Sony unapređuje vrhunsku seriju premium kompaktnih fotoaparata predstavljanjem modela RX100VII

Kompanija Sony predstavila je novi dodatak svojoj nagrađivanoj seriji RX fotoaparata – novi RX100 VII (model DSC-RX100M7). Koristeći tehnologije koje su razvijene za fotoaparat punog formata bez ogledala Alpha 9, RX100 VII postiže nove nivoe performansi u kompaktnom fotoaparatu, i za fotografije i za video snimke, inspirišući korisnika da se oseća sigurnim, dok u svom džepu nosi profesionalni fotoaparat za spontano svakodnevno snimanje.

Model RX100 VII poboljšan je novorazvijenim Exmor RS CMOS senzorom tipa 1.0 i BIONZ X procesorom poslednje generacije. Ova kombinacija donosi nove nivoe performansi autofokusa i postiže brzine koje su prethodno bile moguće samo kod fotoaparata Alpha 9. Fleksibilnost snimanja obezbeđena je zum objektivom ZEISS® Vario-Sonnar T * 24-200mm 1 F2.8-4.5, koji čini model RX100 VII višenamenskim izborom svih korisnika, od entuzijasta do profesionalaca, i za sve vrste scenarija snimanja.

Sony

Novi standard AF performansi u kompaktnom fotoaparatu

Model RX100 VII nudi 357 svetski vodećih 2 AF tačaka sa detekcijom faze u ravni fokusa i 425 AF tačaka sa detekcijom kontrasta. Osim toga, zahvaljujući novoj optimizovanoj kontroli pogona objektiva, realizovano je najbrže svetsko vreme AF akvizicije od 0.02 sekundi 3 . Veliki skok u performansama AF/AE praćenja tokom kontinuiranog snimanja 4 znači da fotoaparat izvodi AF/AE kalkulacije do 60 puta u sekundi 5 i snima brze pokrete od 20fps 6 uz AF/AE praćenje, osiguravajući da je svaki trenutak snimljen sa brzim i preciznim fokusom.

Sony

Dodatno, senzor slike realizuje snimanje bez zamućenja koje se prikazuje uživo, čak i u slučaju kontinuiranog snimanja do 20fps, što je isto kao i kod fotoaparata Alpha 9. RX100 VII debituje i sa novim režimom rada, Single Burst Shooting 7 , za savršeno brzo snimanje do 90fps 8 u JPEG/RAW formatu uz upotrebu Anti-Distorsion zatvarača. Single Burst Shooting omogućava fotografu da kadrira brzu akciju i snima je kao da pravi jednu fotografiju, ali fotoaparat će zapravo isporučiti 7 fotografija, snimljenih u 90fps, 60fps ili 30fps, tako da korisnik može da odabere savršen trenutak.

Sony

Prvi put jedan kompaktni fotoaparat (RX100 VII) poseduje napredne funkcije Real-time Tracking i Real-time Eye AF. Real-time Tracking koristi najnoviji algoritam kompanije Sony koji uključuje prepoznavanje objekata na osnovu veštačke inteligencije kako bi se osiguralo da subjekti mogu da budu snimljeni sa velikom preciznošću, čak i preko touch panela na zadnjem ekranu. Funkcija Real-time Eye AF, najnovija verzija priznate Sony Eye AF tehnologije, koristi prepoznavanje objekata zasnovano na veštačkoj inteligenciji za detekciju i obradu podataka o oku u realnom vremenu, što rezultira unapređenom preciznošću, brzinom i performansama Eye AF praćenja ljudi i životinja 9 , omogućavajući fotografu da se koncentriše isključivo na kompoziciju 10 .

Snimanje filma

Kompaktne i lagane karakteristike fotoaparata RX100 VII (od približno 302g / 102mm x 58mm x 43mm 11 ) omogućavaju da se nosi svuda i montira na mestima gde veći fotoaparati ne mogu. Njegova mala veličina protivreči mnoštvu profesionalnih mogućnosti za snimanje filmova koje su savršene za snimanje u pokretu, kao što je vlogovanje:

  • 4K snimanje filmova sa punim očitavanjem piksela i bez spajanja piksela pri visokim brzinama bita XAVC S™ 12 ;

  • Real-time Tracking i Real-time Eye AF za video zapise;

  • Aktivan 4K SteadyShot sistem za stabilizaciju slike koji je 8 puta efikasniji od standardnog 4K SteadyShot sistema 13 ;

  • Integrisani ulaz za mikrofon 14 ;

  • Hybrid Log-Gamma (HDR) profil fotografije i širok prostor boja S-Gamut3.Cine / S- Log3, S-Gamut3/S-Log3;

  • Kompatibilnost sa režimom Movie Edit add-on iz mobilne aplikacije Imaging Edge TM za stabilizaciju prilikom snimanja i uređivanje filmova;

  • Snimanje filmova u vertikalnoj poziciji 15 ;

  • Kontinuirano snimanje 16 za zapanjujuće time-lapse video zapise;

  • Snimanje u režimu Super Slow Motion 17 brzinom do 1000fps;

  • Flip ekran od 180-stepeni za jednostavnu upotrebu tokom vlogovanja.

„Model RX100 VII postavlja nove standarde kompaktnih fotoaparata i za fotografiju i za video zapise. Uvereni smo da će njegova fenomenalna brzina i AF mogućnosti biti vrlo dobro prihvaćene“, ističe Jan Salmon Legegner (Yann Salmon-Legagneur), direktor Odeljenja za marketing proizvoda za digitalno snimanje kompanije Sony Europe. „Korisnici će osetiti, bez ikakvih sumnji, da u kompaktnom obliku imaju moć Alpha 9 u svom džepu, tako da mogu imati poverenje u ovaj fotoaparat u bilo kojoj situaciji“, dodaje Legegner.

Nova futrola za seriju RX100

Kompanija Sony predstavila je i novu crnu kožnu futrolu za seriju RX100 (LCJ-RXK), koja sadrži futrolu za objektiv i traku koja se nosi preko ramena za zaštitu fotoaparata od udara i potresa. Ovim je olakšan pristup priključku za mikrofon i USB priključku koji omogućava punjenje i prenos fotografija bez potrebe za skidanjem futrole.

Za više detalja o modelu RX100 VII, posetite: https://www.sony.rs/electronics/cyber-shot- kompaktni-fotoaparati/dsc-rx100m7. Za više detalja o proizvodu LCJ-RXK, posetite: https://www.sony.rs/electronics/cyber-shot- kompaktni-fotoaparati-futrole-navlake-trake/lcj-rxk. Video o proizvodu možete da nađete na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=Xb9UyETiQk0.

Cena i dostupnost

Modeli RX100 VII i LCJ-RXK biće dostupni u Evropi od avgusta 2019. godine po ceni od oko 1300 evra i 85 evra.

Različite ekskluzivne priče, video zapisi i uzbudljivi novi sadržaji snimljeni najnovijim fotoaparatima i drugim proizvodima kompanije Sony, mogu se naći na www.sony.rs. Evropski centar za fotografije kompanije Sony dostupan je na 22 jezika i sadrži detalje o proizvodima, konkursima i ažuriranoj listi događaja kompanije Sony u svakoj zemlji.