SAP-ov softver pomaže Fudbalskoj reprezentaciji Nemačke

SAP i Fudbalska reprezentacija Nemačke (DFB) predstavile su novi prototip tehnologija i unapređenja postojećih alata koji su osmišljeni da pomognu timu tokom treninga i priprema za protivnike i predstojeće mečeve, kao nikada do sada tokom Evropskog prvenstva.

Zvanično press saopštenje

Nastavljajući koinovaciono partnerstvo koje je počelo 2013. i dovelo do pobede tima na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2014, SAP je pomogao DFB-u da napravi plan igre za Euro, što je uključivalo razvoj dva nova tehnološka prototipa isključivo za DFB, a koje pokreće SAP HANA Cloud platforma:

  • SAP Challenger Insights – pomaže timu da se pripremi za svaki od njihovih mečeva u okviru Evropskog prvenstva tako što pruža uvide izvedene iz podataka u vezi sa protivnikovim sklonostima za napade i odbranu, formacije i slično. Pristupajući im kroz SAP HANA Cloud platformu, treneri mogu da pregledaju taktičke karakteristike protivničkog tima i da naprave pretpostavljeni plan meča. Podaci su dostupni kroz iPade koje DFB igrači imaju u svojim ormarićima, pre meča ili tokom poluvremena i kroz njih dobijaju pretpostavljeni plan igre protivničkog tima, tako da tim može da se upozna sa protivnikovim tendencijama i da pogledaju prethodne video snimke. Ukoliko protivnički tim promeni igrače ili formaciju, DFB treneri mogu da promene strategiju.

  • Penalty Insights funkcija za SAP Sports One – nova funkcionalnost, koju pokreće SAP HANA Cloud platforma i koja golmanima i trenerima golmana pruža uvide u taktičko ponašanje u vezi sa izvođenjima penala svih timova i igrača koji se takmiče u prvenstvu. Tim može da pretraži prvih pet ili više igrača koji će najverovatnije izvesti penal, delove gola u koje najčešće ciljaju, specifične karakteristike šuta, kao što je način na koji igrač trči, kao i da pogledaju odgovarajuće video klipove u realnom vremenu.

Iskoristivši uspeh na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2014, SAP je napravio opsežne izmene na prethodno objavljenim tehnologijama koje su odigrale značajnu ulogu u uspehu Fudbalske reprezentacije Nemačke i njihovom četvrtom osvajanju titule.

  • Za Evropsko prvenstvo, Match Insights, koja je standardna funkcionalnost SAP Sports One rešenja, sada ima kontrolnu tablu koja omogućava lakši pristup prethodnim DFB igrama i mečevima protiv predstojećih protivnika. On takođe uključuje poboljšan korisnički interfejs i integraciju sa SAP Team One aplikacijom koja omogućava deljenje pojedinačnih sekvenci i konekciju sa centralnom bibliotekom materijal u cloudu.

  • SAP Team One aplikacija, koja je takođe deo SAP Sports One rešenja, unapređena je tako da omogućava DFB igračima da dele video snimke i fotografije, da vode interne timske komunikacije i da učestvuju u pojedinačnim chat sobama – bilo to između trenera, 1:1 konverzacija između DFB trenera i igrača ili diskusija među svim igračima odbrane.

„Digitalizacija utiče na naše celokupno društvo i ekonomiju i ulazi i u svet sporta. SAP i DFB su se udružili da predvode ovu digitalnu transformaciju i da fudbal podignu na sledeći nivo,“ rekao je Bernd Lojkert, Član izvršnog odbora, SAP SE. „Uz pomoć SAP Challenger Insights i Penalty Insights funkcijom za SAP Sports One, mi stavljamo moć podataka u realnom vremenu i informacija direktno u ruke trenera i igrača.“ „Zajedno sa SAP-om, mi smo napravili plan meča koji stavlja moć podataka u realnom vremenu i informacija u naše ruke što nam pomaže da osvojimo kompetetivnu prednost,“ izjavio je Oliver Birhof, Menadžer fudbalske reprezentacije Nemačke i SAP ambasador.