Snažnije HP radne stanice i novi VR proizvodi na manifestaciji SOLIDWORKS World

HP-ovo sveobuhvatno i kompletno rešenje za procese razvoja proizvoda prikazano je na manifestaciji SOLIDWORKS World.

BEOGRAD, 12. februar 2018. – Na manifestaciji SOLIDWORKS World, HP je danas najavio da će svoju najprodavaniju radnu stanicu, HP Z4, ojačati mogućnošću izbora između Intel® Xeon ili Core X procesora i podrškom za dualnu grafiku visokih performansi. Na ovom događaju HP je otkrio svoju najnoviju tehnologiju, kao i pristupačne, 3D kolor štampače – ističući svoja sveobuhvatna i kompletna rešenja za razvoj proizvoda.

Hewlett Packard

“Unapređena radna stanica Z4, zajedno sa najnovijim uređajem HP Windows Mixed Reality Headset i novim VR rešenjima i uslugama, koja su prilagođena korisnicima, transformisaće način na koji se proizvodi u ovoj oblasti razvijaju,” rekla je Gven Kobl, direktorka sektora za radne stanice, „tanke klijente“, maloprodajna rešenja i VR računarstvo, EMEA, HP Inc.. “Prošle godine HP je lansirao najjaču radnu stanicu na svetu, najjači odvojivi PC na svetu i prvi ikada profesionalni VR računar u obliku ranca. Današnje vesti pokazuju da smo fokusirani na kontinuirano podizanje lestvice portfolijom radnih stanica i VR rešenja koja će omogućiti fantastične nove doživljaje i definisati budućnost računarstva.”

Hewlett Packard

HP Z4 Workstation, koja je idealna za inženjering, simulacije, renderovanje i virtuelnu realnost (VR), pruža izvanredne performanse za niz aplikacija. HP Z4 Workstation sa lakoćom rešava zadatke koji zahtevaju obradu visokofrekventnih signala, upotrebu više CPU jezgara, kao i dual GPU jedinice velike snage. Pored Intel Xeon W procesora u klasi za radne stanice, Z4 Workstation može imati i Intel Core X procesore sa do 18 jezgara 1 kao i do dve grafike ekstremno dobrih karakteristika za sasvim nove, revolucionarne performanse i produktivnost. HP Z4 Workstation je projektovana tako što je njen dizajn zasnovan na simulaciji i sa idejom da će se najviše koristiti za kreiranje VR sadržaja, tako da se korisnici sa lakoćom mogu kretati od dizajna ka simulaciji i vizuelizaciji.

Hewlett Packard

“U kompaniji Motus Motorcycles, brzina dizajniranja nam pomaže da stvorimo najbrže motocikle na svetu,” rekao je suvlasnik Brajan Kejs. “Naša vizija je bila da dizajniramo i napravimo pravi udobni američki sportski motor. Svaka odluka se filtrira imajući u vidu tri faktora: performanse, komfor i domet. HP radne stanice i softver SolidWorks nam pomažu da se to i ostvari.”

Hewlett Packard

HP je takođe prikazao HP Windows Mixed Reality Headset u profesionalnoj verziji 2 . Ovo VR rešenje donosi neverovatno impresivni doživljaj zahvaljujući 1440x1440 rezoluciji po oku sa frekvencijom osvežavanja od maksimalno 90Hz 3 . Korisnici će uživati u potpunoj slobodi kretanja, bez granica, uz ugrađeni bežični kontroler pokreta. Za poslovne korisnike, ovaj uređaj predstavlja perfektnu kombinaciju komfora i pogodnosti jer stiže sa odbojnikom za lice 4 , koji je lak za čišćenje i koji se može menjati. Poseduje i duplo postavljenu traku za nošenje oko glave, kružni taster za podešavanje i podesiv ekran koji omogućava fantastičan doživljaj za jednog ili više korisnika.

Kako bi se rešio problem niza glomaznih i složenih aspekata razvoja i primene VR-a, HP je podelio detalje seta HP VR Launch Kit for Unreal Engine 9 . VR set je kreiran tako da se ubrza donošenje odluka, usmeravajući VR razvoj za vizuelizaciju dizajna. Ovo omogućava korisnicima da brzo odrede optimalnu konfiguraciju računara koja im je potrebna, da sačuvaju dragoceno vreme u pripremi VR-a uz pomoć softvera Datasmith 5 koji automatizuje optimizaciju 3D inženjerskih alata u okviru Unreal razvojnog okruženja, i lako obrađuje najčešće zadatke, uključujući delimične eksplozije i poprečne preseke modela. Set HP VR Launch Kit for Unreal Engine, skup alata koji je baziran na Unreal Engine-u, razvijen je za poslovne korisnike od strane HP-a, Intela i Epic Gamesa.

Novi proizvodi, koji su nedavno pridodati HP-ovom sveobuhvatnom i kompletnom hardverskom rešenju za razvijanje proizvoda, obuhvataju HP Z desktop radne stanice, uključujući najmoćniju radnu stanicu na svetu 6 – HP Z8 Workstation; nove HP ZBook mobilne radne stanice, uključujući najmoćniju na svetu i prvu odvojivu radnu stanicu 7 – HP ZBook x2; i HP Z VR Backpack, prvi na svetu profesionalni nosivi VR PC 8 .

Dostupnost

  • HP Z4 Workstation (radne stanice) sa Intel CoreX procesorom biće dostupne u EMEA region od marta 2018. Godine, dok su HP Z4 Workstation sa Intel Xeon procesorom već sada dostupne u EMEA region.

  • HP Windows Mixed Reality HMD u profesionalnoj verziji očekuje se da bude dostupan u EMEA regionu tokom aprila 2018. godine.