Samsung osvojio 38 nagrada za inovacije na sajmu CES 2016

Samsung je osvojio 38 prestižnih priznanja na dodeli nagrada za inovacije međunarodnog sajma CES 2016. Među ovim priznanjima su i tri “Best of Innovation”. U proteklih deset godina kompanija je osvojila 309 nagrada, uključujući 22 za najbolju inovaciju

Zvanično press saopštenje

Kompanija Samsung Electronics osvojila je 38 prestižnih priznanja na dodeli nagrada za inovacije međunarodnog sajma CES 2016. Priznanja za dostignuća u dizajnu i projektovanju proizvoda dodeljuje Consumer Technology Association (CTA), organizator CES-a, još od 1976. godine.

Ove godine Samsung je osvojio jednu više nagradu za najbolju inovaciju u odnosu na prošlu, a među 38 nagrada za inovaciju CES 2016 su i tri “Best of Innovation”. Proizvode koji uđu u CES-ov program inovacije ocenjuju uvaženi nezavisni inustrijski dizajneri, inžinjeri i predstavnici stručnih medija sa ciljem da se oda priznanje za izvanredan dizajn i projektovanje elektronskih uređaja široke potrošnje u 27 kategorija.

“Samsung nastavlja da potrošačima širom sveta donosi jedinstvena iskustva, kroz mnogobrojne proizvode koji pomažu ljudima da žive bolje povezani sa svojom okolinom”, rekao je Gregori Li, predsednik i generalni direktor Samsung Electronics za Severnu Ameriku. “Počastvovani smo da su CTA i industrija prepoznali našu stalnu posvećenost inovaciji i potrošačima, dok smo mi veoma srećni što ćemo prikazati svoja najnovija dostignuća na Međunarodnom sajmu elektronike široke potrošnje 2016. godine”.

Samsungovi proizvodi nagrađeni su u 18 kategorija uključujući televizore, monitore, mobilne uređaje, tablete, uređaje za digitalno snimanje, nosive uređaje, kućne aparate i memoriju. Mnogi od Samsungovih nagrađivanih proizvoda biće izloženi na CES 2016, koji će biti održan od 6. do 9. januara 2016. u Las Vegasu. Neki od nagrađenih proizvoda biće prikazani i na Samsungovoj konferenciji za medije na ovom sajmu, 5. januara sledeće godine.

Neki od nagrađenih proizvoda kompanije Samsung:

Samsung Gear S2

Potpuno redizajniran pametni sat koji se bazira na intuitivnom kružnom dizajnu sa rotirajućim kućištem, omogućava korisnicima da se lako kreću kroz korisnički interfejs jednostavnim okretanjem prstena. Uređaj obezbeđuje lako uočljiva obaveštenja za proveru kalendara, slanje elektronske pošte ili poruka.

Galaxy S6 edge+

Sa ekranom od 5,7 inča sa dvostrukom ivicom, uz Samsungovu najnapredniju kameru za fotografije i snimke visokog kvaliteta, brzo bežično i žično punjenje, moćan procesor i aplikaciju za plaćanje Samsung Pay.

Samsung Galaxy View

Donosi potpuno novi koncept uživanja u zabavnim sadržajima na mobilnim uređajima i omogućava pokretno iskustvo uživanja u TV sadržajima. Sa jedinstvenim korisničkim interfejsom u čijem su središtu video sadržaji, Galaxy View olakšava pristup i uživanje u sadržaju koji se gleda direktno sa interneta, interaktivnim video igrama, knjigama i drugom digitalnom sadržaju.

Samsung Gear VR

Kompatibilan je sa Samsung Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 i Galaxy S6 edge a pokreće ga Oculus; koristi Quad HD Super AMOLED ekran svakog od ovih uređaja kako bi obezbedio oštrinu slike i performanse potrebne za neverovatno iskustvo virtuelne stvarnosti.

ATIV Book 9 Pro

Sa fenomenalnim 4k ekranom, vrhunskim performansama svog Intel Core i7® procesora i izvanrednim četvorostrukim zvučnicima, ovaj laptop je idealan kako za profesionalce, tako i za zaljubljenike u multimedijalne sadržaje.

Samsung 950 PRO 512GB

Prvi SSD u formatu Non-Volatile Memory Express (NVMe) M.2 sa vertikalnom NAND (V-NAND) tehnologijom dizajniran je tako da odgovori na zahteve potrošača i kompanija kojima su neophodni lični računari i laptopovi visokih performansi. Idealan za projekte kao što su dizajn uz pomoć računara, analiza podataka i inžinjerska simulacija, Donosi korisnicima vrhunske performanse, širi pojasni opseg i manju kašnjenje radnih stanica i pri veoma zahtevnim operacijama.  

Samsung 850 PRO 2TB

Kao prvi SSD široke potrošnje od 2 terabajta, Samsungov 850 PRO 2 TB je uređaj za skladištenje podataka velike gustine i visokih performansi koji omogućava brz pristup podacima i brzo učitavanje programa, kao i najbolju efikasnost u iskorišćenju električne energije u ovoj grani industrije. Sa V-NAND tehnologijom u svojoj osnovi, 850 PRO 2 TB daje odličnu pouzdanost i superiorne performanse tokom celog svog radnog veka.

Samsung SleepSense uređaj za praćenje sna

Ovaj uređaj sa mogućnošću povezivanja preko blututa i na IoT koristi kompleksan skup senzora na jedan pametan, inovativan i jednostavan način kako bi da pratio i obezbedio informacije o navikama pri spavanju, i onda ponudio stručne savete prilagođene upravo potrebama korisnika direktno putem pametnog telefona, kako bi pomogao oko najvažnijeg aspekta zdravlja i dobrobiti: kvaliteta sna.

Samsung 128GB UFS

Kao prva prenosiva memorija zasnovana na standardu za čuvanje podataka Universal Flash Storage (UFS) 2.0, ovo rešenje donosi ugradnu memoriju za čuvanje podataka na mobilnim uređajima sa najvećim kapacitetom, najvišim performansama i najmanjim dimenzijama, uključujući i debljinu. Omogućava brz pristup fotografijama simljenim kamerama od preko 20 MP i video snimcima u 4k tehnologiji, kao i povezivanje na 5G mrežu i obezbeđivanje kraćeg vremena učitavanja aplikacija i njihovog odgovora.

Samsung 12Gb LPDDR4

Najgušći DRAM čip na svetu omogućava pakete do čak 6GB, obezbeđujući širinu pojasa od 34,1 GB/s - što je tri puta brže od prethodnog najbržeg rešenja za prenosni DRAM u ovoj industrijskoj grani. Čip može da odgovori na različite scenarije koji zahtevaju istovremeno izvršavanje različitih zadataka (multitasking) aktuelnih vodećih pametnih telefona i tableta sa UHD ekranima iz najviše klase, dok istovremeno obezbeđuje 50 odsto veću efikasnost potrošnje energije i optimalnu gustinu za nove pametne telefone sa vrhunskim sistemima od 64 bita.