Prijavi se za intervju, mentorski program ili letnju praksu tokom sajma „Job Fair“ u Nišu

Više hiljada studenata prethodnih devet godina imalo je mogućnost da se na Sajmu zapošljavanja i stručnih praksi “Job Fair” upozna pored ostalog i sa najnovijim tehnološkim rešenjima koja se razvijaju u domaćim IT kompanijama. Najtalentovaniji uspeli su da obezbede i interesantne stručne prakse kod najboljih u Nišu.

Posetioce ovogodišnjeg, jubilarnog desetog Sajma koji organizuje Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Niš, 5. i 6. marta na Elektronskom fakultetu ponovo očekuje veliki broj IT kompanija koje za studente, diplomce i postdiplomce tehničko-tehnoloških fakulteta nude mogućnosti prakse, zaposlenja i profesionalnog usmeravanja.

Povezivanje akademije i biznisa jedan je od važnijih zadataka koji nam predstoji kao društvu kako bismo i dalje pratili korak sa tehnološkim razvojem. Podsticaj rasta ukupnog ulaganja u obrazovanje IT kadrova i dobrog okruženja povoljnog za razvoj budućih profesionalaca u Srbiji, pored formalnog obrazovanja, dobija sve veći značaj i u samim kompanijama.

HTEC - High Tech Engineering Centar u kojem radi preko 230 ljudi, pored Beograda i Novog Sada, poslednjih 5 godina okupio je više od 70 profesionalaca u svom R&D centru u Nišu. Tokom tri godine ukupno 24 studenta je dobilo mogućnost da stekne praktično iskustvo na letnjoj praksi uz mentorstvo inženjera iz HTEC-a, a devetoro se i zaposlilo nakon prakse. Prošle godine studenti su radili na zajedničkom projektu koji je imao za cilj kreiranje idealnog robota-partnera za stoni tenis, kao i mobilne aplikacije za praćenje rezultata i formiranje rang liste igrača.

Nakon što popune upitnik pre ili tokom JobFair-a, studenti će dobiti priliku da budu odabrani za program mentorstva sa HTEC inženjerima kroz koji mogu da provedu dan u firmi sa njima, dobiju savete za dalji profesionalni razvoj i praktično se upoznaju sa novim tehnološkim trendovima. Popunjavanjem upitnika, dobijaju mogućnost i da budu redovno informisani o svim programima praksi i mentorstva koje ova firma organizuje u Nišu. Na samom štandu, svi posetioci moći će da se bliže upoznaju sa onim što radi kompanija uz pomoć AR aplikacije, da testiraju telemedicinski uređaj za praćenje rada srca “HUMEDS” kao i da krenu u virtualnu šetnju kroz njihovu kancelariju.

Posetioce Sajma očekuju i radionice: “Dan u IT kompaniji - od jutarnje kafe do release-a” Maja Aleksic, Project Manager (StartUp centar na Elektronskom fakultetu u ponedeljak, 5.03. od 14:35h) i “Razvoj softvera iz ugla QA inženjera” Radmila Petrović, Engineer in Software Testing (Sala B Elektronskog fakulteta u utorak,  6.03. od 14:45).

Tri godine zaredom Deloitte je uvrstio HTEC u top 10 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u ovom delu Evrope. Ostvarivši značajan rast u proteklih pet godina, R&D centar u Nišu nastoji da u kontinuitetu okupi najbolje talente i inženjere u regionu i da kroz praktičan rad na razvoju najnovijih tehnologija omogući svakom pojedincu prostor za stručno usavršavanje i napredak.