Smanjte troškove štampe sa Epson ColorWorks štampačima za etikete, sada dostupnim i u Srbiji

Vrhunski štampači za etikete u boji za samostalno štampanje prema vašim potrebama.

Zvanično press saopštenje

Danas je u Beogradu Epson predstavio ColorWorks seriju inkdžet štampača za etikete u boji - vrhunske uređaje koji će vam pomoći da samostalno štampate etikete u boji visokog kvaliteta, a koji su namenjeni proizvođačima robe široke potrošnje. Modeli iz ove serije, ColorWorks C3500 i ColorWorks C7500, sada su dostupni u Srbiji kod lokalnih Epson partnera.

Kao odgovor na rastuće potrebe tržišta za štampanjem etiketa u boji i zakonske regulative koja propisuje obavezno označavanje različitih kategorija proizvoda, nastala je ova serija namenjena kompanijama koje žele da, uz minimalne troškove, štampaju sopstvene nalepnice visokog kvaliteta. Ušteda je omogućena zahvaljujući inkdžet tehnologiji štampe zasnovane na zamenljivim, pojedinačnim ketridžima u boji, koji garantuju da mastilo neće biti utrošeno uzalud. Pored uštede, štampači iz ColorWorks serije garantuju izuzetan kvalitet otiska u boji i svestranost pri štampanju, pa njihovi vlasnici mogu sami dizajnirati i štampati etikete i nalepnice u boji i označavati svoje proizvode, bez potrebe za odlaskom u štampariju. "Proizvođači sada mogu samostalno štampati prilagođene nalepnice u boji, bez potrebe za angažovanjem eksternih dobavljača, shodno sopstvenim potrebama. Uz veliku brzinu štampe do 103mm/sec, C3500 model se može koristiti za kreiranje raznih vrsta etiketa različitih oblika i veličina, a idealan je za proizvođače koji štampaju male i srednje tiraže, kojima je potreban uređaj jednostavan za upotrebu. Njegov “stariji brat” C7500 pruža značajne uštede zahvaljujući postojanoj glavi štampača i garantuje da korisnici neće imati potrebe za menjanjem ni jedne od glavnih komponenti barem za prvih 500km odštampane trakei", izjavio je Mehmet Boeluekbas, regionalni menadžer prodaje za Centralnu i Istočnu Evropu i Balkan.

Okupljeni novinari imali su priliku da se na licu mesta uvere u kvalitet i brzinu štampe dva izložena modela, ColorWorks C3500 i ColorWorks C7500, koji su od danas dostupni i za korisnike u Srbiji kod lokalnih Epson partnera.

ColorWorks C3500

Dizajniran za raličite vrste proizvođača, maloprodaje, hemijsku i farmaceustsku industriju, kao i organizatore događaja, ovaj štampač omogućava kompanjama da samostalno kreiraju sopstvene etikete, štedeči vreme i smanjujući visoke troškove štampanja etiketa. Korisnici će uvideti da im C3500 model daje više kontrole u pogledu izgleda sopstvenih nalepnica.

Individulani DURABrite Ultra ketridži sa mastiilom omogućavaju korisnicima da uštede novac zamenom samo potrošene boje. Zahvaljujući ovom pigmentnom mastilu, nalepnice, etikete, barkodovi i karte su kvalitetnije i traju duže u odnosu na one koje su štampane pomoću "dye" mastila koja nisu otporna na vodu. LCD ekran omogućava korisnicima da konstantno prate status štampača i pokazuje trenutni nivo mastila, kako bi na vreme ukazao na to koju boju je potrebno zameniti.

ColorWorks C7500

C7500 je izgrađen na uspehu C3500 modela i omogućava štampu etiketa u boji prema potrebama, uz veoma brzu štampu visokog kvaliteta. Model C7500 poseduje:

  • visok kvalitet štampe (600x1200dpi),
  • veliku brzinu štampe (300mm/sec),
  • garantuje pouzdanost zahvaljujući novoj, postojanoj PrecisionCore MicroTFP glavi štampača

Ovaj industrijski štampač može pomoći proizvođačima da zadovolje svoju potrebu za štampanjem etiketa, što podrazumeva i etikete za hranu i piće, pakovanje i kutije, kao i energetske oznake EU-a i GHS nalepnice.

Štampanje etiketa prema potrebama sa C7500 modelom eliminiše troškove koji se odnose na pripremu za štampu.

C7500 poseduje novu Epsonovu PrecisionCore glavu štampača, koja je specijalno dizajnirana za upotrebu na komercijalnom tržištu industrijskih etiketa. Proizvođači sad mogu pouzdano i povoljno zadovoljiti interne potrebe za štampanjem etiketa, uz brzu i kvalitetnu štampu.

Tehnologija provere mlaznica (NVT) i zamene tačaka sprečavaju pojavu mrtvih piksela i grešaka u štampi kako bi omogućila dosledne rezultate.

Štampač koristi zasebne kertridže sa mastilom velikog kapaciteta, omogućavajući zamenu samo potrošene boje, što znači da je štampa po nalepnici izuzetno niska, a rasipanje mastila svedeno na minimum.

Model C7500 je jednostavan za korišćenje i gotovo da nema potrebe za održavanjem. LCD ekran omogućava lako i bzo podešavanje uređaja, dok uključivanje nove ESC/Label funkcije koja je dostupna na kolor štampačima za etikete, omogućava integraciju štampača sa gotovo bilo kojim operativnim sistemom.