Softverskim ažuriranjem Galaxy S10 serija dobija moćne funkcije Galaxy Note10

Beograd, 10. oktobar, 2019 – Galaxy Note10 i Note10+ karakterišu moćni alati dizajnirani da omoguće korisnicima da oslobode svoju kreativnost i budu produktivniji. Pomoću softverskog ažuriranja koje je na evropskom tržištu započelo 23. septembra, Samsung Electronics pruža mnoge inovacije naredne generacije – uključujući AR Doodle, integrisani video editor i Link to Windows funkciju – na Galaxy S10e, S10, S10+ i S105G.

Samsung

„U kompaniji Samsung Electronics, konstantno istražujemo načine da korisnicima Galaxy uređaja pružimo najbolje moguće iskustvo prilikom upotrebe pametnih telefona, a ovo softversko ažuriranje je pokazatelj naše posvećenosti”, izjavio je Jiyoung Mun, inženjer u odeljenju za Mobilni razvoj i istraživanja kompanije Samsung Electronics.

Nakon što Galaxy S10 korisnici izvrše ažuriranje svojih telefona, primetiće da je njihova vrhunska kamera postala još moćnija. Night Mode sada podržava i prednju kameru, pružajući korisnicima više slobode za pravljenje živopisnih fotografija noću. Kamere Galaxy S10 serije od sada imaju mogućnost Super steady video stabilizacije, kao i podršku dinamičnim Galaxy Note10 funkcijama, kao što su AR Doodle i Live focus video recording. Prva funkcija omogućava korisnicima da obogate svoje video sadržaje zabavnim crtežima i porukama proširene realnosti, dok druga funkcija donosi mogućnost primene boke efekata (uključujući blur, kružni fokus, color point i glitch) na video snimke prednje i zadnje kamere.

Galaxy S10 pametni telefoni imaju Dynamic AMOLED ekran sa HDR10+ sertifikatom i dinamičkim preslikavanjem tonova i emituju 40 odsto manje plavog svetla. Ovaj nagrađivani ekran ima VDE-sertifikat za živopisne svetle boje i najbolji odnos kontrasta, te TÜV Rheinland Eye Comfort ekran koji smanjuje plavo svetlo bez ugrožavanja kvaliteta slike ili dodavanja filtera.

Kada god Galaxy S10 korisnici snime video, novi, integrisani video editor nudi sve potrebne alate kako bi pretvorili svoj video u pravo umetničko delo. Ova praktična funkcija omogućava montiranje videa na profesionalnom nivou, uz mnoštvo jednostavnih opcija za sečenje klipova, spajanje sadržaja, podešavanje playback brzine, kao i mnoge druge. Moguće je čak i dodavanje titlova i muzike kako bi video snimci bili potpuno jedinstveni.

Jedan od noviteta koji ovo softversko ažuriranje donosi jeste i podška Samsung DeX za PC. Nakon što korisnici skinu aplikaciju sa SamsungDeX.com, moći će da pokrenu Samsung DeX na njihovom računaru ili Mac uređaju, jednostavnim povezivanjem Galaxy S10 telefona i kompjutera USB kablom. Dodata je i Link to Windows podrška, što znači da će Galaxy S10 korisnici moći bežičnim putem da povežu njihov Windows 10 PC, i da na jednostavan način gledaju sadržaje, šalju i primaju poruke, kao i da sinhronizuju fotografije sa računara.

Aplikacije na koje se Galaxy S10 korisnici oslanjaju svakodnevno, uključujući Samsung Pass i Messages, postale su jednostavnije za upotrebu i još praktičnije. Sada je podešavanje Samsung Pass aplikacije pojednostavljeno, tako da korisnici mogu na lakši način da iskoriste naprednu biometrijsku tehnologiju kako bi pokretali aplikacije i web sajtove brzo i bezbedno. U Messages aplikaciji, nove ikone za dodavanje fotografija i videa pozicionirane su levo od polja za pisanje poruka, kako bi korisnici mogli da pristupe fajlovima koji su im potrebni na još brži način.

Navedeno ažuriranje pojednostavljuje i korišćenje galerije fotografija, olakšava pretraživanje uređaja i dolazi sa inteligentnim Wi-Fi internetom koji omogućava neprekidnu i sigurnu vezu.