Samsung Galaxy Note8 predstavljen u Srbiji

Beograd, 7. septembar 2017 – Samsung Galaxy Note8, kojeg odlikuju veći beskonačni ekran, S Pen olovka za ličniju komunikaciju i najbolja kamera koju je kompanija Samsung ikada ugradila u pametni telefon, nakon svetske premijere predstavljen je i u Srbiji. Galaxy Note8 biće dostupan na srpskom tržištu od 15. septembra u crnoj i zlatnoj boji kućišta, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 126.999 dinara. Uređaj će moći da se kupi kod operatora MTS, Telenor i Vip Mobile, kao i maloprodajnih partnera CT, Gigatron, Handy, Positive line i Roaming.

„Naš Note brend ima verne korisnike, čak 86 odsto njih kaže da voli svoj telefon. Oni su naša stalna inspiracija, zbog njih se trudimo da uređaje stalno unapređujemo“, rekao je Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung za Adriatik region. „Shodno tome, dizajnirali smo Galaxy Note8 koji omogućava ljudima da urade stvari za koje nikad nisu mislili da će biti moguće, a sve zahvaljujući velikom ekranu, unapređenoj S Pen olovci i moćnoj dvostrukoj kameri. Upravo ovakav skup jedinstvenih funkcija i mogućnosti ovog uređaja razlog je lojalnosti naših korisnika“.

Samsung Galaxy Note8

Infinity Display

Galaxy Note8 ima najveći ekran ikada viđen na Note uređaju, ali njegovo usko kućište omogućava udobno držanje u jednoj ruci. Beskonačni Quad HD+ Super AMOLED ekran dijagonale 6,3 inča omogućava korisnicima da vide više i skroluju manje. Ovaj uređaj korisnicima pruža više prostora za gledanje, čitanje i crtanje, što ga čini najboljim multitasking pametnim telefonom. Osim Multi Window opcije za otvaranje nekoliko prozora istovremeno, Note8 donosi i novu funkciju Pair za kreiranje personalizovanih parova aplikacija na Edge panelu uz istovremeno pokretanje dve aplikacije.

S Pen olovka

S Pen olovka kod Note8 uređaja ima tanji vrh i bolju osetljivost na pritisak za nove načine pisanja, crtanja, interakcije sa telefonom kao i komunikacije sa prijateljima. Uz ovaj model moguće je i deljenje animiranog teksta ili crteža kroz različite platforme koje podržavaju animirane GIF-ove.

Samsung Galaxy Note8

Ova opcija predstavlja sasvim nov način komunikacije pomoću S Pen olovke. Uz opciju S Pen Translate korisnici mogu u toku putovanja da još brže prevode tekstove, cele rečenice na čak 71 jezik, i da odmah pretvaraju jedinice u strane valute.

Dual kamera sa optičkom stabilzacijom slike

Galaxy Note8 model je opremljen sa dve zadnje kamere od po 12 MP sa optičkom stabilizacijom slike na širokougaonom i telefoto objektivu. Širokougaoni objektiv ima Dual Pixel senzor sa brzim automatskim fokusiranjem, za snimanje jasnijih i oštrijih fotografija čak i u uslovima slabog osvetljenja. U programu rada Dual Capture obe zadnje kamere mogu da istovremeno fotografišu, dok opcija Live Focus služi za kontrolu dubine polja uz mogućnost podešavanja boljeg efekta u pripremnom programu rada, ali i nakon snimljene fotografije.

Samsung Galaxy Note8

Takođe, Galaxy Note8 je opremljen i prednjom kamerom od 8 MP, sa auto-fokusom za oštre selfi fotografije i video razgovore. Samsung Galaxy Note8, kao i S Pen olovka otporni su na vodu i prašinu (standard IP68), a po ekranu je moguće pisanje i kada je mokar. Uređaj podržava brzo bežično punjenje, a nudi i spektar opcija za biometrijsku autentikaciju – uključujući i snimanje dužice i otiska prsta, uz Samsung Knox. Sa 6 GB RAM memorije, procesorom od 10 nm i memorijom koja se može proširiti do 256 GB, Note8 ima svu snagu koja je potrebna za brzo pretraživanje, puštanje sadržaja sa interneta, igranje igrica i obavljanje više zadataka odjednom.

Samsung Galaxy Note8

Galaxy Note8 omogućava upotrebu Samsung DeX opcije kada je korisnicima potrebno da lako presele rad sa svog telefona na desktop računar, a poseduje i glasovnu komandu Bixby za ličniju interakciju korisnika sa svojim telefonom. Bezbednost korisnika je prioritet kompanije, tako da je baterija na Galaxy Note8 uređaju prošla najrigorozniji test u ovoj industriji za proveru bezbednosti baterija koji se sastoji iz osam koraka.

Samsung Galaxy Note8

Samsung je prvi put predstavio Note seriju 2011. godine. Prema istraživanju kompanije, 85 odsto korisnika Note uređaja kaže da su ponosni vlasnici svog Note telefona i da ga preporučuju svojim prijateljima, dok čak 75 odsto njih kaže da je to najbolji telefon koji su ikada imali.