Rapoo Wireless Optical Mouse 1070P

Kompaktni miš koji će verovatno biti najzanimljiviji vlasnicima laptop računara, sa odličnim perfomansama ugrađenog 1000DPI senzora. Odličan cena za miš ove kategorije, posebno pošto se koristi 5GHz interfejs koji ima daleko manje interferencija u odnosu na klasični 2.4GHz.

Iz Rapooa nam stiže kompaktni, bežični miš koji će biti interesantan onima koji traže dobar kvalitet, što manje dimenzije i dobru autonomiju, a da to ne košta mnogo. Rapoo još uvek nije toliko dobro poznat proizvođač kod nas, ali smo do sada videli prilično kvalitetne proizvode sa odličnim cenama, pa ne sumnjamo da će i ovaj miš sigurno dobiti dobre ocene. Sa oko 12€ koliko košta, konkurencija je prilično velika i ima baš dosta toga što se može pronaći. Iz tog ugla možda zadatak nije baš mnogo zahvalan, ali po onome što smo videli, uvereni smo da će se Rapoo odlično snaći i zasluženo naći put do kupaca.

Ključne karakteristike

  • Vrlo povoljna cena
  • Bežični interfejs, 5GHz!
  • Sjajna autonomija od oko 9 meseci
  • Dobre performanse optičkog senzora

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: 1000DPI Optical
  • Tasteri: 3+scroll točkić
  • Interfejs: Wireless 5GHz

Rapoo Wireless Optical Mouse 1070P

Miš je vrlo kompaktnih dimenzija, verovatno po uzoru na modele pravljene za vlasnike laptop računara: blago zaobljen tako da lepo leži u ruci ali ipak mali za one koji imaju nešto veće šake. Primerak koji je bio kod nas je crno-teget kombinacije boja, dok postoje još i varijante sa sivom, crno i crvenom gornjom površinom. Dizajn je moderan ali i vrlo jednostavan, uz relativno diskretnu oznaku proizvođača sa gornje strane. U pakovanju stiže sada već uobičajeni minijaturni USB adapter, koji ima svoje posebno ležište sa donje strane, tako da se može odložiti kada se ne koristi. Za napajanje će se koristiti jedna AA baterija koja obezbeđuje čak do 9 meseci autonomije, što je sjajno pošto neće baš često morati da se razmišlja o zameni.

Rapoo 1070p je potpuno simetričnog oblika i moći će da ga koriste i levoruki bez ikakvih problema, a dostupna su samo dva regularna tastera sa gornje strane plus scroll točkić koji je prilično kvalitetan: gumiran i nazubljen za lakše korišćenje. Ono što je interesantno kod ovog miša je da ne koristi standardni 2.4GHz interfejs već je veza sa adapterom na 5GHz, što će obezbediti daleko manje interferencija pošto već imamo i previše uređaja koji rade na 2.4GHz. Srce miša čini optički senzor od 1000DPI, što će većini sigurno biti sasvim dovoljno, a performanse su primetno bolje u odnosu na klasične 800DPI modele, i to na svim vrstama podloga.

Rezime

Miš se odlično pokazao u praksi, sa simetričnim dizajnom i kompaktnim dimenzijama, sasvim dobrog kvaliteta izrade i odličnih performansi ugrađenog 1000DPI senzora. Dovoljno je mali da će se lako poneti uz svaki laptop, sa cenom koja je takva da je zaista teško naći neku zamerku, posebno pošto se neće desiti da bude problema sa konekcijom gde god da se nalazite, pošto se ne koristi uobičajeni 2.4GHz interfejs.

Conclusion

The mouse is excellent; it offers a symmetrical design and compact dimensions, good build quality and excellent performance of an embedded 1000DPI sensor. It is small enough to be carried around with any laptop and available at an affordable price that is beyond reproach, especially since there is no problem with connectivity wherever you due to the fact an ordinary 2.4GHz interface is not used.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2015.): 11.5€

Gigatron ustupio: Rapoo Wireless Optical Mouse 1070P
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com