Srpski fotograf Ivan Vuknić u konkurenciji za nagradu na prestižnom takmičenju Sony World Photography Awards 2018

Žiri Sony World Photography Awards 2018 odao je priznanje i pohvalio rad fotografa Ivana Vuknića iz Srbije, svrstavši njegove fotografije u 50 najboljih na svetu u podkategoriji Mrtva priroda, u okviru otvorenog takmičenja.

Dvadesettrogodišnji Vuknić iz Novog Sada, istakao se fotografijom „Stolice“, savršenom crno-belom kompozicijom gomile starih stolica. Kroz prizmu svog objektiva Vuknić predmetima i pojavama iz svakodnevice daje novu privlačnost.

Na 11. izdanje jednog od najraznovrsnijih fotografskih takmičenja na svetu pristiglo je rekordnih 320.000 fotografija autora iz preko 200 država. Međunarodna selekcija radova prikazala je ogromnu raznolikost fotografija u pogledu žanrova, stilova i tema u četiri kategorije: profesionalnoj, otvorenoj, kategoriji za mlade fotografe i studentskoj kategoriji.

Rad fotografa koji su ušli u uži izbor i pohvaljeni biće predstavljen u okviru izložbe Sony World Photography Awards 2018 u Londonu od 20. aprila do 6. maja. Pobednici otvorene kategorije biće proglašeni 20. marta, dok će Fotograf godine i pobednici u profesionalnoj kategoriji biti poznati 19. aprila 2018.