Schneider Electric sa HPE u kreiranju rešenja za Mikro Data Centre

Kompanija Schneider Electric, globalni specijalista u upravljanju električnom energijom i automatizaciji objavila je saradnju sa Hewlett Packard Enterprise (HPE) na HPE Mikro Data Centru, predstavljenom nedavno na konferenciji „Gartner Data Center, Infrastructure & Operations Management Conference“ u Las Vegasu. Ovo konvergovano IT infrastrukturno rešenje obezbeđuje end-to- end IT infrastrukturu, umrežavanje, skladištenje i upravljanje u jednoj arhitekturi koja je samostalna, laka za upotrebu i idealna za distribuirana IT okruženja.

Schneider Electric usklađuje svoj SmartBunker FX, integrisano i bezbedno kućište sa UPS-om, distribucijom napajanja, hlađenjem i monitoringom, sa HPE storidžom, mrežom i računarskim rešenjima, kako bi napravio HPC Mikro Data Centar, prilagođene i integrisane arhitekture koja podržava edge okruženja. Kroz inženjersku saradnju ove dve kompanije razvijen je jedinstveni i uzajamno ekskluzivan set hardverski i softverski definisanih konfiguracija koje pružaju optimalno rešenje obezbeđujući veću skalabilnost i fleksibilnost kako bi se odgovorilo novim zahtevima hibridnog, cloud-enabled IT okruženja u budućnosti.

„Rastući obim podataka – uzrokovan delimično rastom IoT i konektovanih uređaja – ima efekat transformacije na tržište data centara kao i na tehnologije koje su neophodne za funkcionisanje“, tvrdi Kevin Brown, CTO, Schneider Electric – sektor za IT. „Podaci u velikoj meri utiču na performanse data centara i uspeh biznisa, a edge computing se pojavio kao privlačno rešenje kako bi se smanjilo kašnjenje signala, odgovorilo potrebama razvoja IoT i obezbedila bolja dostupnost i pouzdanost. Mikro data centri obezbeđuju ključno rešenje za edge razvoj, upotpunjen svim neophodnim IT i računarskim komponentama i čime se odgovara na zahteve povećanja obima podataka i povezivanja.“

Softverski definisan HPE Mikro Data Centar koristi cloud-enabled HPE ConvergedSystems i HyperConverged sisteme, kao i IoT HPE Edgeline Solutions rešenja. U rekovima između 23U i 42U, unapređeno rešenje, ugrađeno u Schneider electric SmartBunker FX, usaglašava IT sa 1N i 2N napajanjem i hlađenjem, monitoringom okruženja i bezbednosti u jedinstvenu platformu. Zajedno sa mogućnostima daljinskog upravljanja za IT komponente i fizičke infrastrukture, SmartBunker FX obezbeđuje data centrima nivo dostupnosti i pouzdanosti lokacijama koje nemaju namenski IT prostor ili koje zahtevaju dodatne nivoe fizičke zaštite i sigurnosti. Dostupne u prilagođenim konfiguracijama, fizičke karakteristike HPE Mikro Data Centra uključuju:

  • Napajanje: Symmetra UPS sa daljinskim upravljanjem i petominutnom autonomijom, dozvoljava bezbedno, daljinsko isključenje.

  • Hlađenje: InRow samostalno, aktivno DX hlađenje sa monitoringom, kontrolama i displejom.

  • Monitoring: StruxureWare™ Data Center softver za daljinsko upravljanje i daljinsko praćenje u realnom vremenu temperature, napajanja, pristupa reku, detekciju vatre i videa.

  • Bezbednost: Višestruko, zaključavanje vrata na 180 stepeni, NetBotz Rack Access sistemi zaključavanja prislanjanjem kartice i NetBotz Security i praćenje okruženja

  • Sigurnost: Otpornost na vatru, teške čelične konstrukcije sa termički izolovanim zidovima, utišavanjem zvuka i zapečaćenim ulazima kablova