Schneider Electric odgovara na digitalizaciju poslovanja data centara

Beograd, 24. maj, 2017 – Kompanija Schneider Electric, svetski lider u upravljanju električnom energijom i automatizaciji na DATUM konferenciji predstavila je softverska rešenja za regulisanje energetske efikasnosti i bolju iskorišćenost resursa data centara koji su sve više u tržišnom fokusu, a Schneider Electric rešenja proglašena su najboljim u ovom segmentu.

Svakim danom se u IT domenu javlja sve veći broj zahteva i izazova o kojima treba voditi računa u procesu planiranja, projektovanja i realizacije data centara. Ti zahtevi podrazumevaju neprekidnu dostupnost servisa najvišeg kvaliteta, pritisak u zahtevima za optimizacijom i funkcionisanjem na maksimumu raspoloživih kapaciteta, uštede i kontrola potrošnje, itd.

Schneider Electric

Novi trendovi, Internet stvari (IoT) i sve veća količina podataka zahtevaju i sve veću brzinu obrade i dostavljanja krajnjim korisnicima, što predstavlja veliki izazov. Edge Computing rešenja bave se ograničenjima clouda a to podrazumeva kašnjenje, propusni opseg i obezbeđuju čuvanje podataka lokalno. Jedan minut prekida rada data centra košta 8.851$ u proseku dok jedan prekid rada data centra košta 740.357$ u proseku. Najveći izmereni trošak prekida rada data centra iznosi 2.409.991$.

Pouzdanost i sigurnost sistema zavise od politike održavanja kao i od stručnosti zaposlenih. Kritično napajanje obezbeđuje pouzdanu i neprekidnu isporuku električne energije što je danas najbitnije za sve industrije.

„Poremećaji u napajanju energijom mogu da naškode procesima proizvodnje i generišu znatne troškove, ali i gubitke prihoda. Schneider Electric rešenja omogućavaju neometan rad našim korisnicima kroz produžen životni vek data centra, kao i optimizaciju ukupnih troškova vlasništva tokom njegovog životnog veka“. - istakao je Vasilije Kodžopeljić, direktor IT Servisa za Jugoistočnu Evropu u kompaniji Schneider Electric Srbija.

Rešenja za produženi životni vek data centra sastoje se od zamene kritičnih komponenti pri modularnim UPS-evima i gotovim rešenjima za zamenu ne-modularnih 3PH UPS-eva, dok preporučeno preventivno održavanje obezbeđuje optimalne performanse sistema uz minimalni zastoj, maksimiziranje životnog veka uređaja, hitne intervencije na lokaciji i tehničku podršku.

Osnovne karakteristike rešenja kompanije Schneider Electric omogućavaju:

  • stalnu povezanost - podaci i alarmi u realnom vremenu, na korisnikovoj aplikaciji;

  • stručni nadzor podataka data centra 24/7 - daljinsko rešavanje problema, unapređenje vremena popravke i dostupnosti;

  • uvid u to koliko dobro radi data centar - preporuke i inteligencija vođena podacima data centra.

Kako se tehnologija i tržište konstantno razvijaju, kompanija Schneider Electric razvila je i nove arhitekture koje donose transformacije mobilnosti, cloud-a i analitike. Kroz transformaciju mobilnosti dobija se široko rasprostranjena komunikacija za sve korisnike, bogat korisnički interfejs, kao i prepoznavanje korisnika odnosno profila. Cloud postaje dostupan i siguran, a više korisnika može da radi istovremeno koristeći istu bazu podataka. Time se dobija daljinsko upravljanje objektima i imovinom, bez obzira na trenutnu lokaciju stručnjaka. Nove funkcionalnosti analitike uključuju optimizaciju veštačke inteligencije i performansi na svim nivoima kompanije.