Samsung HW-F551

Ovo je komplet koji čine soundbar i subwoofer koji se bežično povezuju, i koji će TV-u dati dosta bogatiji i kvalitetniji zvuk, pogodan za kućni bioskop. Lako se instaliraju i još lakše podešavaju, za zvuk koji će vas sigurno obradovati.

Ukoliko imate neki noviji Samsung televizor, idealno 46" model iz 2012 pa na ovamo, a želite da obogatite kvalitet zvuka, bez petljanja sa risiverima i celim sistemom zvučnika, ovako nešto vas može itekako zanimati. Radi se o kompletu zvučnika koji se sastoji od soundbar-a i subwoofera, koji se veoma lako montira i koji donosi novu dimenziju zvuka. Osnovna uloga je da korisnicima omogući da bežično povežu i upare komponente, a za uzvrat dobiju daleko bolji zvuk nego što je to slučaj sa TV-om. Uzevši u obzir dimenzije ovog soundbar-a, rezultati su stvarno impresivni i to proizvođač zaslužuje svaku pohvalu.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Odličan zvuk

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Anyent+ (HDMI-CEC), USB Host 2.0, Bluetooth, SoundShare, ARC (Audio Return Channel), HDMI In/Out, Audio In, Optical In
  • Sistem: 2.1, 310W
  • Audio: AAC, MP3, WAV, WMA, OGG, FLAC, Dolby Digital, DTS, 3D Sound Plus, Smart Volume

Samsung HW-F551

Dizajn soundbar-a je veoma atraktivan i ceo je srebrne boje, sa metalnim zaštitnim grill-om, koji pored samih zvučnika krije i LED displej bele boje na kome se ispisuju najbitniji podaci. Sa visinom od svega 55mm lako i lepo će se uklopiti uz TV i okruženje, stim što se može birati da li će se zakačiti na TV tako da stoji ispod njega, ili će se postaviti niže. Ovo je bitno pošto se pored kablova može koristiti i Bluetooth interfejs, odnosno SoundShare tehnologija Samsung-a, zbog koje će biti moguće kontrolisati i TV i zvučnike direktno sa daljinskog za TV. Po dimenzijama (širina 943mm), idealno odgovara televizoru sa dijagonalom od 46", stim što naravno nigde ne piše da se ne može koristiti sa bilo kojom drugom dijagonalom. Sa gornje strane soundbar-a su smeštena četiri touch sensitive tastera, no pretpostavljamo da će većina ipak koristiti daljinski TV-a.

Sa zadnje strane vidimo HDMI on/out konektore, jedan analogni Audio i optički konektor, kao i USB port na koji se može priključiti recimo flash disk i direktno sa njega reprodukovati muzika. Subwoofer je naravno većih dimenzija, i on se na sistem priključuje bežično, a potrebno je obezbediti samo izvor napajanja (soundbar ima svoj poseban adapter za napajanje, dok je on kod subwoofer-a ugrađen u kućište). Kada se sve poveže, zvuk dobija dubinu i deluje daleko ozbiljnije i konkretnije, sa i sigurno je da iako nije baš kao da postoji ceo surround sistem, dosta bolje zvuči od samo tV-a. Sa podrškom za DTS i Dolby Digital, kao i HDMI i optičkim interfejsom, lako će se povezati sa nekim multimedijalnim plejerom, stim što mala zamerka ide na račun toga da HDMI Passthrough neće raditi ako je soundbar isključen, što je šteta.

Rezime

Sve zajedno, ovaj soundbar sa subwooferom je sjajna prilika da se dobije dosta kvalitetniji zvuk sa TV-a, uz jednostavniju instalaciju od home theatre sistema, kao i primetno manju cenu. Sistem isporučuje impresivnih 310W snage, lak je za kontrolu i na kraju krajeva, daje veoma kvalitetan zvuk kome je jako teško naći neku konkretnu manu i zamerku.

Conclusion

Overall, this soundbar with a subwoofer is a great opportunity to get a lot better sound quality on TV; it is easier to install in relation to home theater systems, and available at noticeably lower price. The system delivers an impressive 310W of power, it is easy to control, and gives a high quality sound that is beyond reproach.

Testirani proizvod je uzorak.

Samsung Electronics Adriatics ustupio: Samsung HW-F551
zvanični sajt: samsung.rs