Samsung Galaxy S9 i S9+ predstavljeni u Srbiji

Beograd, 14. mart 2018 – Samsung Galaxy S9 i S9+, čiji su glavni aduti najbolja kamera za snimanje pri slabom osvetljenju sa novim dvostrukim objektivom blende, Super Slow-mo video zapis i personalizovani AR emotikoni, nakon svetske premijere stigli su na srpsko tržište. Samsung Galaxy S9 i S9+ biće u prodaji od 16. marta u ponoćno crnoj, koralno plavoj i purpurno ljubičastoj boji po preporučenim maloprodajnim cenama od 104.990 dinara za Galaxy S9, odnosno 116.990 dinara za Galaxy S9+. Uređaji će biti dostupni kod svih ovlašćenih maloprodajnih partnera i kod operatora.

Samsung

„Ponosni smo što Samsung Galaxy S9 i S9+ stižu na srpsko tržište. Ovi uređaji značajno menjaju paradigmu načina na koji komuniciramo, delimo informacije i doživljavamo svet oko sebe, u vremenu u kom korisnici sve više komuniciraju i izražavaju se pomoću fotografija, video-zapisa i emotikona. Sa Galaxy S9 i S9+ redefinisali smo kameru pametnih telefona i na tržište doneli elegantan i impresivan uređaj“, naglasio je Hojun Hwang, predsednik Uprave regionalnog predstavništva Samsung Electronics. Samsung Galaxy S9 i S9+ proglašeni su najboljim uređajima na Sajmu mobilne telefonije u Barseloni, na ceremoniji dodele godišnjih Global Mobile Awards (GLOMO nagrada). Samsung je dobio nagrade i za Gear VR sa daljinskim upravljačem, Samsung Pay servis i Samsung DeX.

Samsung

„Ove nagrade nama su podsticaj da iz godine i godinu budemo što bolji, stvarajući uređaje koji u potpunosti mogu da odgovore svim izazovima modernog doba i potrebama naših korisnika. Verujem da smo sa Galaxy S9 i S9+ ponovo pomerili granice u razvoju pametnih telefona. S druge strane, korisnicima smo ponudili inovativne uređaje koji će im omogućiti da se izraze i komuniciraju na potpuno jedinstven način“, rekao je Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung za Adriatik region.

Samsung

Samsungova nova dvostruka blenda ima sočivo koje se prilagođava poput ljudskog oka, te može da se automatski menja u skladu sa različitim uslovima osvetljenja. Na taj način, fotografije izgledaju odlično i po svetlu i po mraku, i po danu i noći. Dvostruka blenda podržava režime F1.5 i F2.4. Kada je mrak, sočivo se otvara do F1.5 kako bi propustilo svetlost za svetlu i jasnu fotografiju, dok se po dnevnom svetlu sočivo prebacuje na režim F2.4 kako bi pomoglo da fotografija izgleda oštro.

Samsung

Takođe, Samsung Galaxy S9 i S9+ imaju unapređene kamere sa Super Speed Dual Pixel senzorom sa povećanom snagom obrade i memorijom za visoki kvalitet slike. Zahvaljujući ovom senzoru, kamera hvata četiri puta brže sve detalje, i to mnogo više njih. Uz opciju Super Slow-mo video zapisa, svaki korisnik može učiniti nezaboravnim svakodnevne trenutke dinamičnim i usporenim video zapisima koji snimaju do 960 slika u sekundi. Galaxy S9 i S9+ poseduju automatski detektor pokreta, inteligentnu karakteristiku koja detektuje kretanje u okviru i automatski počinje da snima sve, pretvarajući približno 0,2 sekunde realnog događaja u oko 6 sekundi snimka. Nakon snimanja video zapisa Super Slow-mo, korisnici mogu odabrati muziku u pozadini. Na raspolaganju imaju 35 različitih opcija, a mogu dodati i melodiju sa omiljene plejliste. Korisnici takođe mogu jednostavno izraditi, uređivati i deliti GIFove dodirom.

Samsung

Samsung omogućava korisnicima izradu emotikona koji izgledaju, zvuče i deluju poput njih samih. AR Emoji koristi algoritam mašinskog učenja koji se temelji na podacima koji analiziraju 2D sliku korisnika i iscrtavaju više od 100 izraza lica. Rezultat je 3D model za odražavanje i oponašanje izraza poput namigivanja i klimanja glavom. AR Emoji deli stvarna osećanja korisnika ne samo u video zapisu, već i u nizu nalepnica koje koriste standardni AGIF formata datoteke, tako da korisnici mogu podeliti svoje emocije na većini drugih platformi za razmenu poruka.

Samsung

Podsetimo, Galaxy S9 ima 5,8 inčni Quad HD+ Curved Super AMOLED ekran, a Galaxy S9+ ekran iste rezolucije, uz veću dijagonalu od 6,2 inča, takođe uz odnos strana 18.5:9. Super AMOLED beskrajni ekran stapa se gotovo direktno u telefon bez ometajućih ivica. Sa prilagodljivim poboljšanjem kontrasta, korisnici mogu koristiti svoj uređaj čak i kad su izloženi direktnoj sunčevoj svetlosti.

Samsung

Aduti koji zaslužuju pažnju su i Bixby, inteligentna platforma, integrisana u kameru, jasniji, čistiji i kvalitetniji zvuk zahvaljujući stereo AKG zvučnicima podržanim Dolby Atmosom, sa efektom zvuka od 360 stepeni. Samsung Galaxy S9 i S9+ su prvi telefoni koji podržavaju novu aplikaciju Smart Things i mogu se povezati sa drugim Samsung uređajima, a najnoviji Samsung DeX idealan je za one koji su stalno u pokretu. Uređaji podržavaju proširivu memoriju do 400 GB sa MicroSD karticom i opremljeni su najnovijim procesorima za premium aplikacije koje nude snažne performanse i sofisticiranu obradu slike.

Samsung

Galaxy S9 i S9+ su zaštićeni sa Knox 3.1, najsavremenijom Samsung sigurnosnom platformom i imaju tri različite mogućnosti biometrijske provere autentičnosti – dužicu oka, otisak prsta i prepoznavanje lica.