Prvi Moto 5G mod za Moto Z3 model

Od lansiranja Moto Z3 i 5G Moto moda ranije ove godine, nastavili smo saradnju sa našim partnerima na zadatku da budućnost koju predstavlja 5G pretvorimo u realnost u 2019. godini. Ovog utorka proslavili smo veliku preokretnicu na tom putu.

Koristeći komercijalnu 3 GPP 5G New Radio (NR) mrežu u Providensu, Roud Ajlend (SAD) i spektrum kompanije Verizon do 28 GHz, imali smo priliku da uspešno realizujemo prvo testiranje prenosa podataka koristeći Moto Z3 zajedno sa 5G Moto modom.

Motorola Z3

Test je završen uspešno zahvaljujući uređaju koji će korisnici upotrebljavati na Verizon 5G mobilnoj mreži i koji je najnovije G5 dostignuće kompanije Verizon i njenih tehnoloških partnera, postignuto u prethodnim mesecima sa ciljem da se 5G mobilne usluge komercijalizuju u 2019. godini.

Motorola Z3

Kada se poveže sa 5G Moto modom, Moto Z3 postaće prvi smart telefon na svetu sa pristupom 5G mreži omogućenoj od strane kompanije Verizon, i označavaće novi početak kada je u pitanju gledanje video sadržaja, umreženi kućni uređaji, rad na daljinu i gejming u AR i VR formatima. 5G Moto mod omogućen je putem Qualcomm Snapdragon X50 5G modema i uključuje QTM052 mmWave antena module.

Motorola Z3

Ova prekretnica u radu 5G mreže dolazi neposredno nakon CES 2019 Innovation Honoree nagrada za Moto Z3 i 5G Modo mod u kategoriji bežičnih uređaja, dodataka i usluga. CES Innovation Awards program prepoznaje najbolje iz 28 kategorija proizvoda i nagrađuje proizvode koji imaju sjajne estetske, dizajnerske i inženjerske kvalitete.