Sony predstavlja novi daljinski upravljač sa Bluetooth bežičnom tehnologijom

Kompanija Sony predstavila je novi model bežičnog daljinskog upravljača (RMT-P1BT) koji pomoću Bluetooth bežične tehnologije predstavlja pouzdano i brzo rešenje za entuzijaste koji žele da precizno kontrolišu svoj fotoaparat 1 tokom fotografisanja pejzaža, kao i za arhitektonsku fotografiju, astrofotografiju, fotografiju u pokretu, grupne portrete i drugo.

Novi model bežičnog daljinskog upravljača (RMT-P1BT) radi pomoću Bluetooth veze, pa nema potrebe da se žicama, kablovima ili prijemnicima direktno povezuje sa fotoaparatom. Daljinski upravljač ima izuzetno brz odziv, sa daljinskim okidanjem u trajanju od otprilike 0,05 sekundi 2 , što omogućava da se okidač otpusti vrlo precizno. Tu je i LED lampica koja ukazuje na status fotoaparata bljeskom ili kontinuiranim svetlom. Takođe, daljinski upravljač je dizajniran tako da je otporan na prašinu i vlagu 3 , kao i niske i visoke temperature 4 , što omogućava pouzdanost u različitim okruženjima i vremenskim uslovima.

Da bi se povećala kontrola nad funkcijama fotoaparata, novi RMT-P1BT bežični daljinski upravljač ima dugmad za ručno zadržavanje fokusa pri njegovim suptilnim promenama, odnosno daljinski prilagođeno dugme C1 5 koje se može podesiti u skladu sa potrebama korisnika. Takođe poseduje dugme Start/Stop za snimanje filmova i kontrolu nad funkcijom zumiranja ili digitalnog zumiranja, što ga čini idealnim dodatkom za daljinsko snimanje filmova. Za fotografe koji više vole fotografisanje u režimu ekspozicije „Bulb“, daljinski upravljač se može podesiti da otvara i zatvara okidač odgovarajućim klikom na glavno dugme i pritom nema potrebe za pritiskanjem i zadržavanjem dugmeta tokom vremena ekspozicije.

Cena i dostupnost

RMT-P1BT bežični daljinski upravljač u Evropi biće u prodaji od aprila po ceni od oko 75 evra. Raznovrsne ekskluzivne priče, video zapisi i uzbudljivi novi sadržaji snimljeni najnovijim fotoaparatima i drugim Sony Alpha proizvodima mogu se naći na linku: https://www.sony.rs/. Evropski centar kompanije Sony za fotografije dostupan je na 22 jezika i sadrži novosti o proizvodima, takmičenjima, kao i ažuriranu listu događaja kompanije Sony u svakoj zemlji.