i deluje stvarno veoma kvalitetno. Za razliku od kompletno modularnih modela, kod ovoga je deo kablova fiksiran sa dostupnim sledećim konektorima: 20+4 pina za matičnu ploču, 4+4 i 8 pina za procesor, dva 6+2 pina za grafičku karticu (koriste se sleeve-ovani AWG16 kablovi) dok su svi ostali kablovi u pakovanju i mogu se koristiti po želji (AWG18 flat kablovi). Na samom napajanju imamo osam karakterističnih 9-pinskih konektora, a sve jedno je koji će se kabl gde priključiti. U pakovanju se dobija i torbica u koju staju svi rezervni kablovi.

Dizajn napajanja je sa jednom 12V granom koja sama skoro ceo kapacitet može izdržati (996W i masivnih 83A), tako da će biti odličan izbor recimo za konfiguracije sa četiri zahtevnije grafičke kartice. Sa zadnje strane napajanja vidimo da je ostavljeno dovoljno otvora za ventilaciju, kao i da imamo On/Off prekidač (koji se retko sreće na napajanjima većeg kapaciteta), kao i da postoji jedan neobeleženi prekidač kojim se napajanje prebacuje u hibridni režim hlađenja gde se ventilator i ne uključuje dok nije neophodno (to jest dok unutrašnja temperatura ne pređe zadatu granicu) što proizvođač zove ECO Intelligent Thermal Control System, veoma zanimljiva opcija za one kojima je bitno i da sistem bude što tiši dok radi. I bez toga, instalirani 140mm ventilator radi solidno tiho, čak i na maksimalnom broju obrtaja. Kvalitet izrade napajanja i ugrađenih komponenti je odličan i u nivou najskupljih i najboljih modela na tržištu.

Rezime

Kao što smo i očekivali, ovo napajanje je visoke efikasnosti, na svim opterećenjima i u potpunosti zadovoljava strogi 80 Plus Platinum sertifikat, uz tih rad i generalno odlične performanse u svim oblastima. Za ovu kategoriju napajanja, cena uopšte nije tako loša, tako da ovo napajanje bez ikakvih problema dobija preporuku, a ono što takođe možemo da zaključimo je da je domaće tržište dobilo opasnu konkurenciju i da će Super Flower napajanja lako naći svoj put do kupaca, čak i ovi najskuplji modeli.

Conclusion

As we expected, this is a power supply with high efficiency at all loads and fully meets the stringent 80 Plus Platinum certification with quiet operation and excellent performance in all areas. For this category of power supplies, the price is affordable so gets our recommendation and represents a serious competition at domestic market, so Super Flower power supplies will easily find their way to customers, even the most expensive models.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2013.): 220€

Mid9 ustupio: Super Flower Golden King 1000W SF-1000P14PE
zvanični sajt: super-flower.rs