Samsung DA-F60

Odličan Samsung portabl zvučnik sa ugrađenom baterijom i podrškom za Bluetooth interfejs. Vrlo je atraktivnog i pomalo retro dizajna, sa kvalitetom zvuka koji će ga sam najbolje preporučiti.

Vidimo da je u ponudi sve veći broj zvučnika koji koriste bežičnu tehnologiju za prenos zvuka, gde naravno prednjači Bluetooth varijanta. Ni malo neočekivano, iz kompanije Samsung nam stiže verovatno i najbolje opremljeni ovakav zvučnik, model DA-F60. Samsung je jednostavno "pokupio" mnoge aktuelne tehnologije i upakovao ih u veoma atraktivno kućište. Naravno, kvalitet zvuka nije u drugom planu i ovaj model je jedan od najkvalitetnijih iz svoje kategorije, kada je u pitanju sam zvuk. Ovo je zvučnik koji spada u takozvanu portable kategoriju pošto između ostalog ima i ugrađenu bateriju visokog kapaciteta koja će biti dovoljno dobra da se izvuče autonomija od oko 10h. Sve zajedno, jedva smo čekali da ga uključimo i vidimo kako se sve to zajedno uklapa.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan i pomalo retro dizajn
  • Odličan zvuk
  • Integrisana baterija

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Sistem: 2.0
  • Interfejs: Bluetooth (NFC, APTX Decoding Format, SBC Decoding Format, Soundshare), 3.5mm stereo AUX
  • Snaga: 20W RMS

Samsung DA-F60

Uz dimenzije od 131x225x47mm i težinu od oko 1Kg, ovo nije veliki zvučnik i lako staje u ranac. Umesto da u pakovanje ubaci neku zaštitnu futrolu, proizvođač je to rešio jednim zaštitnim poklopcem za celu prednju stranu zvučnika, koji se drži u mestu magnetima, a koji je od mekanog materijala prijatnog na dodir, a koji će sasvim lepo zaštitit srebrni, polirani metalni grill sa prednje strane. U kućište su smeštena dva zvučnika sa Neodymium magnetima, kao i pasivni subwoofer koji sasvim lepo zvuči, posebno kada se ima u vidu da je u pitanju 2.0 sistem prilično kompaktnih dimenzija. Kvalitet izrade je besprekoran i nismo naišli ni na jedan detalj koji govori suprotno. U pakovanju se dobija još i strujni adapter za napajanje.

Zvučnik se postavlja pomoću kick-out postolja sa zadnje strane koji omogućava da stoji čvrsto i stabilno. Sa desne bočne strane vidimo Power, Bass, Mute, Function tastere, kao i poveći, utapajući Volume potenciometar. Function taster menja režim rada: Bluetooth, Aux i SoundShare, a ovaj poslednji služi za bežično povezivanje sa televizorima istog proizvođača koji to podržavaju. Pored uobičajenog A2DP zvučnog Bluetooth profila, podržan je i apt-X losless format (za uređaje koji to podržavaju). Sa zadnje strane, pored konektora za napajanje i karakterističnog 3.5mm Aux audio ulaza (tako da se može povezati praktično bilo koji uređaj sa analognim audio izlazom), tu je i USB port koji ima funkciju za punjenje telefona ili drugih gadgeta. Naravno, u tom slučaju ne treba računati na maksimalnu autonomiju ugrađene baterije. Sa druge bočne strane uređaja je i NFC tag koji omogućava da se brže poveže sa odgovarajućim telefonom (koji to podržava), a u praksi to izgleda tako što se telefon prisloni na tag i automatski pokrene proces uparivanja.

Rezime

Zvuk ovog modela nas je prilično pozitivno iznenadio i ukupno 20W zvuči stvarno odlično, pa čak i bas koji je neretko slabašan na sličnim 2.0 modelima. Zvuk je vrlo lepo definisan, odlične dinamike i dovoljno čist da se vrlo lako mogu uočiti nijanse ukoliko se koriste muzički fajlovi većeg stepena kompresije. Ovaj zvučnik nam se veoma dopao i definitivno predstavlja jedan od boljih, ako ne i najbolji Bluetooth zvučnik koji smo do sada čuli, prava poslastica za one koji vole ovakve gadgete.

Conclusion

We were positively surprised by the model; 20W sounds great, even the bass that is often faint when it comes to similar 2.0 models. The sound is well defined, offering excellent dynamics and pure enough to provide spotting of nuances if music files with greater degree of compression are used. We do like the speaker, it is one of the better models, if not the best Bluetooth speaker we've ever heard, a real treat for those who love gadgets like these.

Testirani proizvod je uzorak.

Samsung Electronics Adriatics ustupio: Samsung DA-F60
zvanični sajt: samsung.rs