Premijera na GAMESCOM sajmu i nove gejming inovacije iz HP

BEOGRAD, SRBIJA, avgust 2018 — Uoči otvaranja Gamescom-a, HP je predstavio svoj potpuno novi OMEN hardver kao i mobilne softverske inovacije namenjene gejmerskim entuzijastima. OMEN Obelisk, najnoviji član desktop gejming familije, biće jedan od prvih sistema sa NVIDIA® GeForce® RTX 20 serijom grafičkih kartica, koji gejmerima omogućava pristup najboljoj svetskoj gejming arhitekturi. Gejmerima koji žele da budu povezani i da igraju u pokretu, OMEN Game Stream 1 za Android pružiće OMEN gejming iskustvo na mobilnim uređajima.

Hewlett Packard

Pored toga, HP je predstavio nove opcije na slušalicama OMEN Mindframe – prvim slušalicama na svetu sa aktivnom tehnologijom hlađenja jastučića za uši – koje pružaju dodatni komfor uz poboljšanje zvuka, kako za takmičarsku igru, tako i za striming.

Hewlett Packard

„HP je fokusiran na pružanje jedinstvenog iskustva koje predstavlja gorivo za budućnost gejminga i omogućava gejmerskoj zajednici da se pokaže u najboljem svetlu,“ izjavila je En-Sofi Hadberg, direktor Personalnih Sistema za indivirualne korisnike, EMEA, HP Inc. „Integracija novih NVIDIA GPU-a i udruživanje sa HyperX®-om kako bi se dobila memorija visokih performansi za naš OMEN Obelisk i buduće desktop računare, demonstrira našu posvećenost izgradnji ekosistema svetske klase koji se sastoji od najboljih gejming rešenja na svetu.“

Hewlett Packard

OMEN Obelisk je namenjen „uradi sam” pojedincima koji tradicionalno neće ni razmatrati već sklopljene mašine. Skoro dve trećine naprednih gejmera kupuje uređaje koji se lako nadograđuju. Čak 52 odsto bira desktop PC, dok 12 odsto ukupnog broja naprednih gejmera odlučuje da samostalno sastavlja računar umesto da kupi gotova rešenja 2 . S obzirom da se jednostavno sklapaju i nadograđuju po standardizovanoj matrici, koju prate i najnovija grafička i procesorska rešenja, gejmerima je omogućeno dostizanje željenih performansi u igrama koje vole, kako sada, tako i u daljoj budućnosti.

Hewlett Packard

„HyperX ima to zadovoljstvo da radi sa HP-om i obezbeđuje HyperX FURY memoriju u svim budućim i ’osveženim’ OMEN by HP gejmerskim računarima,“ rekao je Mark Lidem, generalni direktor, HyperX Peripherals Division, govoreći o integraciji memorijskih rešenja. „Sa preko 15 godina iskustva u razvoju gejmerskih memorija, brend HyperX je odlično rešenje u HP-ovoj želji da obezbedi vrhunske PC računare za gejmere.“

OMEN Obelisk Desktop: Moć za snažni trening i još snažniju igru

Najbitniji zahtevi prilikom razvoja ovog najnovijeg člana familije OMEN Desktop računara bili su vrhunske performanse i prilagodljivost, kako bi se vaš PC mogao nositi sa svim novinama u gejmingu. Najbitnije osobine OMEN Obeliska su:

  • Nadogradnja i optimizacija: Elegantno i prefinjeno crno kućište, koje podržava microATX format, omogućava pristup unutrašnjosti uređaja, kao i uklanjanje do dva 3,5-inčna diska bez upotrebe alata. Podržava grafičke karte punih dimenzija, a ima i prostor za standardizovano ATX napajanje. Onlajn gejming je poboljšan zahvaljujući funkcijama OMEN Command Center Network Booster, kao što su podešavanje mrežnog prioriteta i korišćenje dva simultana protoka podataka. Zatim tu je i korišćenje OMEN Game Stream kako bi se iskoristila snaga OMEN Obeliska i igrale igre na velikom TV-u preko podržanog uređaja 1 .

  • Napajanje i skladišni prostor svetske klase: Bićete opčinjeni fantastičnim vizuelnim efektima koje donosi NVIDIA® GeForce RTX 2080, bazirana na potpuno novoj NVIDIA Turing arhitekturi koja pruža neverovatne nove nivoe realističnosti, brzine i sveobuhvatnog iskustva u igrama. Birajte između osme generacije Intel Core i+ procesora 3 sa maksimalno šest jezgara 4 i do druge generacije AMD Ryzen procesora sa osam jezgara koji daju dovoljnu snagu za potpuno uživanje u igranju najnovijih naslova. Fleksibilnost različitih mogućnosti skladištenja uključuje PCIe NVMe SSD, dvostruko skladištenje (SSD
  • HDD), trostruko skladištenje (SSD + 2x HDD), singl-HDD ili HDD+ Intel Optane memoriju 5 za ubrzavanje skladištenja podataka.

  • HyperX integracija: HyperX® donosi RAM memoriju koju gejmeri koriste i veruju joj već godinama, i kada su u pitanju zahtevni naslovi, izvršavanje zadataka i multitasking. Svaka OMEN Obelisk Desktop konfiguracija dolaziće sa do 32 GB HyperX® FURY DDR4-2666 memorije, koju karakteriše prepoznatljivi asimetrični FURY dizajn, kao i stilizovani hladnjak niskog profila za naprednu termalnu disipaciju. Crni finiš se uklapa u ostatak enterijera računara.

  • Strateški hlađeno: Jaki ventilatori na vrhu, dnu i u stranama kućišta stvaraju optimalnu cirkulaciju vazduha tako što koriste prednost mudro postavljenih komponenti, od napajanja koje je sa donje strane i opcionog filtera prašine postavljenog takođe na dnu, kojeg je moguće skidati. Za one koji žele maksimalne termalne performanse, hlađenje je moguće dodatno pojačati korišćenjem prostora na vrhu kućišta za dodatni 120-milimetarski ventilator ili 120- milimetarski hladnjak sa tečnim hlađenjem.

  • Prilagodljivo i čisto: Birajte RGB boju po želji za logo s prednje strane, kao i za dodatno RGB osvetljenje kućišta kod računara sa opcionim stranicama od ojačanog stakla i providnog EMI zaštitnog sloja. Opcione stranice od ojačanog stakla omogućavaju uvid u unutrašnjost, u zadivljujuće komponente i precizne putanje kablova, kao i uvid u doslednost boja internih komponenti koje osiguravaju ujednačen enterijer sa uniformnim osvetljenjem. OMEN Command Center pruža gejmerima mogućnost podešavanja do dve svetlosne zone i odabir jednog od pet načina osvetljenja.

OMEN Game Stream: Snaga OMEN-a na vašem Android uređaju

OMEN Command Center nastavlja da se razvija i postaje centralno mesto OMEN ekosistema. OMEN Game Stream omogućava korisnicima da iskoriste snagu svog OMEN-a na drugim Windows 10 uređajima kako bi igrali igre na velikim TV ekranima. Uključivanje Android funkcionalnosti u OMEN Game Stream kasnije ove godine, značiće čitav set novih uređaja na kojima gejmeri mogu da strimuju 6 svoje OMEN iskustvo. OMEN Command Center dolazi preinstaliran na svim OMEN PC računarima i sadrži niz opcija, kao što su Network Booster i System Vitals. Na određenim OMEN laptop i desktop računarima dostuona su dodatna prilagođavanja kao i podešavanja performansi. OMEN Command Center takođe podržava prilagođavanje i podešavanje najnovijih perifernih uređaja, kao što su OMEN Sequencer tastatura, OMEN Reactor miš i OMEN Mindframe slušalice.

OMEN Mindframe slušalice: Hladne i moderne, s novim poboljšanjima

Najavljene u maju, nove OMEN Mindframe Headset su prve slušalice na svetu 7 sa aktivnim hlađenjem jastučića za uši uz pomoć HP-ove patentirane termoelektrične tehnologije Frostcap. OMEN Mindframe slušalice su projektovane imajući na umu udobnost, a pružaju i neverovatno dobar kvalitet zvuka. Pre lansiranja ovih slušalica, tim OMEN by HP je izvršio neka dodatna poboljšanja, koja uključuju:

  • Eliminaciju buke

  • Mogućnost da u realnom vremenu jasno čujete svoj glas, a da istovremeno iskoristite sve prednosti eliminacije buke

  • Novi materijal za jastučiće koji „diše“

OMEN by HP Gamescom

  • Svi proizvodi i softver najavljeni u saopštenju, kao i drugi proizvodi nalaziće se na OMEN štandu A051/B050 u hali 8 za vreme trajanja sajma Gamescom.

  • Najnoviji OMEN Challenge u igranju PUBG-a sa jedinstvenim setom nagrada biće održan od 22-24. avgusta od 16 do 19 časova na pomenutoj lokaciji štanda

  • OMEN Challenge će biti uživo strimovan preko Twitch platforme: www.twitch.tv/omenbyhpeurope

OMEN by HP cene i dostupnost 8

  • OMEN Obelisk Desktop se očekuje da budu dostupan u EMEA regiji u septembru po početnoj ceni od 899 evra.

  • OMEN Game Stream for Android se očekuje da bude dostupan kasnije ove godine besplatno putem Google Play prodavnice.

  • OMEN by Mindframe Headset se očekuje da budu dostupan u EMEA regiji u oktobru po ceni od 199,99 evra