Sinergija 19 - predavanja koja ne smete da propustite

Ove godine na devetnaestoj po redu konferenciji Sinergija otključavamo budućnost i fokusiramo se na ključne tehnološke motore– veštačku inteligenciju, cloud tehnologije i inovativno preduzetništvo. Sjajni predavači provešće nas putem od ideje do praktične realizacije digitalizacije poslovanja, predstaviti najsvežija rešenja za IT bezbednost i izgradnju moderne biznis infrastrukture. Tokom tri dana Sinergije 19 imaćemo priliku da čujemo i vidimo više od 70 predavanja i demonstracija, a ovde su neka koja ne biste smeli da propustite.

  1. Koliko jedna greška može da bude skupa? Iako Microsoft godišnje ulaže više od milijardu dolara u sajber bezbednost, nema opuštanja ni sa korisničke strane. Thomas Stowasser, Microsoft specijalista za targetirane sajber napade i proaktivne kontra-mere, upozoriće nas na male i velike greške i zablude koje mogu da dovedu do katastrofe, i predstaviti nam ključna saznanja ugrađena u paradigmu „uvek pretpostavi da ima napada“.

  2. Luka Manojlović,u sat vremena demo orijentisanog predavanja, detaljno će predstaviti sve novine koje je Microsoft uključio u Windows server 2019, uz realne scenarije i iskustva iz postojećih implementacija rešenja S2D.

  3. Dolazi nam C# 8, a sa njim i stabilniji kod i bogatiji objektni modeli u realnim poslovnim aplikacijama. Zoran Horvat upoznaće nas sa dugo očekivanim rešenjem za non-nullable reference tipove i demonstrira tehnike objektno-orijentisanog programiranja koje omogućavaju da se null zameni pravim objektima, tako da nijedna referenca nikada ne bude postavljena na null.

  4. Mihael Mateev dolazi na Sinergiju 19 da pokaže kako dizajn i implementacija modernih IoT rešenja mogu da budu jednostavniji uz CosmosDB i Power BI, sa fokusom na implementaciju serverless IoT rešenja u Azure. Istražićemo integraciju između Azure IoT komponenti korišćenjem Azure Functions i brze skalabilne multi-model baze podataka CosmosDB, kao i pojednostavljeni monitoring putem Power BI.

  5. Sedam godina za redom jedan od Top 3 predavača na Sinergiji po oceni publike, Damir Dizdarević na
  6. izdanju konferencije odgovara na pitanja šta Microsoft 365 platforma danas predstavlja za IT osoblje u kompanijama, šta su ključne prednosti u odnosu na Office 365 i kojim tehnologijama će se radovati oni koji administriraju, dizajniraju ili implementiraju IT sisteme u kompanijama svih veličina.

  7. Dragoslav Ogar vraća se na Sinergiju da nam kaže šta to veže OData i Web API (ASP.NET Core) u ljubav za sva vremena. Mali nagoveštaj – predavanje iz dva dela probaće da otkrije tajni recept za dobru i kvalitetnu aplikaciju. Iako o kvalitetu aplikacije korisnik zaključuje samo na osnovu prezentacionog dela, isti prevashodno zavisi od dela za rad sa podacima, a Dragoslav će nastojati da definiše idealan scenario gde će svaki klijent imati osiguran efikasan rad sa podacima.

  8. AI je definitvno „buzzword“ protekle godine, i tu je nas osnaži da uradimo i postignemo više, danas i u budućnosti. Na Biznis danu Sinergije Dmitry Turchin, menadžer za AI rešenja u kompaniji Microsoft za CEE region, prenosi nam viziju Microsofta o veštačkoj inteligenciji koja je istovremeno i prilika i odgovornost za kompanije, pojedince i vlade.

  9. Kako Azure Stack i DataBox Edge pomažu organizacijama da uživaju u svim benefitima cloud tehnologija i premoste ograničenja lokalnog zakonodavstva i tržišnih propisa? Adrian Botusan predstavlja Microsoft strategiju za ubrzanje poslovanja i oslobađanje neiskorišćenih potencijala tržišta.

  10. Kako da vaša legacy aplikacija postane moderni, potpuno automatizovani Azure sistem koji može da se poveže sa stotinama drugih aplikacija/SaaS servisa uz malo truda? Bernardin Katić nam demonstrira kako da poslovni sistemi u koje su uložene godine razvoja u samo nekoliko koraka, bez prepisivanja koda, budu transformisani u Azure sistem uz pomoć Azure Flow/LogicApps custom connectora. Sve ovo i još mnogo više čeka vas na Sinergiji 19! Pridružite nam se tokom tri dana uzbudljivih i inovativnih tehnoloških otkrića uz vrhunske domaće, regionalne i svetske IT stručnjake.