Speed-Link KUDOS Gaming Mouse

Još jedan od gaming miševa iz Speed-Linka, model Kudos koristi napredni laserski senzor od čak 8200DPI. Dobar kvalitet izrade i sjajne performanse, ali i nešto siromašniji softver za podešavanje su ono što vas očekuje za oko 50€.

Videli smo da Speed-Link u ponudi ima stvarno dosta interesantnih gaming miševa, a KUDOS je svakako pri vrhu liste gledajući specifikacije i cenu. Radi se o USB modelu koji koristi napredni laserski senzor impresivne rezolucije od čak 8200DPI, čime staje rame uz rame sa najpoznatijim modelima na tržištu. Iako možda barem do sada, Speed-Link nije važio za proizvođača periferija koji se mnogo bavio gaming opremom, i to se polako menja, a ukoliko bude nastavio u ovom pravcu, definitivno će brzo postati ime na koje treba obratiti pažnju.

Ključne karakteristike

  • Dosta dobra cena za ove specifikacije
  • Precizan laserski senzor od čak 8200DPI
  • Solidan kvalitet izrade

Utisak kvare

  • Nema detaljnijih podešavanja

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: laserski, 8200DPI
  • Interfejs: USB 2.0
  • Tasteri: 9+scroll wheel

Speed-Link KUDOS Gaming Mouse SL-6391

Po dimenzijama, KUDOS spada u srednje-veće modele, tako da će najpre odgovarati onima koji su navikli i vole palm grip držanje. Za razliku od brojnih drugih modela, KUDOS nije simetričan, već je oblika koji odgovara desnorukim korisnicima. Ergonomski oblik omogućava da se cela šaka udobno smesti i nasloni, a gumirane pobršine sa obe bočne strane da miš čvrsto stoji u ruci i ne proklizava. Kvalitet izrade je dosta dobar i na to nemamo nikakvih zamerki, plastika deluje dosta izdržljivo, a iako ume da krcne tu i tamo usled malo jačeg pritiska, to nije ništa neobično i nešto što već nismo sreli. Miš izgleda prilično atraktivno, a crno-crvena kombinacija boja uz diskretno pozadinsko osvetljenje će sigurno privuću pažnju kupaca. Sa donje strane, miš ima četiri stope nešto veće površine i senzor koji nije centralno postavljen.

Pozadinsko osvetljenje se vidi po jednoj horizontalnoj liniji na sredini miša, scroll točkiću kao i posebnom 4-segmentnom LED displeju sa leve bočne strane koji označava aktivne profile. Miš koristi braided kabl za vezu sa računarom, takođe u crveno-crnoj boji, koji je otporniji i dugovečniji od klasičnih gumiranih kablova. Koristi se USB interfejs i odziv od 1000Hz koji garantuje da neće biti nikakvog kašnjenja signala. Ovaj model miša ima čak 9 tastera: standardna dva (na žalost, nemamo podatke o korišćenim prekidačima), scroll točkić, čak četiri dodatna tastera sa gornje strane (dva za menjanje profila i DPI podešavanje u koracima i dva za Volume up i down), kao i dva thumb tastera sa leve bočne strane. Osim Profile i DPI podešavanja, svim ostalim tasterima se funkcije mogu menjati po želji.

Rezime

Laserski senzor od 8200DPI je stvarno sjajan i teško da će iko imati neke zamerke, bez obzira na to šta očekuje. Ovaj miš će biti najbolji izbor za one kojima su brzina i preciznost na prvom mestu. Što se podešavanja tiče, tu nismo baš oduševljeni pošto je tu samo ono najsnovnije, no naravno, sigurno da ima dosta onih kojima će i to biti dovoljno. Za oko 50€ koliko košta, dobija se stvarno sjajan miš, modernog dizanja i kvalitetne izrade, sa performansama kojima neće biti lako naći neku konkretnu zamerku.

Conclusion

8200DPI laser sensor is brilliant, beyond reproach, no matter what you expected. This mouse is a good choice for those who need speed and precision in the first place. We were not thrilled with the settings, since these are the most basic ones, but there are those users to whom that will be enough. At a price of 50 Euros, a great mouse is provided offering a modern design and a high build quality, while the performance is beyond reproach.

Preporučena cena (uključujući PDV, april 2015.): 50€

Desk ustupio: Speed-Link KUDOS Gaming Mouse SL-6391
maloprodaja: Bulevar despota Stefana 100, 011/329 21 40; Kneza Miloša 9, 011/3240017, Čika Ljubina 18-20, 011/303 2196
zvanični sajt: desk.rs