Speed-Link Strike NX PC

Sjajan gamepad namenjen PC-ju, sa USB interfejsom. Atraktivan dizajn, odlične performanse i ugrađene vibracije su ono što se dobija, i to po ceni koja je dosta povoljnija od sličnih modela poznatijih proizvođača.

Već smo videli Speed-Link Strike NX gamepad na delu, model pravljen za PS3 konzolu, i zaključili da se radi o veoma interesantnom modelu koji iako po dizajnu malo odstupa od onoga što najćešće viđamo kada su Playstation kontroleri u pitanju, ipak ima itekako šta da pruži kupcima. Sada nam stiže PC model koji dosta deli sa svojim PS3 bratom, tako da smo sigurni da će i on biti sjajan izbor za većinu igrača, čak i one malo zahtevnije. Speed-Link je napravio gamepad koji se može bez problema takmičiti sa poznatijim proizvođačima i modelima, ali koji košta manje, što je definitivno dobitna kombinacija.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Kvalitetna izrada
  • Podržane vibracije

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Tasteri: 2 analogna tastera, 8 upravljačkih tastera, 4-way digitalni D-pad
  • Interfejs: USB, PC
  • Dodatno: Vibration feedback

Speed-Link Strike NX PC

Već na prvi pogled, dopao nam se Strike NX dizajn: crna matirana plastika i crveni detalji, definitivno nešto što će privući pažnju. Oblik gamepada je karakterističan i interesantno je to da nas ne podseća ni na jedan model posebno, što je svakako pohvalno za Speed-Link dizajnerski tim. Uspeli su da naprave gamepad koji izgleda drugačije, ali i dalje vrlo moderno i atraktivno. Kvalitet izrade je odličan, plastika deluje izdržljivo i zaista nemamo nikakvih primedbi. Oblik gamepada je takav da odlično leži u rukama i odlično će odgovarati za duže sesije igranja, i teško da će se desiti da žulja.

Kontrole su praktično identične kao na modelu Strike NX PS3: imamo uobičajena dva analogna džojstika, četvorosmerni D-Pad sa leve strane, tri funkcijska tastera na sredini, četiri akcijska tastera sa desne strane (koji su ovde obeleženi slovima, a ne simbolima kao kod PS3 modela), plus dodatna četiri trigger tastera pozadi. Ono što se spolja ne vidi jeste podrška za vibracije, a u ovom slučaju imamo dva vibraciona motora ugrađena u svaku ručku po jedan, tako da se dobijaju prilično snažne vibracije koje podižu dozu realnosti u igrama. Kabl je dugačak 1.8m, i jedina eventualna primedba je to da je ipak mogao biti i za nijansu duži.

Rezime

Ovaj Gamepad se sjajno pokazao, a kako je kompatibilan sam XInput i DirectInput tehnologijama, moći će da se koristi u zaista velikom broju igara bez ikakvih problema. Pored dobre ergonomije i atraktivnog dizajna, tu su i kvalitetna izrada ali i veoma korisne vibracije koje sve više igrača smatra i neophodnim. Speed-Link možda ne spada u red najpoznatijih proizvođača gaming periferija, ali sudeći po Strike NX modelu, zaista može biti konkurentan i dosta poznatijim brendovima.

Conclusion

This Gamepad is excellent and is compatible with XInput and DirectInput technologies, and will be possible to be used in a great number of games without a problem. In addition to good ergonomics and attractive design, this model offers high build quality and useful vibrations deemed necessary by the great numbers of gamers. Speed-Link is not among the best known manufacturers of gaming peripherals, but judging by the Strike NX model, it can be competitive to well-known brands.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2015.): 20€

Desk ustupio: Speed-Link Strike NX PC
maloprodaja: Bulevar despota Stefana 100, 011/329 21 40; Kneza Miloša 9, 011/3240017, Čika Ljubina 18-20, 011/303 2196
zvanični sajt: desk.rs