Samsung lansirao Quantum Dot zakrivljene monitore za gejmere

Seul/Beograd, 17. oktobar 2016. – Samsung je na globalno tržište izbacio svoj najnoviji i najbolji monitor namenjen igračima video igara. Zakrivljeni monitor CFG70, dizajniran specijalno za profesionalne igrače video igara, odlikuje se unapređenim kvalitetom slike i funkcionalnostima posebno prilagođenim igranju, što gejmerima omogućava da u potpunosti utonu u svet video igara. Monitor je prvi put predstavljen na konferencijama Gamescom 2016 i IFA 2016.

Samsung CFG70

Na prvom zakrivljenom monitoru namenjenom gejmerima koji se odlikuje Quantum dot tehnologijom predstavljanje boja je precizno i intenzivno i pokriva 125% sRGB spektra. Dodatna luminancija omogućava kontrastni odnos od 3.000:1 i otkriva prethodno skrivene detalje u igrama, kako u svetlim, tako i u tamnim scenama. Monitor se takođe odlikuje ekološkim dizajnom bez kadmijuma.

Samsung CFG70

Uvođenjem Quantum dot tehnologije u svoje inovativne zakrivljene monitore, Samsung otvara prozor u budućnost uživanja u igrama, a sve to u kombinaciji sa kvalitetom slike koji nikada ranije nije viđena u ovoj industriji," izjavio je Seog-gi Kim, viši potpredsednik Divizije ekrana u kompaniji Samsung. CFG70 igračima donosi osećaj da su deo akcije i predstavlja Samsungov najmoćniji monitor do sada, sa najrealističnijim prikazom.

Samsung CFG70

Velika brzina i uživanje u igrama bez smetnji

Spajanjem Samsungove napredne tehnologije smanjenja zamagljenja pri kretanju (motion blur) sa Samsungovim VA panelom, CFG70 je prvi zakrivljeni monitor sa vremenom odziva pokretnih slika (MPRT) od 1 ms. Velika brzina MPRT smanjuje prelaze u prikazu pokretnih i animiranih objekata, što eliminiše potencijalne vizuelne smetnje.

CFG70 takođe primenjuje integrisanu tehnologiju AMD FreeSync na HDMI funkcionalnost kako bi sinhronizovao učestalost osvežavanja ekrana od 144 Hz sa AMD grafičkim karticama korisnika. Ovo povezivanje maksimalno smanjuje cepanje slike, ulaznu latenciju i seckanje koje mogu da ometaju igranje igara i doprinesu većem umaranju očiju.

Optimizovano iskustvo uživanja u igrama

Samsung je opremio CFG70 spektrom UX specifično namenjenih igranju igara, koje omogućavaju lakši pristup i brže upravljanje sadržajem u igrama. CFG70 ima i poseban interfejs za igre sa kontrolnom tablom sa intuitivnim podešavanjima kako bi igračima omogućio da lakše modifikuju i sebi prilagode podešavanja koja se odnose na video igre. Svaki CFG70 monitor takođe nudi i seriju posebnih tastera (hotkeys) na prednjoj i zadnjoj strani monitora za jednostavno podešavanje parametara relevantnih za video igre.

Kako bi se igračima omogućilo dodatno udubljivanje u sadržaj igara i kako bi se izvuklo ono najbolje čak i iz veoma kompleksno dizajniranih igara, uključujući i kompatibilnost sa žanrovima FPS, RTS, RPG i AOS, svaki CFG70 monitor prolazi rigoroznu fabričku kalibraciju pre isporuke. Ovaj proces optimizuje različita podešavanja, uključujući kontrastni odnos, nivoe crne za intenzivniju osvetljenost i nivoe balansa bele boje za upravljanje temperaturom boje. Zahvaljujući tome, igrači mogu da uživaju u oštroj, brilijantno osvetljenoj slici bez obzira koju igru igraju.

Udobno gledanje sadržaja na zakrivljenom ekranu

"Super Arena" dizajn CFG70 monitora, koji se odlikuje najboljim zakrivljenjem u ovoj industriji od 1.800R i ultra-širokim uglom posmatranja od 178 o , formatiran je tako da odgovara prirodnom zakrivljenju ljudskog oka. Komplementarno LED osvetljenje osetljivo na zvuk donosi dodatni realizam i stvara živopisnu prezentaciju koja održava koncentraciju korisnika u najvažnijim trenucima.

Takođe, Japanski institut promocije dizajna (JDP) je nedavno proglasio CFG70 dobitnikom svoje godišnje nagrade za dobar dizajn, nagrade koja odaje priznanje tehnologijama koje "poboljšavaju kvalitet života, industrije i društva". JDP je odao priznanje efikasnosti i performansama naprednog igračkog interfejsa CFG70 monitora i njegove kompozicije koja pojednostavljuje upotrebu.

Za dodatne informacije o Samsungovim zakrivljenim monitorima za video igre, kao i za srodne članke na forumu Samsung Newsroom, uključujući i fotografije i video snimke, molimo Vas da posetite news.samsung.com.