Rollei X-9 Bluetooth zvučnici

Bluetooth zvučnici interesantnog dizajna, namenjeni onima koji vole da puštaju muziku sa tableta ili telefona. Ukupne snage 6W, ovi zvučnici se lako sklapaju da bi zauzeli manje prostora kada se nose, a dolaze sa integrisanom baterijom od 850mAh, koja je dovoljna za 4h slušanja muzike.

Rollei nije ime koje prepoznajemo u prvi mah, no već smo mogli da vidimo neke od interesantnih proizvoda koji su bili dovoljni da se skrene malo pažnje. Radilo se o Bluetooth zvučnicima, a mi i dalje ostajemo u toj kategoriji sa modelom X-9. Ovo su takođe interesantni portabl zvučnici relativno kompaktnih dimenzija, koji se mogu koristiti sa telefonom ili tabletom. Iako zvučnici nisu veliki, dovoljno su glasniji i kvalitetniji od onoga što se najčešće može čuti sa mobilnih uređaja, tako da će biti odličan izbor za one koji vole da slušaju muziku gde god da se nalaze. Ovakvi portabl zvučnici postaju sve popularniji, tako da nije neko iznenađenje što viđamo sve više modela u prodaji.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn, sklapa se i zgodan je za nošenje
  • Kvalitetna izrada
  • Dobar zvuk
  • NFC tag za lako uparivanje preko Bluetooth-a

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth v.2.1, AVRCP, DSP
  • Baterija: 850mAh
  • Dimenzije: 199x208x51.5 cm
  • Težina: 380g

Rollei X-9

Po izgledu, ovi zvučnici podsećaju zapravo na slušalice (ili možda neku futurističku ogrlicu), međutim vrlo brzo se vidi da su na krajevima smešteni drajveri ukupne snage od 6W, sa zaštitnim metalnim mrežicama. Da bi se zvučnici što lakše poneli, mogu se sklopiti na krajevima, pomoću metalne šasije koja to omogućava. Iako 380g težine nije baš malo, sigurno će se lako naći mesta u torbi. U pakovanju se na žalost ne dobija neka mekana torbica za nošenje, tako da nije loše to nabaviti da se plastika spolja ne bi pohabala. Kvalitet izrade je dosta dobar i X-9 deluje vrlo čvrsto i dovoljno izdržljivo za dužu i češću upotrebu, a vreme će najbolje pokazati kakva je situacija. Plastika je mat finiša, ali ne deluje jeftino, čak naprotiv.

Tablet ili telefon se prilično lako ubacuju u ležište, a pošto je konstrukcija fleksibilna, lako će se prilagoditi širini uređaja. Sa leve strane vidimo NFC natpis, i ukoliko imate telefon ili tablet koji to podržava, uparivanje će biti dosta pojednostavljeno pošto samo treba prisloniti telefon, posle čega se automatski povezuje putem Bluetooth-a. Postoji jedan On/Off prekidač (jačina zvuka se reguliše samo softverski), MicroUSB konektor za dopunjavanje ugrađene baterije, kao i Aux 3.5mm konektor za priključivanje dodatnog izvora zvuka. Za autonomiju je zadužena 850mAh baterija koja po deklaraciji izdržava 4h kontinualnog slušanja muzike, dok ceo ciklus punjenja traje oko 2h. Koristi se inače Bluetooth u 2.1 verziji, sa podrškom za Headset (HSP) i Hands-Free (HFP) profile.

Rezime

Ukupna snaga sistema je 6W, što se pokazalo da je sasvim dovoljno za solidno glasan zvuk koji zvuči vrlo dobro. Iako bas nije nešto posebno izražen, to stvarno nije neki problem, pošto se to stvarno i ne očekuje kod zvučnika ovih dimenzija i kategorije. U svakom slučaju, ako volite da puštate i slušate muziku sa telefona, ovako nešto može biti stvarno sjajan izbor.

Conclusion

6W of total power is provided, which is enough for a solidly loud audio that sounds very good. Although the bass isn’t too strong, it is not a problem, because no one expect something like that of these speakers, bearing in mind their dimensions and the category they belong to. In any case, if you love to play and listen to music from your phone, this model is a great option.

Preporučena cena (uključujući PDV, februar 2014.): 52€

Gigatron ustupio: Rollei X-9
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com