Samtec S-1328

Još jedan 2.1 sistem zvučnika kompanije Samtec, namenjen onima koji vole da slušaju muziku ili gledaju filmove, ali fali im malo basa na postojećim 2.0 zvučnicima. Odlične su izrade i kvaliteta zvuka koji se definitivno isplati za uloženi novac.

Samtec među proizvodima koje nudi ima i čitav niz zvučnika koje vredi poslušati. Videli smo da 2.1 modeli privlače uvek dosta pažnje i da se sve veći broj kupaca posle klasičnih 2.0 zvučnika odlučuje za sistem sa zasebnim subwooferom. Ovo nije nikako slučajno, već se radi o tome da ovakvi sistemi zvučnika daju dosta bolje rezultate od klasičnih, i da se za relativno malo novca može doći do stvarno odličnog zvuka. Sa cenom ispod 50€, model S-1328 će biti dostupan i širem krugu korisnika, a ono što se dobija je stvarno odličan zvuk, jednostavna instalacija i kompakne dimenzije koje će svima odlično odgovarati. Iako Samtec nije baš previše poznat po zvučnicima, ovaj model definitivno treba isprobati.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Odličan kvalitet zvuka
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: 3.5mm, RCA
  • Snaga: 36W

Samtec S-1328

Kao i svi modeli 2.1 zvučnika, i ovi dolaze iz tri dela, sa dva satelita i jednim subwooferom. Dimenzije su prilično kompaktne, pogotovo satelita, i pretpostavljamo da će S-1328 odlično odgovarati onima koji nemaju puno protora na stolu. Sateliti su napravljeni od plastike, zaobljenih ivica i sa zaštitnom mrežicom sa prednje strane. Subwoofer je od drveta, vrlo atraktivnog izgleda i sa samo jednostavnom kontrolom jačine zvuka sa prednje strane, koja je u vidu potenciometra koji je okružen prstenom sa plavim LED osvetljenjem. Kvalitet izrade je odličan i ovi Samtec zvučnici nam deluju kao da su daleko skuplji nego što jesu, što je dobar pokazatelj koliko se proizvođač potrudio da napravi zvučnike koji mogu da se porede i sa nekim dosta skupljim modelima.

Bass Reflex otvor za vazduh se nalazi sa bočne strane subwoofera, pa se on može i nasloniti na zid ako treba, a kako je duguljastog oblika, neće biti problem da se dođe do kontrola zvuka sa prednje strane. Vidimo da su zvučni kablovi na satelitima fiksirani, što ne volimo da vidimo za slučaj da je potrebno produžiti kablove. Sa zadnje strane subwoofera vidimo fiksirani kabl za napajanje, On/Off prekidač, potenciometar za bass zvuk i dva para RCA konektora, dva za priključivanje zvučnika i dva za stereo ulaz. Ono što se ne vidi odmah je mali 3.5mm konektor za još jedan izvor zvuka koji se nalazi sa desne bočne strane subwoofera, a koji je veoma zgodan za priključivanje nekog multimedijalnog ili mp3 plejera.

Rezime

Kvalitet zvuka je odličan i moramo reći da su nas zvučnici prijatno iznenadili, bas utegnut i vrlo prijatan, a srednji i visoki tonovi prilično lepo uklopljeni. Zvučnici su ukupne snage 36W, što možda na papiru ne zvuči mnogo, ali je sasvim dovoljno da prostorije srednje veličine lepo ispuni zvukom. Iako možda neće biti dovoljno snage za veće žurke, za manja okupljanja neće biti primedbe. Nismo primetili da se na maksimalnom pojačanju zvuk deformiše, i generalno nema nekih ozbiljnih primedbi. U ovom cenovnom rangu ima još dosta modela koji nude slične performanse, no Samtec S-1328 definitivno zaslužuje toplu preporuku.

Conclusion

Sound quality is excellent and we must say the speakers pleasantly surprised us, the bass is very good and middle and high tones are well matched. The speakers characterize 36W of total power, which on paper might not sound much, but it is enough to fill the mid-size room with sound. Although it may not be enough power for larger parties, but for smaller gatherings will be no objections. We have not noticed any deviations at the maximum volume, and generally, there are no serious objections. At this price range, many models offer similar performance, however Samtec S-1328 definitely deserves a warm recommendation.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2012.): 47€

Sampro ustupio: Samtec S-1328
maloprodaja: Njegoševa 19, 011/307 50 60
zvanični sajt: sampro.rs