Super Flower Amazon 300W

Pored onih hi-end Platinum modela koje Super Flower ima u ponudi, tu su i napajanja namenjena prosečnim korisnicima. Ovo je model iz Amazon serije, snage 300W, sa 80 Plus Bronze sertifikatom i odličnim karakteristikama, koji će odlično odgovarati onima koji traže slabije, a i dalje kvalitetno napajanje.

Do sada smo videli Super Flower napajanja koja su namenjena najzatevnijim korisnicima, međutim, ne treba zaboraviti ni prosečne korisnike kojima ne treba napajanje od 1KW, već nešto prilagođeno potrebama i novčaniku. Super Flower i za to ima rešenje, a to je između ostalog i Amazon serija napajanja, iz koje nam je stigao najslabiji model od 300W. Činjenica je da ima sigurno dosta onih kojima je i 300W sasvim dovoljno. Super Flower nam je veoma dobro poznat po stvarno fantastičnim napajanjima iz više klase, pa će biti interesantno videti kako se snalazi sa ovim entry level modelima. Kupci i korisnici će svakako profitirati pošto dobijaju još jednog proizvođača koji pokriva sve kategorije, a kako smo do sada videli samo napajanja koja su dobila stvarno odlične ocene, nemamo sumnje da će tako biti i ubuduće.

Ključne karakteristike

  • Izlazna snaga 300W
  • Dosta tih 140mm ventilator
  • Dobre performanse
  • 80 Plus Bronze sertifikat

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Snaga: 300W
  • Standard: ATX 12V. V2.2, EPS 12V V2.92 /li>
  • Prekidač za napajanje: ima
  • Ventilator: 140mm LED
  • Dimenzije: 163 x 86 x 150 mm
  • Priključci: 20+4 pin ATX, 4+4-pin CPU, 1x PEG 6+2pin, 8x Molex, 6x SATA, 1x Floppy
  • Dodatno: 80 Plus Bronze sertifikat, Over Voltage Protection / Over Power Protection / Short Circuit Protection

Super Flower Amazon 300W SF-300P14HE

Ovo napajanje je za nijansu većih dimenzija od modela slične snage, ali i dalje staje u sva regularna ATX kućišta. Razlog za to je očigledno to što je za hlađenje zadužen 140mm ventilator, nešto što se stvarno jako retko viđa kod modela od 300W. Napajanje je smešteno u kvalitetno kućište u crnoj boji (powder coat) sa reljefnim logom proizvođača, kao i specifikacijom sa bočne strane. Ovaj model nije modularan, odnosno svi kablovi su fiksirani, a vidimo i da osim kabla koji se završava konektorom za napajanje matične ploče, ostali nisu sleeve-ovani, što je obično nešto što je karakteristično za modele osnovne kategorije i nižih cena.

Radi boljeg hlađenja, cela zadnja stranica je sa prorezima u obliku saća, isto kao donji deo napajanja gde se obično nalazi rešetka koja pokriva ventilator. Dizajn napajanja je takav da postoji jedna 12V grana od 25A, aktivni PFC, kao i to da zadovoljava 80 Plus Bronze sertifikat, što znači i visoku efikasnost u poređenju sa modelima od 300W koje najčešće viđamo. Konektora ima dovoljno na raspolaganju: standardni 20+4 pina za matičnu ploču, 4+4 pina za procesor, 6+2 pina za grafičku karticu, čak osam Molex konektora, šest SATA i jedan Floppy. Jedina zamerka se odnosi na odnos Molex i SATA priključaka, gde bi možda bilo logičnije da je obrnuto, no u svakom slučaju, nije teško pronaći Molex na SATA adaptere ukoliko bude neophodno.

Rezime

Napajanje se pokazalo veoma tiho, čak i pri većem opterećenju, što nam se veoma dopalo, tako da je definitivno da se odluka o korišćenju 140mm ventilatora pokazala odlična. Stabilnost nije dolazila u pitanje ni u jednom trenutku, što je impresivno za model ove cene. Iako smo navikli na modele sa 80 Plus Gold i Platinum sertifikatima, za ovakvo napajanje je i Brozne varijanta odlična, pa ukoliko tražite slabije napajanje, ali ne želite da pravite kompromis po pitanju kvaliteta, ovo može biti stvarno sjajan izbor.

Conclusion

The power supply is very quiet, even at heavy load, which we really like, and the decision to use the 140mm fan is great. Stability is great, which is impressive for a model available at this price. Although we are accustomed to models with 80 Plus Gold and Platinum certifications, the Bronze variant is an excellent option for such power supple, so if you are looking for a weaker power supply of good quality, this could be a great choice.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2014.): 48€

Mid9 ustupio: Super Flower Amazon 300W SF-300P14HE
zvanični sajt: super-flower.rs