Samsungov novi Gear 360 donosi video zapise u 4K rezoluciji

Seul/London, 29. mart 2017. – Samsung je predstavio novi Samsung Gear 360, kameru za snimanje u 360 stepeni u 4K rezoluciji, sa prefinjenim dizajnom za jednostavniju upotrebu. Sa unapređenim funkcijama za visokokvalitetne sadržaje, Gear 360 je lagan i kompaktan i nudi pristup proširenom Samsung VR ekosistemu.

Samsung Gear 360

“Kako se korisnici sve više okreću video zapisima kada dele svoja iskustva, želimo da obezbedimo proizvode koji će biti lako dostupni i inovativni, kako bismo olakšali stvaranje, deljenje i direktno prenošenje digitalnih sadržaja preko interneta, izjavila je Jungi Li, izvršna potpredsednica Divizije za globalni marketing, nosive uređaje i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung. Najnoviji Gear 360 nastaviće da proširuje granice svega onoga što korisnici mogu da iskuse i podele.

Samsung Gear 360

Po prvi put, Gear 360 nudi snimanje video sadržaja u 4K rezoluciji, donoseći realistični digitalni sadržaj u koji gledalac može u potpunosti da se uživi. Opremljen senzorima za sliku od 8,4 megapiksela i objektivom Bright Lens F2.2 na oba objektiva tipa ribljeg oka, Gear 360 može da proizvede slike visoke rezolucije.

Gear 360 korisiti Samsungove inovativne tehnologije i servise kako bi obezbedio lako i neometano deljenje, reprodukciju i izmenu sadržaja. Bez obzira da li snimaju video snimak u 360 stepeni ili fotografije, korisnici mogu da pristupe različitim programima rada za reprodukciju, alatima za izmenu i foto efektima i filterima, kako bi kreirali jedinstven sadržaj u skladu sa svojim potrebama. Korisnici, takođe, mogu veoma lako da izvrše konverziju video snimaka u 360 stepeni u standardne formate, kako bi lako delili sadržaj.

Gear 360 uvodi deljenje sadržaja u realnom vremenu. Kada se Gear 360 sinhronizuje sa kompatibilnim pametnim telefonom ili računarom. Novi uređaj omogućuje korisnicima da dele svoja najbolja iskustva putem prenosa uživo u visokoj rezoluciji ili pomoću direktnog postavljanja na platforme kao što su Facebook, YouTube ili SamsungVR.

Gear 360 je kompatibilan sa većim brojem dodataka drugih proizvođača. Najnovije izdanje Gear 360 kompatibilno je sa Samsungovim premium uređajima, uključujući Galaxy S8 i S8+ koji su upravo izašli na tržište, Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy Note5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy A5 (2017) i Galaxy A7 (2017). Gear 360 takođe nudi bolju kompatibilnost sa iOS uređajima uključujući iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus i iPhone SE, kao i sa Windows i Mac računarima.